PhD-student - Kwaliteit van leven meten

PhD-student - Kwaliteit van leven meten

Geplaatst Deadline Locatie
30 mrt 28 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) bestaat een vacature voor een Onderzoeker in Opleiding. De kandidaat zal gedurende 3 jaar promotieonderzoek verrichten op het gebied van kwaliteit van leven van mensen die leven met een solide zeldzame vorm van kanker.  Als Onderzoeker In Opleiding bij het NKI-AVL zal jij een belangrijke bijdrage leveren aan de opzet en uitvoer van een internationale studie waarin we gaan onderzoeken hoe kwaliteit van leven het beste gemeten kan worden bij mensen die leven met een kankerdiagnose die zeldzaam is. 

Steeds vaker, ook in het Antoni van Leeuwenhoek, wordt met behulp van vragenlijsten de kwaliteit van leven van patiënten met kanker gemeten, zodat bijvoorbeeld de zorg zo goed mogelijk gegeven kan worden. Daarnaast wordt kwaliteit van leven steeds vaker als eindpunt meegenomen in klinisch onderzoek. Aangezien kwaliteit van leven sterk afhankelijk is van de tumorsoort en de behandeling die een patiënt moet ondergaan, is het belangrijk om kwaliteit van leven zo specifiek mogelijk te meten. Voor veel tumorsoorten bestaan er daarom tumor-specifieke kwaliteit van leven vragenlijsten, die worden ontwikkeld door de EORTC (European Organisation for Research and Treatment of Cancer) kwaliteit van leven groep. Voor zeldzame vormen van kanker bestaan deze vragenlijsten nog niet en gegeven de kleine patiëntaantallen is het ook een hele uitdaging om deze vragenlijsten te ontwikkelen. Daarom ga je als Onderzoeker In Opleiding binnen dit project op een innovatieve manier een kwaliteit van leven meetstrategie ontwikkelen voor patiënten met zeldzame kankerdiagnosen.

Je zult komen te werken onder begeleiding van Dr. Olga Husson (epidemioloog), Prof. Winette van der Graaf (medisch oncoloog) en Dr. Margot Tesselaar (medisch oncoloog). Binnen dit team zijn meerdere promovendi werkzaam. Dit betreft zowel artsen, epidemiologen als psychologen. Praktisch bestaan jouw werkzaamheden uit het schrijven van het onderzoeksprotocol, het uitvoeren van literatuur onderzoek, het coördineren van de studie in alle deelnemende landen, het verzamelen van data in Nederland (interviews met patiënten en zorgverleners en uitvoer vragenlijststudie), het analyseren van de data en het schrijven van publicaties. 
 

Specificaties

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Functie-eisen

Wij zoeker een enthousiaste promovendus die voldoet aan de volgende functie-eisen:

  • Voltooide studie geneeskunde, biomedische wetenschappen of soortgelijke opleiding
  • Affiniteit met de oncologie en kwaliteit van leven
  • Belangstelling voor klinisch onderzoek zowel kwalitatief als kwantitatief
  • Enthousiasme voor samenwerking in multidisciplinaire setting
  • Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden (in Nederlands en Engels).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Het betreft een tijdelijk dienstverband (promotieonderzoek) voor een periode van 3 jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring minimaal € 2.972,- bruto per maand, conform de OIO-schalen van het Antoni van Leeuwenhoek bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. Daarnaast ontvang je 8,33% vakantiegeld, 8,33% eindejaarsuitkering en reiskostenvergoeding.

Als medewerker van het AVL kan je bij ons gratis parkeren. Uiteraard stimuleren wij onze medewerkers om de auto te laten staan, daarom bieden wij een interessante fietsregeling en/of korting op het openbaar vervoer.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Promotiestudent; PhD
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij; Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • PA NK 20220330

Werkgever

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Plesmanlaan 121, 1066 CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you