AIOTO (Arts voor verstandelijk gehandicapten in opleiding)

AIOTO (Arts voor verstandelijk gehandicapten in opleiding)

Geplaatst Deadline Locatie
24 nov 31 dec Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ambitieuze AIOTO (Arts voor verstandelijk gehandicapten in opleiding) gezocht voor innovatief stressonderzoek bij ouderen met een verstandelijke beperking.

Functieomschrijving

Binnen de vakgroep Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking van het Erasmus MC is een vacature voor een AIOTO (Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG) in opleiding).  Binnen dit zesjarige project combineer je de driejarige AVG opleiding met drie jaar promotieonderzoek.  

De vakgroep Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten is onderdeel van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC te Rotterdam. De vakgroep Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten heeft tot doel het bevorderen van lichamelijke en geestelijke gezondheid bij mensen met een verstandelijke beperking door middel van wetenschappelijk onderzoek op basis van vragen uit de praktijk. Het multidisciplinaire karakter van gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking wordt weerspiegeld in de multidisciplinaire samenstelling van de vakgroep. Het wetenschappelijk onderzoek van de vakgroep ontleent zijn bestaansrecht aan zijn relevantie voor de praktijk. De vakgroep vormt samen met de drie zorgorganisaties Ipse de Bruggen te Zoetermeer, Abrona te Huis ter Heide en Amarant te Tilburg de Academische Werkplaats ‘GOUD’ (Gezond Ouder worden met een verstandelijke beperking).

Project: Chronische stress en haarcortisol bij volwassenen met een verstandelijke beperking
Dat chronische stress schadelijk is voor je gezondheid wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat je met het stresshormoon cortisol in hoofdhaar nauwkeurig kunt vaststellen of iemand stress heeft gehad?  Binnen een nieuw promotieonderzoek gaan we onderzoeken of dit een geschikte methode is om chronische stress te meten bij volwassenen met een verstandelijke beperking. Het doel van deze studie is om artsen, psychiaters en psychologen die werkzaam zijn in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking te helpen om langdurige stress op een adequate manier op te sporen. Voor dit interessante en innovatieve project zoeken we een ambitieuze AIOTO (AVG i.o.).

Werkzaamheden binnen het promotieonderzoek bestaan uit onder andere: coördineren van het project, dataverzameling, analyseren van data, schrijven van artikelen en presentaties over het project verzorgen op bijvoorbeeld congressen en (na)scholingen.

Specificaties

SBOH

Functie-eisen

Je hebt affiniteit met mensen met een verstandelijke beperking en daarnaast specifiek interesse in de mentale gezondheid van deze populatie. Je hebt ambitie om de AVG-opleiding te voltooien en te promoveren op bovenstaand project. Je bent sterk op analytische en organisatorisch vlak, en daarnaast sociaal en flexibel. Je bent verantwoordelijk, zelfstandig, kunt overzicht houden en werkt nauwkeurig en efficiënt, maar bovenal beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en relevante registraties (BIG) zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Arbeidsvoorwaarden

Wat kunnen wij jou bieden?
Je krijgt de mogelijkheid om de opleiding tot Arts Verstandelijk Gehandicapten (AVG) te combineren met promotietraject. De SBOH is werkgever van artsen voor verstandelijk gehandicapten in opleiding en financiert de gehele opleiding. Je krijgt een aanstelling bij de SBOH en die CAO is dan ook van toepassing.

Werkgever

SBOH

De SBOH is werkgever van artsen voor verstandelijk gehandicapten in opleiding en financiert de gehele opleiding. Je krijgt een aanstelling bij de SBOH en die CAO is dan ook van toepassing.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • PA AIOTO

Locatie

Doctor Molewaterplein 40, 3015 GD, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you