Domeinarchitect Bedrijfsvoering – CIO Office (1,0 fte)

Domeinarchitect Bedrijfsvoering – CIO Office (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 jan 23 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij dé domeinarchitect Bedrijfsvoering die als onderdeel van het CIO-Office de belangrijkste ontwikkelingen in de markt, het hoger onderwijs en de EUR overziet? Ben jij daarnaast iemand met visie op het gebied van bedrijfsvoering die richtinggevende adviezen geeft aan de Chief Information Officer (CIO) en heb jij minimaal vijf jaar werkervaring. Dan zijn wij opzoek naar jou!

Functieomschrijving

Digitalisering is een wereldwijd gegeven en raakt ook de Erasmus Universiteit. Samen zetten we ons in om de digitaliseringsagenda vast te stellen en uit te voeren. Als domeinarchitect Bedrijfsvoering van het CIO-architecten team ben jij degene met een heldere visie op bedrijfsvoering die je breed binnen de organisatie uitdraagt.

Jij gaat de Erasmus Universiteit veranderen naar een meer digitale universiteit! Je gaat aan de slag met het opzetten van de doelarchitecturen Bedrijfsvoering om de organisatie op een hoger volwassenheidsniveau te krijgen. Je geeft hierin richtinggevende adviezen aan de Chief Information Officer (CIO), maar ook aan je collega’s binnen en buiten het CIO-Office.

Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden en faciliteren van zowel strategie en biedt vanuit architectuur richting, inzicht en overzicht bij digitale veranderopgaven voor o.a. Financiën, HRM, CRM, Business intelligence. Je bent in staat je kennis, ervaring en persoonlijke touch toe te passen op de specifieke context en behoeften van de Erasmus Universiteit. Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Bij het ontwikkelen en operationaliseren van de strategie krijg je te maken met veel verschillende stakeholders, van hoog tot laag in de organisatie. Je erkent hun specialistische expertises en belangen en weet deze bijeen te brengen in de richtinggevende architectuurkaders en visualisaties die toepasbaar zijn in onze organisatie. Als domeinarchitect loop je vaak een stap voor op de rest en ben je in staat om de ander in jouw denkproces mee te nemen. Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsvoering en je vindt het leuk om deze te verkennen in de praktijk.

Je bent dan ook een echte teamspeler, spreekt de taal van zowel het management, directies, de I-community en gebruikers en niettemin je collega-architecten. Je vindt het belangrijk dat ieders standpunt gehoord wordt bij besluitvorming over de bedrijfsvoering. Met je innemende persoonlijkheid ben jij een sterke netwerker en weet jij in de samenwerking de verbinding te maken. Binnen een multidisciplinair team ben jij diegene die de richting kan geven op jouw vakgebied en breng je relativering in de waan van de dag.

Kortom een fantastische stap om zelfstandig de bedrijfsvoering architectuur vorm te geven en op te bouwen. Voor architecten met een warm hart voor digitalisering en digitale transformatie is dit een mooie kans in je carrière als architect.
 

Jouw functie als Domeinarchitect:

Voor het CIO Office zoeken wij een domeinarchitect, die het CIO-architectenteam komt versterken en werkt aan de realisatie van het Masterplan Digitalisering van de EUR 2024. De EUR bestaat uit verschillende domeinen, waarvan het zwaartepunt in jouw functie ligt bij het domein Bedrijfsvoering maar ben je ook inzetbaar op de domeinen Onderzoek en Onderwijs.

1.      In de rol van domeinarchitect ontwikkel je in nauwe samenwerking met management en directie(s) doelarchitecturen op strategisch/tactisch niveau. Je duidt relevante interne en externe ontwikkelingen en beoordeelt de impact daarvan op het IV-landschap van de Erasmus Universiteit;

2.      Je bent de regievoerder op het proces om de domein- en doelarchitecturen te ontwikkelen en onderhouden. Daarbij vertaal je strategische doelstellingen en afdelingsplannen in een doelarchitectuur waarbij je intensief samenwerkt met IV/IT-collega’s;

3.      Hierbij zorg je voor draagvlak bij zowel het management als medewerkers van de betrokken afdelingen. Je draagt de doelarchitectuur uit en ziet toe op de realisatie en toepassing in samenwerking met solution architecten;

4.      Als architect ben je de sparringpartner van management en directie op het gebied van de doelarchitectuur en de roadmaps waarbij je een belangrijke rol speelt bij de monitoring van de roadmap realisatie, mogelijke bijsturing in de vorm passende interventies en eventuele escalaties;

5.      Daarnaast coördineer je de ontwikkeling van (project) start architecturen bij veranderings-trajecten met een zware IV-component, waarbij je nauw samenwerkt met de solutionarchitecten, en projectleiders.

Door je inzicht in de bedrijfsvoering van de EUR, je eigen visie op werken onder architectuur en de context van de EUR weet je als geen ander de brug te slaan tussen business- en IV/IT-doelstellingen. Vanwege je sterke analytische vermogen breng je realistische adviezen uit over kansen, beperkingen en randvoorwaarden op het gebied van digitale transformatie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor deze functie worden kandidaten met ervaring op het gebied van bedrijfsvoeringsarchitectuur gezocht, in het bijzonder met onderstaande ervaring:

 • WO werk- en denkniveau, aangevuld met minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • Een opleiding op het gebied bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde of informatica;
 • Ervaring met het opstellen van architectuur op strategisch/tactisch niveau en daarbij te fungeren als sparringpartner voor management en directie;
 • Certificering ArchiMate en TOGAF (of bereidheid deze certificering binnen 1 jaar te behalen);
 • Kennis van theorie en methodische aspecten van Enterprise Architectuur en bereid daar blijvend in te ontwikkelen;
 • Affiniteit met relevante thema’s (Zoals: Datamanagement, Customer Relationship Management, Finance Management, Human Resource Management, Facilities & Property Management als ook Commercial Activities) is een pré.

P-Competenties

De volgende competenties zijn belangrijk om deze functie succesvol te kunnen vervullen:

 • Strategische visie en conceptueel denkvermogen;
 • Analytisch vermogen en oordeelsvorming;
 • Initiatiefrijk en faciliterend;
 • Plannen en organiseren;
 • Besluitvaardigheid en overtuigingskracht;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel Nederlands als Engels);
 • Conflictpreventie en -beheersing, sterke mate van klantgerichtheid en uitstekend kunnen samenwerken in teamverbanden;
 • Organisatiebewustzijn.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je leergierig en wil jij je verder ontwikkelen in deze mooie functie? Ook dan vragen we je om te solliciteren.

 

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de collectieve arbeidsvoorwaarden overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de duur van één jaar, bij gebleken geschiktheid is omzetting naar een vast dienstverband mogelijk. Bij voorkeur wordt het dienstverband zo snel als mogelijk aangegaan.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.612,- en € 5.922,- bruto per maand (schaal 12). Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 38 uur.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Algemene Bestuursdienst

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen, zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine.

De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur). Meer informatie over de Erasmus Universiteit is te vinden op www.eur.nl

Specificaties

 • Onderwijs; IT
 • max. 38 uur per week
 • €4612—€5922 per maand
 • Universitair
 • CIO20211221

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you