Teamleider HRM Beleid en plaatsvervangend Directeur HRM

Teamleider HRM Beleid en plaatsvervangend Directeur HRM

Geplaatst Deadline Locatie
19 jan 6 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij passie voor HR en vind je het leuk om een team verder te brengen? Wellicht ben jij onze nieuwe Teamleider HRM Beleid.

Functieomschrijving

De Teamleider HRM Beleid, binnen de directie HRM van de Universiteit Leiden, is verantwoordelijk voor de totstandkoming van het personeelsbeleid van de universiteit en stuurt het team HRM Beleid aan met nu 7 beleidsadviseurs.

Samen met de directeur HRM, een programmamanager organisatieontwikkeling en de teamleiders Learning & Development, Arbeidsvoorwaarden & Arbeidsrelaties, en Service Center International Staff vorm je het Management Team van de directie HRM.

Als plaatsvervangend directeur vertegenwoordig je HRM bij afwezigheid van de Directeur HRM.

De werkzaamheden bestaan uit het volgende:

  • Als Teamleider Beleid zorg je met het team voor de totstandkoming van beleid van de universiteit. Er is een nieuwe strategische agenda per 2022; waardoor er veel leuke projecten en nieuwe beleidsvraagstukken spelen. Bij de vertaling van visie naar beleid, beleidsprojecten en de implementatie neem je met het team het voortouw. Je signaleert actief de wensen vanuit de organisatie met betrekking tot onderwerpen als onboarding, performance management, recruitment, talentmanagement & loopbaanbeleid, thuiswerken en vitaliteit & verzuim.
  • Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de resultaten van het team van beleidsadviseurs. Je creëert een samenwerkend team, bewaakt overzicht, kwaliteit en samenhang van de dienstverlening van het team. Projectmatig werken is een belangrijk aandachtspunt van het team. Je coacht het team hierop en houdt overzicht op de voortgang van projecten en het werkprogramma, als ook de going concern van het Beleidsteam. Beleidsontwikkeling en –implementatie komen vaak tot stand in projectgroepen waaraan ter zake kundige collega’s uit de hele universiteit deelnemen. Je ondersteunt en begeleidt deze projectgroepen als regisseur met een sterke inhoudelijke deskundigheid.
  • Je bent een zeer ervaren collega. Je stimuleert samenwerking en een integrale werkwijze. Je ondersteunt de versterking van de HRM kolom, universiteit breed. Naast de beleidsadviseurs en HRM collega’s in faculteiten en eenheden, schakelen jij en je team met andere directies; zoals bij Financiën, Strategie en Academische Zaken, Informatiemanagement (ICT), Strategische Communicatie en Marketing en het Administratief Service Center. Je vertegenwoordigt HR in projectgroepen binnen en buiten de universiteit.
  • Digitalisering en procesefficiency over de hele keten spreken je ook aan. Je zorgt met het team voor effectieve communicatie, met kennis- & informatieoverdracht aan de organisatie en haar medewerkers over beleidsontwikkelingen. Er ligt een digitaliserings uitdaging; inclusief tenders en bijgaande procesefficiency.
  • De rol van plaatsvervangend directeur houdt in dat je de directeur HRM vervangt bij afwezigheid, onder meer binnen de directie HRM, in het MT en in de diverse overleggen binnen en buiten de universiteit; waaronder het overleg met de hoofden HRM van de faculteiten (waarbij je standaard het overleg vormgeeft).
  • Met betrekking tot HRM rapportages en management informatie overzie je vanuit de beleidsterreinen het aanbod en de ontwikkelwensen. Je houdt de consistentie, kwaliteit en klantbehoefte in het oog.
  • Als allround HRM professional heb je financieel inzicht. Je weet beleidsvraagstukken te vertalen naar financiële randvoorwaarden en als plaatsvervangend directeur HRM ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen van de begroting van de directie. 
  • Je zorgt voor structuur in het tijdig doorlopen van besluitvormingsprocessen op diverse bestuurlijke tafels (inclusief medezeggenschap), in het samenspel met andere afdelingen en het College van Bestuur.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde relevante academische opleiding, aangevuld met specifieke trainingen op HRM gebied. Je hebt 7-12 jaar werkervaring binnen HRM en hebt ruime ervaring met het ontwikkelen van beleid en het uitvoeren van beleidsprocessen.
  • Je hebt overall HR-kennis t.a.v. beleidsontwikkeling in: performance management, talent managementprocessen, recruitment/arbeidsmarkt communicatie, vitaliteit & verzuim, thuiswerken en managementinformatie. Je hebt affiniteit & ervaring met HR-IT-systeemvernieuwing en optimalisatie van HR-processen. Je bent je bewust van het belang van de medezeggenschap en weet hen tijdig te betrekken. Je denkt strategisch en weet daarbij vanzelfsprekend de koppeling te maken naar implementatie en uitvoering.
  • Je bent gewend te werken in een professionele organisatie met hoogopgeleide medewerkers. Je begrijpt wat onze medewerkers drijft. Je hebt een goede bestuurlijke antenne, en beweegt je soepel op alle niveaus van de organisatie. Je bent een bruggenbouwer met een coachende stijl. Je hebt een brede blik en denkt integraal.
  • Je hebt een solide, stevige persoonlijkheid, bent resultaatgericht en besluitvaardig. Je uit je verbaal sterk en bent in schrift to the point. Je hebt plezier in het structureren van je eigen werk en het werk van anderen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

  • Dienstverband vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een dienstverband voor de duur van een jaar, met een vast dienstverband bij gebleken geschiktheid. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 5.294,-en maximaal € 6.444,- per maand bij een fulltime aanstelling, schaal 13, bij 38 uur per week (te ruilen voor meer vakantiedagen bij 40 uur per week).
  • Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.werkenbij.leidenuniv.nl/.
     
  • Het beleid van de Universiteit Leiden is erop gericht de arbeidsmobiliteit binnen de universiteit te stimuleren. In dit kader word je – bij een vast dienstverband - in je functie benoemd voor een periode van vier jaar. Uiteraard betekent dit dat de Universiteit Leiden zich met jou verantwoordelijk acht voor de zorg voor een passend vervolg van je loopbaan na deze periode, hetzij in deze functie hetzij in een functie ergens anders.

Werkgever

Universiteit Leiden, Directie HRM

De directie Human Resource Management geeft vorm en inhoud aan het HRM beleid binnen de Universiteit Leiden. Daartoe vertaalt HRM strategisch beleid, universitaire ontwikkelingen en landelijke regelgeving in werkbare beleidslijnen & -processen als ook personeels- & organisatieontwikkeling voor de hele universiteit.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Management; HRM
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • 22-020

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you