Medewerker uitkeringen (0,8 - 1,0 fte)

Medewerker uitkeringen (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 mrt 31 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vind jij het een uitdaging om beleid en processen te ontwikkelen die verband houden met het uitbetalen van geworven fondsen? Dan zoeken we jou!

Functieomschrijving

Het Utrechts Universiteitsfonds (opgericht in 1886 door alumni) werft schenkingen bij alumni en vrienden om de transformationele impact van de Universiteit Utrecht te vergroten. Dankzij de financiële steun van meer dan 14.000 vrienden en donateurs zijn we in staat om beurzen en prijzen te verstrekken aan studenten en onderzoekers en bouwen we samen aan een bloeiende universitaire gemeenschap. Het Utrechts Universiteitsfonds staat aan het begin van een spannende reis om nog meer en op een andere schaal filantropische fondsen te werven en de alumni- en vriendengemeenschap fors uit te breiden. Alumnimanagement en het genereren van extra inkomsten zijn voor universiteiten belangrijke prioriteiten. Het Utrechts Universiteitsfonds speelt een essentiële rol in het bieden van geefmogelijkheden en het kunnen bijdragen aan het toekomstige succes en de duurzaamheid van de universiteit.
Wat ga je doen?
 • Je gaat aan de slag om beleid en processen, die verband houden met het uitbetalen van alle geworven fondsen,  te ontwikkelen, implementeren en voortdurend te verbeteren. Dit omvat aanvraagprocessen, beoordelingsprocedures, het begeleiden van beoordelingscommissies, het afhandelen van financiële processen en het bewaken van het proces van rapportage.
 • Je gaat deze processen communiceren naar de academische collega’s die gelden van het Utrechts Universiteitsfonds ontvangen, en hen helpen bij hun rol in deze processen.
 • Je rapporteert aan de Filantropie Services Manager. Je adviseert deze persoon en de directeur van het Utrechts Universiteitsfonds over de interpretatie en uitvoering van dit beleid. Ook heb je te maken met beoordelingscommissies waarin o.a. donateurs plaats nemen, die tevens moeten worden begeleid in hun rol in de (nog te ontwerpen) processen.
 • Je adviseert je teamgenoten over regels en mogelijkheden, bijvoorbeeld over te hanteren procedures, tijdslijnen of het samenstellen van beoordelingscommissies.
 • Daarnaast draag je bij aan het behoud van donateurs door hen uitstekend van dienst te zijn, rapportages voor hen te verzorgen, goede aanvragen voor hen te verzamelen en selecteren en warm contact met hen te onderhouden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je bent/hebt:
 • een academische of HE-graad;
 • relevante ervaring in relatiebeheer en/of fondsenwerving (aanbevolen);
 • een abstract denker, met een sterk oog voor details en nauwkeurigheid;
 • ervaring met het ontwikkelen van processen en het bouwen van deze processen in (CRM) systemen;
 • kennis van, of affiniteit met, de academische wereld (aanbevolen);
 • het vermogen om abstract denken toe te passen bij de ontwikkeling van beleid en procedures;
 • kennis van ANBI-regels helpt je om aan de slag te gaan.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.979,- en maximaal € 4.093,- (schaal 9 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.


De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda, het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.


Het Universiteitsfonds Utrecht is een stichting en wordt bestuurd door het bestuur, bestaande uit alumni en de voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Het fonds wordt beheerd door een directeur, die ook hoofd is van de afdeling Extern Relatiemanagement van de universiteit. Alle activiteiten voor het Utrechts Universiteitsfonds vallen onder de verantwoordelijkheid van het team Extern Relatiemanagement.

Specificaties

 • Marketing en communicatie; Financiën; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—40 uur per week
 • €2979—€4093 per maand
 • HBO+
 • 1184732

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you