Business Developer (0,8 - 1fte)

Business Developer (0,8 - 1fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 dec 1 feb Rotterdam
Zie jij het als een uitdaging om samen met onze faculteit verder te bouwen aan het versterken van relaties met maatschappelijke- en overheidsorganisaties? Wil jij graag bijdragen aan het creëren van positieve maatschappelijke impact? Wij zijn op zoek naar een ondernemende Business Developer.

Functieomschrijving

Als senior business developer van de faculteit ESSB neem je een leidende rol in het creëren en versterken van relaties tussen de ESSB en externe partners (o.a. maatschappelijke-, overheids- en academische partners) op het aanbod van de ESSB Academy. Je werkt primair vanuit de ESSB Academy, maar bent in deze rol betrokken bij andere (marktgerichte) initiatieven vanuit andere onderdelen binnen de faculteit.

Je werkt ouside-in, je brengt de behoefte van partners en alumni in kaart en weet deze te vertalen naar mogelijkheden vanuit de ESSB Academy. Je zorgt daarom proactief voor het ontwikkelen en onderhouden van relaties met mogelijke partners in de regio om gemeenschappelijke belangen en behoefte aan nascholing en training bij partners te identificeren. Daarnaast zijn ook de relaties met de alumni van de faculteit in Nederland en internationaal kansrijk. In je werk als business developer breng je voortdurend de behoefte vanuit de markt onder aandacht binnen de faculteit.

In deze rol zoek je onder andere samen met de onderwijs adviseur en de directeur van de ESSB Academy actief naar mogelijkheden binnen de ESSB die verder ontwikkeld kunnen worden met en voor maatschappelijke organisaties en alumni. Binnen de ESSB zijn er tal van mogelijkheden. In de afgelopen jaren is reeds een mooi aanbod beschikbaar gekomen en begin 2022 zal daar bijvoorbeeld het (modulaire) aanbod van twee nieuwe online masters aan worden toegevoegd.

Naast het veelvuldige contact met externe relaties werk je binnen de ESSB Academy samen met de onderwijs adviseur, office assistant en de academisch directeur van de ESSB Academy.

Als business developer maak je onderdeel uit van het Marketing, Recruitment & Admissions (MRA) team van de ESSB en werk je binnen dit team veel samen met de online marketeer en alumni & marketing medewerker van de faculteit. In deze functie rapporteer je aan het hoofd van team MRA.

Tot de belangrijkste werkzaamheden behoren:

 • Het proactief verbinden van publieke, private en maatschappelijke partners met wetenschappelijke staf van de faculteit;
 • Het actief ondersteunen van wetenschappelijke staf en hun potentiële partners uit het werkveld bij het identificeren, verkennen en opzetten van gezamenlijke onderzoekstrajecten, onderzoeksprojecten en onderzoeksprogramma’s;
 • Het opbouwen en onderhouden van een breed netwerk bij bedrijven, maatschappelijke partners, met alumni en medewerkers binnen de faculteit en de universiteit als geheel;
 • De positionering en werving voor de nieuwe online masters van de faculteit en de individuele modules;
 • Financieringsmogelijkheden vinden bij publieke, private en maatschappelijke partners, waar nodig via strategisch gebruik van regionale, nationale, Europese of andere subsidies. De business developer krijgt hiervoor een uitdagende doelstelling mee;
 • Het adviseren van het management van zowel de faculteit als van de ESSB Academy.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Academisch denk- en werkniveau, minimaal een WO master;
 • Ten minste 5 jaar relevante werkervaring;
 • Het vermogen op te treden als een vertrouwde sparringpartner voor publieke, private en maatschappelijke opdrachtgevers voor leergangen, zowel voor stafafdelingen als management;
 • Aantoonbare ervaring in het werken als intermediair tussen universiteiten, publieke, private en maatschappelijke organisaties;
 • Het vermogen op te treden als een vertrouwde sparringpartner voor topwetenschappers en besluitvormers;
 • Affiniteit met onderzoek en opleiding en de relatie met maatschappelijke vraagstukken;
 • Bij voorkeur een relevant netwerk binnen de voor de ESSB faculteit relevante sectoren;
 • Een proactieve, ondernemende, hands-on en flexibele houding;
 • Uitstekende sociale vaardigheden met scherp oog voor verschillende belangen en motieven;
 • Competenties: initiatiefrijk, persoonlijk ondernemerschap, netwerkvaardigheid, mondelinge communicatie, resultaatgerichtheid en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (minimaal C1 volgens het Common European Framework) zowel in woord als geschrift;
 • Het vermogen zich in te leven in de primaire taken en verantwoordelijkheden van academische staf en hen te ontzorgen bij de ontwikkeling van aanbod in samenwerking met de partners.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is in overleg. De functie bedraagt 0,8 - 1 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.629,- en € 5.943,- bruto per maand (schaal 12), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Additionele informatie

Meer informatie over de EUR en ESSB kun je vinden op www.eur.nl/essb­­­­­­­­­.

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • 32—40 uur per week
 • €4629—€5943 per maand
 • ESSB/20211224

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Vul het formulier in om via AcademicTransfer te solliciteren. Wij sturen jouw sollicitatie naar de werkgever.

Personalia

Bijlagen

Bijlagen

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.
Alleen de volgende bestands extensies zijn toegestaan: pdf, doc, docx, jpg, jpeg and png.
Totale grootte van de documenten mag niet meer zijn dan: 19.0 MB.
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Voeg meer bestanden toe

Sollicitatieprocedure

Je kunt je sollicitatiebrief met C.V. tot en met 1 februari versturen via de 'solliciteer nu' button.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt je sollicitatiebrief met C.V. tot en met 1 februari versturen via de 'solliciteer nu' button.

Solliciteer uiterlijk op 1 feb. 2022 23:58 (Europe/Amsterdam).