Tutoren / Trainers in de Pedagogische Wetenschappen (0,3-0,7 fte)

Tutoren / Trainers in de Pedagogische Wetenschappen (0,3-0,7 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
25 feb 13 mrt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 mrt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als tutor begeleid je werkgroepen voor bachelor 1, 2, 3 of Pre-master studenten. Je observeert en analyseert het groepsproces en stuurt waar nodig bij door middel van vragen, het bedenken van voorbeelden en het creëren van een inspirerende leeromgeving. Voor jou is het een uitdaging om samen met de studenten een dieper begrip van de stof te creëren en zodoende het academisch denkniveau van de gehele groep te stimuleren en activeren. Je vindt het plezierig en beschouwt het als een uitdaging om groepen studenten te ondersteunen in hun leerproces. Het kunnen enthousiasmeren en motiveren zijn belangrijke elementen van de functie.

Momenteel zijn we een team van 15 gedreven jonge docenten die samen een bijdrage leveren aan het succes van onze opleiding. Als tutor binnen ons team krijg je de kans je te ontwikkelen tot onderwijsprofessional waarbij je alle facetten van het docentschap leert kennen: werken met veel verantwoordelijkheden, met verschillende piekmomenten door het jaar heen, en een buitengewoon inspirerende werkomgeving waar de studenten niet alleen veel van jou leren, maar jij ook veel van je studenten leert.

Jouw rol:

 • Je houdt je bezig met het instrueren van werkgroepen voor de studenten;
 • Hierbij stuur je op het groepsproces zodat studenten tot een optimale kennisuitwisseling komen;
 • Je verzorgt het onderwijs voor een of twee groepen per dag, die tweemaal per week op vaste tijdstippen bij elkaar komen. Je zult daarnaast als vaardigheidstrainer optreden tijdens practica die wekelijks plaatsvinden;
 • Je ondersteunt de studenten elke vijf weken met andere vakken die dan starten in steeds wisselende groepssamenstellingen;
 • Je bent aanwezig en draagt bij aan vak-overleggen, evaluatiemeetings, intervisies en teammeetings;
 • Je richt je vrijwel elke periode ongeveer twee tot vier dagen per week op de werkzaamheden die moeten worden verricht;
 • Je deelt je eigen tijd (buiten onderwijstijden) in om bijkomende werkzaamheden te voltooien binnen de gestelde kaders en deadlines. Gedacht kan worden aan voorbereiding van het onderwijs, het nakijken van opdrachten, en de bijbehorende administratieve handelingen (bijv. aanwezigheid- en cijferregistratie).

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde universitaire Master Pedagogische Wetenschappen of Onderwijswetenschappen;
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands;
 • Je bent in de gelegenheid om avondonderwijs te verzorgen;
 • Je kunt werken met regelmatig elkaar opvolgende deadlines en afspraken;
 • Je houdt van afwisseling in taken, onderwerpen en bezigheden;
 • Je staat stevig in je schoenen en kunt je verwachtingen helder communiceren, richting zowel studenten als collega’s;
 • Je bent een teamspeler en betrekt collega’s bij de overwegingen die je hebt en de keuzes die je maakt;
 • Je hebt een goed reflectief vermogen, je staat open voor feedback en pakt dit constructief op;
 • Je bent in staat je eigen grenzen te herkennen, erkennen en aan te geven bij collega’s en manager;
 • Affiniteit met statistiek en wetenschappelijke methoden & technieken is een pré;
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het begeleiden van (onderwijs)groepen is een pré;
 • Je bent aanwezig bij de tutortraining die voor aanvang van de aanstelling plaatsvindt;

Als je ervaring hebt met Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) (als student of docent) of ervaring hebt opgedaan in het onderwijs, nodigen we je nadrukkelijk uit dat in jouw sollicitatiebrief te vermelden.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt tot het einde van het academische jaar aangegaan. Daarna is er de mogelijkheid om de overeenkomst te verlengen. De functie is ingeschaal in schaal 10 (salarisrange bij een fulltime aanstelling is tussen € 2.846,- en € 4.490,- bruto per maand). Er wordt uitgegaan van een aanvangssalaris in schaal 10, trede 0. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

De EUR biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Department of Psychology, Education & Child Studies (DPECS)

Het departement verzorgt onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van de psychologische en pedagogische wetenschappen. Het onderwijs binnen de opleidingen kenmerkt zich door een innovatieve didactische benadering, het zogeheten probleemgestuurd onderwijs (PGO). De staf van dit departement bestaat uit een team van veelal jonge wetenschappers. Het secretariaat maakt onderdeel uit van het departement en verzorgt de ondersteuning van de voorzitters, leidinggevenden en medewerkers van het departement.

Specificaties

 • Onderwijs
 • 12—28 uur per week
 • ESSB/DPECS/20220225

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you