Functioneel Beheerder Research Data Management

Functioneel Beheerder Research Data Management

Geplaatst Deadline Locatie
27 jan 4 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een bijdrage leveren aan het ervoor zorgen dat onze studenten en collega's de best mogelijke ICT-ondersteuning krijgen? Ben je geïnteresseerd in Research Data Management en wil je de schakel zijn tussen onderzoekers, ICT en de Bibliotheek? En w...

Functieomschrijving

Als functioneel beheerder ben je de linking pin tussen de onderzoekers, IT, bibliotheek en andere specialisten op het gebied van Research Data Management. Als functioneel beheerder ben je een belangrijke schakel in de ondersteuning van gebruikers. Je werkt in een team dat bestaat uit andere functioneel beheerders van RDM software, specialisten op het gebied van research data management, IT-specialisten en data stewards die bij de faculteiten zorgen voor ondersteuning van onderzoekers. Samen vormen we het Netwerk Research Data Support en hebben we een grote ambitie in de ondersteuning van onderzoekers.

Jouw taken
  • Ondersteun je onderzoekers bij het gebruik van RDM tools (zoals Research Drive, iRODS/Yoda, OSF en DataverseNL);
  • Adviseer je onderzoekers over het gebruik van RDM tools, onder andere door het ontwikkelen van gebruikershandleidingen en het geven van trainingen en instructies;
  • Zorg je voor het (laten) inrichten van processen, stemt deze af met alle betrokkenen en zorg je voor de naleving ervan;
  • Zorg je voor de kwaliteit en continuïteit van de afgesproken dienstverlening en rapporteer je hierover;
  • Zorg je voor een optimale afstemming met de ontwikkelaars en technisch beheerders van RDM tools zowel intern (IT) als extern (SURF);
  • Adviseer je over besluitvorming en prioritering met betrekking tot wijzigen en/of verbeteren van RDM producten.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Je bent creatief in het vinden van oplossingen, secuur en je hebt een proactieve en klantgerichte houding;
  • Enige kennis van en ervaring met programmeren is een pré;
  • Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau. Ervaring als functioneel beheerder is een vereiste;
  • Je hebt affiniteit met ICT en bij voorkeur beschik je over kennis van Research Data Management;
  • Je hebt ervaring met stakeholdermanagement en hebt goede adviesvaardigheden;

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.979 (schaal 9) en maximaal €4.093 (schaal 9) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Functioneel (informatie) beheerder 2 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • Maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • Bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • De VU kent een tegemoetkoming in de internetkosten van € 25,- per maand, ongeacht de werktijdfactor en op basis van het aantal reisdagen en je werkrooster wordt een thuiswerkvergoeding vastgesteld

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Universiteitsbibliotheek
De dienst Universiteitsbibliotheek ondersteunt en adviseert onderzoekers en docenten: van literatuuronderzoek en research data management tot en met open access publiceren, open leermiddelen en auteursrecht. Studenten bieden we workshops, begeleiding en studieplekken. Ook beheert en exposeert de UB bijzondere collecties, erfgoed en kunst. De UB ontwikkelt zich de komende jaren verder tot een plek voor ontmoeting, kennisdeling en inspiratie voor zowel studenten als medewerkers.

Werken bij de UB betekent bijdragen aan het verhogen van onderzoeksimpact en studiesucces. Samen met je collega's zorg je voor innovatieve dienstverlening die uitstekend aansluit op de wensen en behoeften van medewerkers en studenten. Bij de UB werken 80 medewerkers op twee locaties: in het VU-hoofdgebouw en binnen het VUmc.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Taal en cultuur
  • 24—32 uur per week
  • €2968—€4078 per maand
  • HBO+
  • 8496

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you