Postdoc | Junior onderzoeker ‘De impact van organisatorische aspecten op de waarde van zorginnovaties’

Postdoc | Junior onderzoeker ‘De impact van organisatorische aspecten op de waarde van zorginnovaties’

Geplaatst Deadline Locatie
23 nov 12 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij als postdoc of junior onderzoeker bijdragen aan het analyseren van de impact van organisatorische aspecten op de waarde van zorginnovaties? Dan maken we graag kennis met je!

In steeds grotere mate wordt gevraagd om de toegevoegde waarde van zorginnovaties te kwantificeren alvorens ze worden gebruikt in de praktijk. Er wordt dan vaak gekozen om de waarde van een innovatie in termen van veiligheid, gezondheidseffecten, en kosten in kaart te brengen. Echter wordt de organisatorische context waarin een innovatie mogelijk gaat worden gebruikt niet of in zeer beperkte mate meegenomen in dergelijke evaluaties.

Het niet in kaart brengen van organisatorische aspecten zoals de impact op personeelscapaciteit, logistiek en financiële verschuivingen kan ervoor zorgen dat kosteneffectieve innovaties niet worden geïmplementeerd in de praktijk. Ook kan het zijn dat vanwege deze aspecten de innovatie niet optimaal wordt ingezet, waardoor de innovatie minder kosteneffectief is dan deze zou kunnen zijn. Om de toegevoegde waarde van zorginnovaties te maximaliseren is het daarom van belang dat ook organisatorische aspecten worden meegenomen in de evaluatie van een innovatie.

In dit project ga je eerst in kaart brengen welke organisatorische aspecten van invloed kunnen zijn op de implementatie en (verwachte) kosteneffectiviteit van drie vooraf gekozen innovaties. Je doet dit middels literatuuronderzoek en interviews met betrokkenen rondom de implementatie van deze drie innovaties:
  • Een geautomatiseerd systeem om medicatie te controleren voor toediening.
  • Een geavanceerde pleister die gebruikt wordt tijdens bevallingen om de baby te monitoren.
  • Een robot voor medicatiebereiding.
Vervolgens ga je voor een tweetal andere innovaties (3D planning en printing voor polsfracturen en AI software om herseninfarcten te detecteren) de invloed van organisatorische aspecten modelleren in dynamische simulatiemodellen. Hierbij kun je denken aan het modelleren van de invloed van de innovatie op de personeelscapaciteit, financiële stromen, en logistiek (naast de gangbare gezondheidseconomische aspecten), en hoe deze vervolgens van invloed zijn op de kosteneffectiviteit van de innovatie.

Het uiteindelijke doel van het project is om een grote vervolg subsidieaanvraag te schrijven. In deze vervolgaanvraag willen we de in dit project opgedane kennis gebruiken om een raamwerk te ontwikkelen voor het meenemen van organisatorische aspecten in de evaluatie van de toegevoegde waarde van medische innovaties. Als onderzoeker op dit project ga jij een start maken met het ontwikkelen van het beoogde raamwerk.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Uitvoeren van initieel literatuuronderzoek rondom relevante organisatorische aspecten die de waarde van zorginnovaties mogelijk beïnvloeden en hoe deze in eerdere studies zijn meegenomen of gekwantificeerd.
  • Uitvoeren van interviews met betrokkenen rondom de implementatie van de gekozen innovaties.
  • Ontwikkelen van simulatiemodellen om de kosteneffectiviteit van de gekozen zorginnovaties te schatten en de impact van organisatorische aspecten op deze kosteneffectiviteit te reflecteren.
  • Schrijven van een wetenschappelijk artikel over de interviews en de ontwikkeling en resultaten van de simulatiemodellen.
  • Meewerken aan een concept raamwerk voor het meenemen van organisatorische aspecten in de evaluatie van innovaties.
  • Meewerken aan het schrijven van een subsidieaanvraag om het raamwerk verder te ontwikkelen.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een creatieve postdoc of junior onderzoeker met een voor de functie relevant (promotie)onderzoek of master diploma. Je hebt aantoonbare interesse in het evalueren van zorginnovaties. Ervaring met het ontwikkelen en analyseren van simulatiemodellen/besliskundig modelleren is een vereiste. Ervaring met het uitvoeren van interviews is gewenst, maar niet vereist. Vanwege de vele betrokken onderzoekers en clinici bij het project is het belangrijk dat je communicatief sterk bent en goed in teamverband kunt werken. Ook herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Er wordt nog bepaald of de aanstelling bij het Radboudumc of bij de Universiteit Twente is. Het is van belang dat je bereid bent om minstens 2 dagen per week in Nijmegen en minstens 2 dagen per week in Enschede aanwezig te zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Je wordt waarschijnlijk formeel aangesteld bij ofwel het Radboudumc, ofwel de Universiteit Twente. In de praktijk ben je werkzaam bij beide organisaties. Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
  • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
  • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Bij het Radboudumc ga je werken binnen de afdeling Health Evidence. De afdeling Health Evidence is een expertisecentrum voor onderzoeksmethodologie in gezondheidswetenschappen. De disciplines Epidemiologie, Biostatistiek en Health Technology Assessment (HTA) zijn hierin vertegenwoordigd. Daarnaast ben je nauw betrokken bij de Evidence-Based Surgery (EBS) onderzoeksgroep van de afdeling Operatiekamers.

Bij de Universiteit Twente ga je werken binnen de sectie Health Technology and Services Research (HTSR) van de afdeling Technology, Policy, and Society (TPS). HTSR onderzoekt hoe simulatie modellen kunnen worden ontwikkeld om beslissingen rondom (verdere) ontwikkeling, vergoeding, en implementatie van medische technologie te ondersteunen.

Dit project is onderdeel van een TURBO subsidie, een subsidie uitgegeven voor samenwerking tussen het Radboudumc en de Universiteit Twente. Je wordt waarschijnlijk formeel aangesteld bij ofwel het Radboudumc, ofwel de Universiteit Twente. In de praktijk ben je werkzaam bij beide organisaties.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst. Dat doen we persoonsgericht en innovatief. En in nauwe samenwerking met ons netwerk. We willen significant impact on healthcare hebben. Elke dag willen we het beter doen. Elke dag streven naar betere zorg, onderzoek en onderwijs. Elke dag beter begrijpen hoe ziektes ontstaan, hoe we ze kunnen voorkomen, behandelen en genezen. Zo krijgt iedere patiënt altijd de beste zorg, nu en in de toekomst. Want daar doen we het voor.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2911—€4615 per maand
  • Universitair
  • 150023-P819520-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you