PhD community engaged education in Global Health

PhD community engaged education in Global Health

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan 13 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De maatschappelijke vraagstukken op het gebied van gezondheid en welzijn waar we vandaag de dag mee te maken hebben, worden steeds complexer. Om op deze ontwikkelingen in te kunnen spelen, moet het onderwijs worden aangepast om studenten voor te bereiden op het werken in deze context. Naast vakkennis is het van belang dat studenten ook de complexiteit van maatschappelijke vraagstukken zowel lokaal als mondiaal begrijpen en over de competenties beschikken om daar een relevante bijdrage aan te leveren. De samenleving kan hiervoor een rijke leeromgeving bieden, doordat maatschappelijke uitdagingen worden geïntegreerd in het onderwijscurriculum. Studenten kunnen inzichten uit verschillende disciplines integreren en samenwerken met maatschappelijke partners om complexe maatschappelijke uitdagingen op lokale, nationale of mondiale schaal aan te pakken. Dit sluit ook aan bij de ambitie van de Vrije Universiteit Amsterdam om onderzoek en onderwijs te stimuleren dat bijdraagt aan maatschappelijke vraagstukken, zowel lokaal als mondiaal.

Deze PhD positie omvat onderzoek naar het ontwerp, de implementatie en evaluatie van community-engaged onderwijs in global health voor studenten in het hoger onderwijs. De PhD kandidaat zal op zoek gaan naar antwoorden op vragen als hoe dit type onderwijs het beste kan worden gerealiseerd, welke competenties studenten nodig hebben om effectief te werken met maatschappelijke partners aan complexe mondiale uitdagingen, hoe dergelijke competenties over cursussen kunnen worden verdeeld, welke ondersteuning docenten nodig hebben bij het implementeren van dit soort onderwijs en hoe handvatten en methoden kunnen worden ontworpen om prestaties in verschillende contexten te vast te stellen. Het onderzoek omvat een pilotproject in het Global Health onderwijs, waarin studenten samen met maatschappelijke partners werken aan internationale gezondheidsvraagstukken. Het is onze ambitie dat de resultaten van dit pilotproject worden geïmplementeerd in verschillende bestaande en nieuwe hoger onderwijsprogramma's, en bijdragen aan het opbouwen van onderwijstheorie over dit onderwerp.

Verhouding onderzoek/onderwijs: 50-50%

Jouw taken

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:
 • nauw samenwerken met het community service learning-team (CSL) en studenten, docenten en maatschappelijk partners.
 • het uitvoeren van literatuuronderzoek, vragenlijstonderzoek, interviews en focusgroepen met belanghebbenden om de ontwikkeling van transdisciplinaire programma's te begrijpen.
 • het ontwikkelen van nieuwe ideeën en inzichten die zullen leiden tot internationale publicaties en een Ph.D. thesis
 • assisteren bij onderwijsactiviteiten van de afdeling
 • Je werk wordt ondersteund met betrokken begeleiding en extra training in methoden die je niet kent.
Als je ons enthousiasme deelt voor de academische uitdagingen en relevantie van het voorgestelde onderzoeksonderwerp en voldoet aan de onderstaande functie-eisen, dan moedigen we je aan om te solliciteren voor de functie.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, nieuwsgierige en creatieve kandidaat die beschikt over:
 • een masterdiploma bij voorkeur op het gebied van International Public Health, Global Health gezondheid en levenswetenschappen, sociale wetenschappen, of een gerelateerd veld met een interdisciplinaire en/of transdisciplinaire focus
 • een sterke interesse in en/of ervaring met onderzoek naar onderwijsinnovatie
 • praktijkervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden: verzamelen of analyseren van interviews/focusgroepen (kennis van Atlas.ti, NVIVO of vergelijkbaar is een pré) en/of praktijkervaring met kwantitatieve methoden: statistische analyse (SPSS, STATA of R)
 • eerdere ervaring met een of meer van de volgende: participatieve methodologieën, mixed-methods onderzoek, stakeholder interacties, co-creatie processen
 • goede organisatorische, netwerk- en communicatieve vaardigheden om succesvol te communiceren en contact te leggen met studenten, docenten, maatschappelijk partners, andere belanghebbenden en onderzoekers van andere disciplines
 • vloeiend in gesproken en geschreven Nederlands en Engels zijn essentieel
 • het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken
 • sterke staat van dienst en onderzoeksvaardigheden, in verhouding tot ervaring, en uitstekende academische schrijf- en presentatievaardigheden

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt gedurende het eerste jaar € 2.443 (PhD) oplopend tot € 3.122 (PhD) bruto per maand.

Het betreft aanvankelijk een aanstelling voor een jaar, met uitzicht op verlenging bij adequaat functioneren. De maximale duur van de aanstelling bedraagt 6 jaar. Het is mogelijk de Basis Kwalificatie Onderwijs te behalen (BKO).

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • mogelijkheid tot sparen van vakantiedagen, bijvoorbeeld voor sabbatical leave
 • kinderdagverblijf aanwezig op VU campus

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 5.750 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.

Athena Instituut
De functie wordt aangeboden binnen het Athena Instituut. Het is de missie van Athena om een bijdrage te leveren aan een beter begrip van innovatieprocessen én aan een maatschappelijk verantwoorde implementatie van onderzoek en innovatie in de samenleving. Het onderzoek richt zich specifiek op de ontwikkeling van innovatieve platforms en instrumenten om de interactie op het snijvlak van wetenschap en maatschappij te faciliteren op het gebied van gezondheid en duurzaamheid.
Voor meer informatie over het Athena Instituut, bezoek de website.

Specificaties

 • PhD
 • Natuurwetenschappen
 • max. 32 uur per week
 • €2443—€3122 per maand
 • Universitair
 • 9965

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you