Junior Learning & Innovation Officer “Impact at the Core” (0,8 – 1,0 FTE)

Junior Learning & Innovation Officer “Impact at the Core” (0,8 – 1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
21 dec 17 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als Junior Learning & Innovation Officer word je onderdeel van een team dat bestaat uit een Project Lead, Academic Lead, Policy & Project Officer, Learning & Innovation Officers, Postdoc, Jr. Researcher en Communication & Marketing Officer. Jij draagt bij aan onderwijskundige advisering richting het projectteam en de onderwijsprojecten binnen de faculteiten. Ook ondersteun jij de (Senior) Learning & Innovation Officer en pak jij kleinere of middelgrote projecten zelfstandig op.

Functieomschrijving

De ambitie van de EUR is om een positieve maatschappelijke impact te realiseren. Dat doet ze door in haar onderwijs en onderzoek bij te dragen aan een beter begrip van maatschappelijke uitdagingen en aan het vermogen om deze op te lossen. Deze missie wordt gedragen door onze studenten. Het is de ambitie van de Erasmus Universiteit om studenten tijdens hun studie te leren werken aan maatschappelijke uitdagingen in de stad. Het is belangrijk dat studenten hun kennis leren toepassen op reële, soms moeilijk tembare problemen waar niet iedereen hetzelfde over denkt.

Het programma Impact at the Core is een vijfjarig innovatieprogramma (tot en met eind 2024) waarin met docenten en studenten (nieuw) onderwijs wordt ontworpen gericht op binding met de praktijk en het maken van impact. Studenten kunnen met hulp van Impact at the Core aan realistische praktijkopdrachten werken. Doel van het programma is om na 5 jaar in iedere opleiding een impact vak te hebben gerealiseerd. Tot nu toe namen 2000 studenten deel aan impact opdrachten bij 5 faculteiten.

Taken

 • Je leest projectaanvragen en je toetst of een aanvraag onderwijskundig praktisch en haalbaar is in de context van de faculteit en of de projectaanvraag voldoet aan de gestelde voorwaarden;
 • Je ontwerpt impact-driven onderwijs met docenten en bent dé onderwijskundig expert;
 • Je adviseert docenten en studenten bij hun project aanvragen en levert een bijdrage aan het verder brengen van het voorstel;
 • Je begeleidt docenten in het implementeren van het onderwijsproject;
 • Je levert een creatieve bijdrage aan het ontwikkelen van workshops en trainingen voor docenten waarin wordt gewerkt aan impact-driven onderwijs;
 • Je gaat actief (inter)nationaal op zoek naar goede voorbeelden van impact-driven onderwijs en weet deze te vertalen naar de Erasmus Universiteit Rotterdam;
 • Je levert een bijdrage aan de Communities of Practice door te ondersteunen bij het modereren en het delen van kennis;
 • Je levert een bijdrage aan het monitoren en evalueren van output en outcome in het kader van het kwaliteitsbeleid van de Erasmus Universiteit Rotterdam;
 • Je borgt dat cursussen die worden ontwikkeld binnen Impact at the Core, voldoen aan de (basis) kwaliteitseisen die aan ons onderwijs worden gesteld.

Je krijgt veel ruimte binnen de kaders van het project ‘Impact at the Core’ om met eigen initiatieven en ideeën te komen.

 

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding op het gebied van onderwijskunde (het hebben van een opleiding op het gebied van onderwijskunde is een strenge vereiste);
 • Kennis hebben van onderwijsontwikkeling is een pre;
 • Als junior bezit je minimaal 1 jaar werkervaring (binnen het hoger onderwijs is een pre);
 • Je bent creatief en innovatief en bent niet bang om dit toe te passen;
 • Je werkt graag samen met anderen en binnen een team;
 • Je bent onderzoekend en goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het (hoger) onderwijs;
 • Je bent energiek en proactief met veel doorzettingsvermogen;
 • Je bent wendbaar in een complexe organisatorische context;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een enthousiast beginnend team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.836, - en € 4.474, - bruto per maand (schaal 10). Beoogde startdatum is zo snel mogelijk.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 328 verlofuren per jaar bij een volledige werkweek. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Academische Zaken

Academische Zaken (AZ) werkt op beleidsniveau aan de (inter)nationale versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en valorisatie op de universiteit. AZ voert haar taken uit op basis van sterke beleidskennis en een relevant netwerk op de terreinen onderzoek en onderwijs. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur.

De afdeling draagt naast onderwijs-, onderzoeks- en valorisatiebeleid bij aan belangrijke beleidsprocessen zoals de strategische planning & control en kwaliteitsmanagement en bewaakt hierbij de integraliteit en de samenhang op de gebieden onderwijs en onderzoek. Naast professionele beleidsadviseurs is de afdeling ook de thuisbasis voor strategisch programmamanagement op het terrein van onderzoek, onderwijs en valorisatie.

Zowel beleidsadviestaken als programma’s worden uitgevoerd in nauwe afstemming met faculteiten en relevante uitvoeringsorganisaties. AZ heeft verder een essentiële rol in samenwerkingen zoals die met de gemeente Rotterdam en in de alliantie Leiden-Delft-Erasmus. Daarnaast heeft AZ een actieve en zichtbare rol in de samenwerking met het Ministerie van OC&W, de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Onderwijsinspectie.

 

Specificaties

 • Onderwijs; Beleid- en staf
 • 32—38 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • Universitair
 • AZ20211221

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you