Cloud Engineer

Cloud Engineer

Geplaatst Deadline Locatie
13 jan gisteren Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was gisteren).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bijna 30.000 studenten moeten ook in deze tijd probleemloos kunnen studeren aan de Vrije Universiteit. Zowel vanuit huis als op de campus. Als Linux Cloud Engineer help jij hen daarbij. Klinkt dit uitdagend? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Am...

Functieomschrijving

Cloud is in een korte tijd ondenkbaar geworden in het huidige IT-landschap. Hierdoor is de sterke relatie tussen infrastructuur en Cloud niet meer weg te denken. Als Linux Cloud Engineer ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, installatie en werking van het online landschap van de VU. De snelle ontwikkelingen op het gebied van Cloud, DevOps en Azure zijn voor jou bekend terrein. Je vindt het leuk om te schakelen met andere IT-specialisten en samen te werken in Scrum-teams. Je verzorgt de coördinatie van wijzigingen met een brede impact en je lost storingen op. Ook automatiseren is een onderdeel van jouw werk.

Als Cloud Engineer maak je deel uit van het Linux-team. Daarnaast zorg je met het web development team dat je wijzigen naar productie zet middels integratie testen (CI).

Binnen het Linux-team werk je ook aan automation (Ansible) en container orchestration (OpenShift). Wij bieden je de kans om je hierin verder te ontwikkelen.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • je hebt ervaring in een soortgelijke functie
 • je hebt ervaring of bent bereid ervaring op te doen met cloud en container orchestration (Azure, Openshift, Rancher)
 • het automatiseren van je eigen werk vind je vanzelfsprekend (Ansible)
 • uiteraard vind je het leuk om te programmeren (Python/Bash)
 • je beheerst de Nederlandse taal

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.846 (schaal 10) en maximaal €5.230 (schaal 11) bruto per maand.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • goede en voordelige sportfaciliteiten
 • goede doorgroei mogelijkheden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.

Specificaties

 • IT
 • Techniek
 • 36—40 uur per week
 • €2846—€5230 per maand
 • HBO
 • 9945

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you