Alumni & Marketing Officer (0,8-1fte)

Alumni & Marketing Officer (0,8-1fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan vandaag Rotterdam
Wil jij graag een bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen, onderhouden en versterken van alumnirelaties binnen onze faculteit? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende Alumni & Marketing Officer.

Functieomschrijving

Wij zoeken een Alumni & Marketing Officer die verder kan bouwen aan het reeds opgestarte werk binnen de faculteit met betrekking tot het alumnibeleid. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen, onderhouden en versterken van onze alumnirelaties. Je zorgt ervoor dat het ingezette beleid verder wordt geïmplementeerd.

Alumni zijn naast de wetenschappelijke output het voornaamste resultaat van ons dagelijks werk. Nauw contact met onze alumni is onder meer van belang omdat alumni een belangrijke bron van informatie zijn als het gaat om de kwaliteit van ons onderwijs. Doordat alumni gastcolleges verzorgen brengen alumni ons onderwijs dichter bij de praktijk en dragen alumni bij als ambassadeurs van onze opleidingen.

Jouw nieuwe inzichten en ideeën zijn welkom en vanuit nauwe contacten met alumni en collega’s binnen de faculteit kan je erop rekenen dat er mooie ideeën worden voorgedragen. In deze functie stem je het alumnibeleid af met de programmadirecteuren en -coördinatoren van de ESSB opleidingen en heb je veelvuldig contact met ons alumnibestuur.

Daarnaast ondersteun je bij de realisatie van wervingsdoelen van onze (internationale) masteropleidingen. Bijvoorbeeld door de optimalisatie van ons alumni relatiebestand en door samenwerking met de collega’s van het Marketing & Recruitment team in het onderhouden van contacten met onze alumni in het buitenland.

Tot jouw belangrijkste werkzaamheden behoren:

 • Het zorgdragen voor een soepel onboarding proces van student naar alumni;
 • Het via online kanalen, evenementen en andere manieren bereiken van alumni en het onderhouden van contact; dat doe je aan de hand van een gericht marketing- en communicatieplan;
 • Het ontwikkelen, implementeren en evalueren van het alumni jaarplan in aansluiting op het ESSB alumnibeleid; dat doe je onder andere in nauwe afstemming met opleidingsdirecteuren en -coordinatoren;
 • Het blijvend monitoren van behoefte van alumni middels onderzoek;
 • Faciliteren van contact tussen alumni en collega’s vanuit de opleidingen ten behoeve van alumni betrokkenheid bij het onderwijs en de aansluiting met de praktijk.

In deze functie maak je onderdeel uit van het Marketing, Recruitment & Admissions (MRA) team. Je werkt voornamelijk samen met collega’s binnen het MRA team en je hebt regelmatig afstemming met het EUR Alumni Office.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Een voor deze functie relevante afgeronde hoger onderwijs (HBO/WO) opleiding. Als je zelf alumni bent van de EUR dan is dat een pre;
 • Relevante werkervaring op gebied van marketing en communicatie, event management of office management. Ervaring op gebied van (alumni) relatiebeheer is een pre;
 • Competenties: initiatiefrijk, persoonlijk ondernemerschap, netwerkvaardigheid, mondelinge communicatie, resultaatgerichtheid en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
 • Ervaring met Lean werken;
 • De kerncompetenties van de faculteit: samenwerken, ondernemerschap, verantwoordelijkheid nemen en klantgericht handelen;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (minimaal C1 volgen het Common European Framework) zowel in woord en geschrift. Beheersing van andere talen is een pre.
 • Ervaring en affiniteit met CMS-systemen (bijvoorbeeld Drupal/Wordpress), CRM databases (Microsoft Dynamics) en mailclients (Mailchimp/Clickdimensions).

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. De functie is ingedeeld in schaal 10 (€ 2.836 - € 4.474), afhankelijk van ervaring kan schaal 9 (€ 2.968 - € 4.078) gehanteerd worden. 

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 30.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl”.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Additionele informatie

Meer weten over de EUR of de Erasmus School of Social & Behavioural Sciences (ESSB)? Kijk op www.eur.nl/essb.­­­­­­­­­

Additionele informatie over de vacature kun je verkrijgen via employment@essb.eur.nl.      

Specificaties

 • Marketing en communicatie; Beleid- en staf
 • 32—40 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • ESSB/202112032

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Vul het formulier in om via AcademicTransfer te solliciteren. Wij sturen jouw sollicitatie naar de werkgever.

Personalia

Bijlagen

Bijlagen

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.
Alleen de volgende bestands extensies zijn toegestaan: pdf, doc, docx, jpg, jpeg and png.
Totale grootte van de documenten mag niet meer zijn dan: 19.0 MB.
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Voeg meer bestanden toe

Sollicitatieprocedure

Je kunt je sollicitatiebrief met C.V. tot en met 23 januari 2022 versturen via de 'solliciteer nu' button. 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Je kunt je sollicitatiebrief met C.V. tot en met 23 januari 2022 versturen via de 'solliciteer nu' button. 

Solliciteer uiterlijk op 23 jan. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).