Project Management Officer (0,5-1fte)

Project Management Officer (0,5-1fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan 30 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

ODISSEI is de nationale data-infrastructuur voor de sociale wetenschappen. Het is een snelgroeiend consortium van 43 deelnemende organisaties die samenwerken om de digitale onderzoeksinfrastructuur in de sociale wetenschappen te verbeteren. De data-infrastructuur omvat een supercomputer, dataverzameling, en ondersteuning voor nieuwe methodes van data-analyse. Voor meer informatie, zie www.odissei-data.nl.

ODISSEI heeft onlangs het Roadmap-project opgestart, met een budget van 14 miljoen euro en zo’n zeventig medewerkers verspreid over vijftien uitvoerende partners. Het Coördinatieteam, dat gevestigd is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, draagt zorg voor de dagelijkse uitvoering van het project.

Als ODISSEI Project Management Officer (0,5-1,0 FTE) ben je een onmisbare schakel bij de uitvoering van dit project en toekomstige projecten. Je werkt nauw samen met de Operational Manager en Community Manager en ondersteunt beiden bij de organisatie en implementatie van het project. Je bent een belangrijke 'spin in het web' van het Coördinatieteam en eerste aanspreekpunt voor financiële en juridische zaken. Als Project Management Officer ben je verantwoordelijk voor:

 1. Interne en externe rapportages over onder andere aangesteld personeel, financiële voortgang, liquiditeit, media-output en wetenschappelijke output;
 2. Goedkeuring en verwerking van inkomende facturen;
 3. Opstellen en verwerking van uitgaande facturen en betalingsopdrachten;
 4. Ondersteuning bij de organisatie van evenementen voor verscheidene belanghebbenden;
 5. Ondersteuning bij de (web)communicatie over de voortgang van het project;
 6. Het opstellen en laten ondertekenen van overeenkomsten met uitvoerende partners van het project en deelnemers in het consortium;
 7. Notuleren van interne en externe vergaderingen;
 8. Meedenken bij de organisatorische en financiële inrichting van een project, follow-up van deadlines en bijsturing van een project gedurende de looptijd.

Werktijden zijn flexibel en worden gepland in overleg met de Operational Manager, aan wie je rapporteert. De functie is nieuw en wordt ingeschat op 1 FTE. In overleg kan de functie worden aangepast tot 0.5 FTE. De precieze verantwoordelijkheden zijn afhankelijk van het gewenste aantal werkdagen en je ervaring.

Het Coördinatieteam bestaat uit zes medewerkers. Het team is vrij jong en informeel. Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, flexibiliteit en zelfontplooiing staan hoog in het vaandel. Thuiswerken is goed geregeld met een laptop, betaling voor randapparatuur en volledig in de cloud (dus geen lastige en onhandige remote desktop). Zodra corona het toelaat, werk je minimaal één dag per week op kantoor. De voertaal is Engels.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent zelfstandig, verantwoordelijk en gemotiveerd, met het vermogen om flexibel in teamverband te werken. Je bent goed georganiseerd en hebt aandacht voor details. Je hebt bij voorkeur minstens 3 jaar ervaring in juridische en financiële projectondersteuning.

Je kunt goed communiceren met belanghebbenden op verschillende niveaus en werkt constructief aan gedeelde projectdoelstellingen. Je bent diplomatiek en betrouwbaar.

Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring in het academische veld en/of onderzoeksinfrastructuren in de sociale wetenschappen.

Je hebt professionele mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels (beide C1-niveau CEFR of vergelijkbaar).

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De functie bedraagt 0,5 - 1 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.846, - en € 4.490, - bruto per maand (schaal 10), conform de CAO-NU. Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

 

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 20—40 uur per week
 • €2846—€4490 per maand
 • ESSB/20220114

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you