Business Unit Manager Glastuinbouw & Bloembollen

Business Unit Manager Glastuinbouw & Bloembollen

Geplaatst Deadline Locatie
25 jan 2 feb Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij als Business Unit Manager je expertise inzetten om als strategisch leider mensen te inspireren? Wil jij teams aansturen in een wetenschappelijke/praktijkonderzoek omgeving. Heb je daarnaast gevoel voor politieke verhoudingen? Dan hebben wij bij de Business Unit Glastuinbouw & Bloemenbollen van Wageningen Plant Research een positie voor jou!

De uitdagingen van en dynamiek in de glastuinbouw sector vraagt om modern leiderschap. Als Business Unit Manager ben je, samen met je MT en medewerkers, verantwoordelijk voor de inhoudelijke profilering van de business unit en voor de onderzoeks- en bedrijfseconomische resultaten. Je hebt een heldere visie op het werkveld en oog voor zowel de huidige als de toekomstige glastuinbouw, zowel nationaal als internationaal. Je bent in staat om scherpte aan te brengen in de keuzes die de organisatie moet maken met betrekking tot acquisitie, onderzoeksbeleid en (inter)nationale samenwerking alsmede in de interne bedrijfsvoering. Je hebt commercieel inzicht en bent in staat om het gezicht van de BU te zijn (of worden) voor stakeholders en potentiële klanten en deze aan je te binden.

Je hebt ervaring met marktontwikkeling en innovatie. Je hebt bewezen dat je in staat bent om bruggen te slaan tussen beleid, markt (private sector) en onderzoekers. Je zorgt ervoor dat de organisatie "science en fact based" werkt, met in acht neming van de onafhankelijke positie. Je borgt de relatie met overheden, bedrijfsleven, NGO's en kennispartners. Je focust daarbij op ontwikkeling van kennis en samenwerking en gaat regelmatig in gesprek te gaan met alle betrokkenen, zodat je na zorgvuldige afweging de koers uitzet op basis van gedragen besluitvorming. Als Business Unit Manager zet je de lijnen uit, en bied je daarbij de ruimte en verantwoordelijkheid aan je MT en medewerkers.

Als persoon ben je analytisch en communicatief sterk, flexibel, betrokken en stressbestendig. Je stijl van leiderschap is samenbindend en getuigt van zorgvuldigheid waarbij je snel kunt schakelen en mensen mee kunt krijgen. Je zoekt nadrukkelijk de samenwerking, zowel binnen PSG (andere business units van WPR en leerstoelgroepen van DPW) en WUR, als met externe partijen. Je stimuleert je medewerkers om dit ook te doen. Je bent zichtbaar en toegankelijk voor je medewerkers en zij ervaren jou als een verbindend leider met een concreet doel voor ogen die hen motiveert en stimuleert vanuit zorgvuldig werkgeverschap met oog voor de persoon. Daarnaast toon je ambitie en ben je in staat om op een heldere manier te communiceren met alle niveaus in de organisatie. Je bent daarbij in staat om in private en publieke opdrachten als onafhankelijke trajecten uit te laten voeren, terwijl de expertise verkregen uit beide trajecten de hele organisatie ten goede komt.

Je kent en overziet de complexiteit van de combinatie van het onderzoek en een onderzoeks- en productie/praktijkbedrijf en bent in staat dit goed in te zetten/te borgen. Je bent initiatiefrijk en signaleert kansen, regionaal, nationaal en internationaal. Binnen de strategie van Wageningen Universiteit en Research zoek je samen met anderen naar de oplossingen voor de grote maatschappelijke en economische uitdagingen binnen de nationale en internationale tuinbouwsector.

Je bent onderdeel van het managementteam van WPR. Naast dat je prima in staat bent zelfstandig te opereren ben je een volwaardig sparringpartner voor de directie en het managementteam van de PSG. Met hen vorm je op een open en collegiale wijze een bekwaam en gedreven team. Daarbij past ook een goede ontwikkeling van relaties met andere kenniseenheden. De werksfeer is prettig, persoonlijk en no-nonsense.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Voor de functie van Business Unit Manager verwachten wij dat onderstaande criteria van belang zijn voor het bereiken van succes:
  • Een academisch denk- en werkniveau
  • Ten minste 5-10 jaar aantoonbare ervaring in management / aansturen van teams in een wetenschappelijke / onderzoek omgeving en goed gevoel voor politieke verhoudingen..
  • Actuele ervaring met (praktijk)onderzoek op het gebied van de glastuinbouw en bloembollen. Je bent bekend met de relevante thema's van de sector en weet daarbij de verbinding te maken met alle belanghebbenden. Dit zijn de vertegenwoordigers van bedrijven, overheden, NGO's en onderzoeksinstellingen.
  • Je hebt ervaring in een organisatie met een breed scala aan interne en externe stakeholders. De maatschappelijke ontwikkelingen op gebied van circulaire voedselproductie, energie en klimaat maken de positie dynamisch en actueel waarbij veranderingen en modern leiderschap onmisbaar zijn.
  • Je bent doortastend en besluitvaardig. Hierbij weeg je belangen zorgvuldig af, neem je bewust afstand en bepaal je in overleg met stakeholders de koers.
  • Je bent toegankelijk, zowel voor interne als externe contacten. Je deur staat open, waardoor je een goede verbinding hebt met de organisatie en dus weet wat er speelt. Je bent bereikbaar voor vragen en advies.
  • Je bent conceptmatig sterk, je bent initiatiefrijk en prima in staat strategie en visie om te zetten in actie en resultaat. Je hebt een hands-on mentaliteit, bent scherp in je analyses, bent besluitvaardig en daarin transparant en koersvast. Daarbij geef je ruimte aan je MT en aan initiatieven uit je organisatie.
  • Vanuit je integrale eindverantwoordelijkheid heb je een scherpe focus op de interne bedrijfsvoering.
  • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels (of je bent bereid je dit spoedig eigen te maken).
Als toekomstige Business Unit Manager ben je bereid te werken op de 2 locaties van de business unit en beschik je over de volgende competenties: visie ontwikkelen, omgevingsbewustzijn, organisatiesensitiviteit, samenwerken, klantgerichtheid, samenbindend leiderschap en zelfreflectie.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • 8% vakantietoeslag;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto;
  • flexibele werktijden en vakanties kunnen eventueel in overleg worden vastgesteld zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP;
  • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
  • de mogelijkheid om flexibel per week te werken voor werk/privé balans;
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
  • een levendige werkplek in Bleiswijk en in Wageningen, waar je gemakkelijk contacten legt. De dynamische omgeving van Wageningen Campus, waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 5989,- (aanloopschaal) tot maximaal € 8871,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform Salaris, CAO en arbeidsvoorwaarden - WUR (schaal 16). Het betreft een vaste baan maar om te zien of wij bij elkaar passen starten we met een 2 jarig contract.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 13.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: WUR is een inclusieve werkgever - WUR

De Plant Sciences Group
(PSG) is een samenwerkingsverband van Wageningen Plant Research en het departement Plantenwetenschappen van Wageningen Universiteit. PSG ondersteunt de maatschappij en het bedrijfsleven bij innovaties op het gebied van de groene productiesystemen voor een duurzame samenleving door kennis te ontwikkelen, over te dragen en tot waarde te brengen in een samenwerking van universitaire en toepassingsgerichte onderzoeksgroepen.

Wageningen University & Research, Business unit Glastuinbouw en Bloembollen
is het internationaal toonaangevende contract research instituut voor de glastuinbouw en bloembollen. We richten ons op innovaties in de glastuinbouwsector. In opdracht van en samen met het bedrijfsleven, wetenschap en de overheid worden vragen over bedrijfsvoering en teelt geanalyseerd en vertaald in toepassingsgericht onderzoek en innovatietrajecten.

De Nederlandse glastuinbouwsector speelt een waardevolle rol in de voedselproductie en is, door zowel voedselproductie als sierteelt, van groot belang voor de Nederlandse economie. De sector kent aanzienlijke uitdagingen op bijvoorbeeld het vlak van energie, water en resource en kosten-efficiënte productie, en biedt daarnaast veel kansen, zowel nationaal als internationaal.
De Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen Plant Research (WPR) levert een bijdrage aan de innovatie en kennisontwikkeling van deze dynamische sector, zowel nationaal als internationaal. In opdracht van private partijen en overheden wordt gewerkt aan toepasbare innovaties waarbij een onafhankelijke positie en een wetenschappelijk verantwoorde werkwijze voorop staan.

WUR Glastuinbouw heeft ruim 130 medewerkers en vier onderzoekteams op twee locaties (Wageningen en Bleiswijk).De Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen is gevestigd in Wageningen en Bleiswijk. De totale omvang van de business unit is circa 120 personen en 18 mln. € omzet.

Voor meer informatie bekijk onze site

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Management
  • Landbouw
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 860237

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you