Specialist Datakwaliteit Uitvoerende Kunsten

Specialist Datakwaliteit Uitvoerende Kunsten

Geplaatst Deadline Locatie
25 jan 6 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Acquisitie & Metadatdiensten van de Bibliotheek UvA/HvA zoekt een enthousiaste en gemotiveerde Specialist datakwaliteit Uitvoerende Kunsten voor 32 uur per week.

In het Allard Pierson worden de collecties van de Universiteit van Amsterdam gedeeld met het publiek en de wetenschap. De verscheidenheid aan collecties van Allard Pierson is te groot om op te noemen. Samen beslaan ze bijna elk denkbaar onderwerp en behoren ze tot de mondiale top. Allard Pierson organiseert tentoonstellingen en faciliteert onderzoek en onderwijs op basis van de collecties. Hierbij is het waarborgen van de kwaliteit van de collectiedata van groot belang. Voor de collecties Uitvoerende Kunsten is het Allard Pierson daarom op zoek naar een Specialist datakwaliteit.

Waar kom je te werken?

Je valt formeel onder de sector Acquisitie & Metadatadiensten (A&M) van de Bibliotheek UvA/HvA en werkt voor het team Uitvoerende Kunsten dat verantwoordelijk is voor acquisitie, beheer, ontsluiting en presentatie van het Theater- en Muziekerfgoed, de voormalige collectie van Theater Instituut Nederland en het Muziek Centrum Nederland. Sinds 2021 worden deze collecties financieel ondersteund in de Basisinfrastructuur van het ministerie van OCW (2021-2024). Je zal de helft van de tijd bij A&M en de andere helft fysiek bij Uitvoerende Kunsten je bureau hebben.

Wat ga je doen?

Het doel van deze nieuwe functie is om de collecties Uitvoerende Kunsten zo optimaal mogelijk in- en extern te verbinden aan andere relevante collecties, onder andere via Podiumkunst.net, zodat de data en de collectie toegankelijk zijn voor liefhebbers én professionals.

Als specialist datakwaliteit binnen het team Uitvoerende Kunsten ben je de beheerder van en het aanspreekpunt voor in- en externen voor de metadata zoals die zijn geregistreerd in de collectiebeheersystemen. Je houdt je bezig met automatiseringsvraagstukken die op het programma staan: zo wordt het collectiebeheersysteem van de theatercollectie (Adlib) wordt geüpgraded. De muziekcollecties zijn recent overgebracht naar systeem Alma.

Jij bewaakt de datakwaliteit, initieert projecten en voert deze zelf deels uit om de data te verbeteren en te verrijken. Het opstellen, beheren en onderhouden van handleidingen en werkprocessen behoort ook tot jouw taken. Je werkt hierbij samen met collectiespecialisten uit het team Uitvoerende Kunsten, de functioneel beheerders en metadataspecialisten van de Bibliotheek UvA/HvA. Je volgt de relevante ontwikkelingen, nationaal en internationaal, op het gebied van metadata, datakwaliteit en Linked Open Data en vertaalt deze naar je werkpraktijk.

Jouw werkzaamheden stimuleren de samenwerking tussen de sectoren Kennis & Collecties (Allard Pierson), Acquisitie & Metadatadiensten en Digitale Diensten (Bibliotheek UvA/HvA) op het gebied van systemen en processen. Je bent daarom in staat om over grenzen heen te kijken en de verbinding te zoeken tussen verschillende zienswijzen en expertises.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat neem je mee?

Voor deze functie zoeken we iemand met:

 • een hbo-/wo-opleiding op het gebied van Informatiemanagement of cultureel erfgoed;
 • ervaring met dataverrijking, trefwoorden toekenning en tools daarvoor;
 • gedegen kennis op het gebied van standaarden (Tracks, NDE, Getty, LC NAF);
 • ervaring met collectiebeheersystemen, bij voorkeur Adlib/Axiell;
 • ervaring als projectleider; bijvoorbeeld bij automatiseringsvraagstukken;
 • gedegen analytische vaardigheden;
 • een procesmatige en nauwgezette werkstijl.

Onze kernwaarden (open, professioneel, vooruitstrevend) en kerncompetenties (klantgericht, samenwerken, leervermogen) zijn het fundament onder onze dienstverlening. Daarnaast beschik je voor deze functie over de volgende competenties:

 • verbindende kwaliteiten;
 • flexibiliteit;
 • nauwkeurigheid.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden we jou?

 

We bieden een parttime dienstverband van 32 uur per week voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden. De functie is ingedeeld in het UFO-profiel Informatiespecialist 4.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.836 tot €4.474 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Daarnaast biedt de UvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert zij medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Afdeling

Bibliotheek UvA en HvA

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Bibliotheek UvA en HvA is een inspirerende en gastvrije studie-, onderzoeks- en ontmoetingsplek voor studenten, onderzoekers en docenten, off- en online. Wij ondersteunen onderwijs en onderzoek en geven onze gebruikers hulp op maat om in het uitgebreide aanbod van informatie de juiste bronnen te vinden voor toepassing in onderwijs en onderzoek. Wij brengen ‘kennis verder’ en helpen de kwaliteit van het hoger onderwijs in Amsterdam te verbeteren en dragen zo bij aan het studiesucces van onze studenten.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 32 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • HBO+
 • 22-8083

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Singel 425, 1012 WP, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you