Wetenschappelijk docent Ortho- en Gezinspedagogiek (0.8fte – 1.0fte)

Wetenschappelijk docent Ortho- en Gezinspedagogiek (0.8fte – 1.0fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 dec 17 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij graag een bijdrage leveren aan het onderwijs aan studenten van de opleiding Pedagogische Wetenschappen? Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Wetenschappelijk Docent Ortho- en Gezinspedagogiek.

Functieomschrijving

De sectie Ortho- en Gezinspedagogiek (OGP) bestaat uit een groep jonge, enthousiaste collega’s die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek in de gezins- en orthopedagogiek. Het team bestaat uit promovendi, wetenschappelijke en universitaire (hoofd)docenten, en een aantal (bijzonder) hoogleraren. Samen coördineren zij het onderwijs en geven zij cursussen aan studenten van de Bachelor en Masteropleiding Pedagogische Wetenschappen.

Als wetenschappelijk docent lever je in nauwe samenwerking met collega’s van de sectie OGP een bijdrage aan het onderwijs aan studenten van Pedagogische Wetenschappen. Het gaat om het geven van cursussen aan groepen studenten, waaronder een practicum Schrijfonderwijs voor 1e jaars studenten. Ook bied je individuele begeleiding aan studenten bij stages en het schrijven van scripties in zowel de Bachelor als Master. Ook de begeleiding van studenten bij het schrijven van casussen in het kader van de Basisaantekening Diagnostiek van de Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen (NVO) behoort tot het takenpakket. Het onderwijs wordt verzorgd in het Nederlands.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Afgeronde master in gedrags- en maatschappijwetenschappen, afstudeerrichting (ortho)pedagogiek, (ontwikkelings)psychologie of aanverwante master;
 • Ervaring en affiniteit met het geven van onderwijs, waarbij ervaring met het begeleiden van scripties een pré is;
 • Goede (academische) schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
 • Goede communicatie- en organisatievaardigheden;
 • Een pro-actieve houding;
 • Flexibiliteit en stressbestendigheid;
 • Affiniteit met het uitvoeren van onderzoek;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Vermogen om goed in een team te werken, maar ook om in grote mate zelfstandig te functioneren.
 • Een Basisaantekening Diagnostiek van de NVO of NIP en/of een promotie (PhD) is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is in overleg. De functie bedraagt 0,8-1 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.846,- en € 5.230,- bruto per maand (schaal 10 of 11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS)

Het departement verzorgt onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van de psychologische en pedagogische wetenschappen. Het onderwijs binnen de opleidingen kenmerkt zich door een innovatieve didactische benadering, het zogeheten probleemgestuurd onderwijs (PGO). De staf van dit departement bestaat uit een team van veelal jonge wetenschappers. Het secretariaat maakt onderdeel uit van het departement en verzorgt de ondersteuning van de voorzitters, leidinggevenden en medewerkers van het departement.

Specificaties

 • Onderwijs
 • 32—40 uur per week
 • €2846—€5230 per maand
 • ESSB/DPECS/20211224

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you