Projectleider Slaapregister met toewijding voor slapeloosheid - NIN-KNAW - Amsterdam Zuidoost

Projectleider Slaapregister met toewijding voor slapeloosheid - NIN-KNAW - Amsterdam Zuidoost

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 16 feb Amsterdam Zuid-Oost

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het project
Aan het Nederlands Herseninstituut, een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) doet de groep van Eus van Someren baanbrekend fundamenteel en strategisch onderzoek naar oorzaken en gevolgen van slapeloosheid. De groep doet dit samen met duizenden slecht én goed slapende vrijwilligers via het online platform van het Nederlands Slaap Register (NSR). Het onderzoek richt zich de komende tijd vooral op de mensen met specifieke eigenschappen, zoals albinisme, burn-out, angst, en posttraumatische stress.
Vrijwilligers van het NSR vullen online vragenlijsten in, en vernemen als eerste over nieuw onderzoek en nieuwe bevindingen. Het NSR is zich verder aan het ontwikkelen tot een online platform waar slapelozen, onderzoekers en behandelaars elkaar kunnen vinden om samen tot betere behandeling te komen.
We hebben een vacature voor een toegewijde Projectleider, die aan het roer van het Nederlands Slaap Register (NSR) wil staan.

Taakomschrijving
Ten eerste word je de drijvende kracht achter het NSR. Met initiërende, uitvoerende en coördinerende werkzaamheden ben je de spil in de diverse werkzaamheden die nodig zijn voor het NSR. Je bent de spil in contact met softwareontwikkelaars, behandelaren en collega-onderzoekers. Je onderhoud contact met onderzoek deelnemers, van emails tot nieuwsbrieven voor ieder.
Ten tweede doe je onderzoek waarbij je gebruik maakt van wearables, zoals actometers, hoofdband EEG, en speekselbepalingen van hormonen en DNA. Je analyseert de sterk multivariate data en schrijft wetenschappelijke artikelen.
Je werkt nauw samen met anderen in ons team die van verschillende meetmethoden gebruik maken, zoals experience sampling, HD-EEG, ECG en MRI. Afhankelijk van je functioneren en wensen kun je door ontwikkelen tot het NSR-boegbeeld.
De groep van Eus van Someren bestaat uit een enthousiast team van zo'n 10 onderzoekers. Je werkt met hen allen samen.

Taken en mogelijkheden binnen de functie:

 • Onderhouden, vernieuwen en verbeteren van Functionaliteit en gebruiksgemak van het NSR in samenwerking met webdevelopers.
 • Data-extractie, opschonen, checken en beschikbaar maken voor eigen onderzoek en dat van collega's.
 • Implementeren van nieuwe vragenlijsten
 • Valideren van vragen gesteld in grote cohorten zoals UK Biobank, 23andme aan online afgenomen gestructureerde diagnostische interviews
 • Implementeren en onderhouden van behandelmodules voor cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGTI)
 • Desgewenst ook toepassen van CGTI in gerandomiseerde, gecontroleerde trials
 • Trainen en coördineren van andere behandelaars die de online CGTI gebruiken
   

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Functie eisen:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur gepromoveerd, uitzicht op een promotie, of gelijkwaardige wetenschappelijke ervaring 
 • Ervaring met rekruteren en begeleiden van onderzoek deelnemers
 • Ambitie, gedrevenheid en passie voor het onderwerp slapeloosheid en/of mensen met specifieke eigenschappen, zoals albinisme, burn-out, angst, en posttraumatische stress
 • Perfecte beheersing van de Nederlandse taal

Competenties

 • Teamspeler
 • Communicatief sterk 
 • Zeer nauwkeurig met complexe data en statistische analyses
   

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling
Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren behoort verlengen tot de mogelijkheden. Verlenging is deels afhankelijk van verworven subsidies. Aanvang: zo spoedig mogelijk.

Arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring ligt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen € 2.846,- en € 4.490,- (schaal 10, CAO Nederlandse Universiteiten), exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.
 

Werkgever

Nederlands Herseninstituut

Het Nederlands Herseninstituut is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het verricht fundamenteel en strategisch wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de neurowetenschappen. Hierbij wordt onderzocht hoe de hersenen cognitieve functies – zoals bewustzijn, perceptie, beweging, leren en sociale interacties – mogelijk maken. Ook wordt onderzocht hoe deze functies verstoord raken bij hersenziekten.

Specificaties

 • PhD; Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT; Management; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Marketing en communicatie
 • Natuurwetenschappen; Techniek; Gezondheid; Gedrag en maatschappij
 • max. 38 uur per week
 • €2846—€4490 per maand
 • HBO+
 • AT2022-001

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 47, 1105 BA, Amsterdam Zuid-Oost

Bekijk op Google Maps

Interesting for you