Docent Diergedrag en Cognitie (0,8 fte)

Docent Diergedrag en Cognitie (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 apr 14 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Versterk ons enthousiaste team en doceer onze bachelor- en masterstudenten over sociaal gedrag en cognitie bij dieren.

Functieomschrijving

Ter versterking van ons team zoeken wij een gemotiveerde academische docent. Jij geeft gevarieerd en inspirerend onderwijs op bachelor- en masterniveau en begeleidt bachelor- en masterscripties. Je hebt je eigen onderzoekslijn binnen diergedrag en cognitie, waarin je studenten (bachelor en master) begeleidt in hun onderzoek. De balans tussen onderwijs en onderzoek is 80%-20%. Je werkt in een enthousiast academisch team en bent onderdeel van de Animal Behaviour & Cognition groep. Onze visie: samenwerking en communicatie leiden tot betere uitkomsten.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Jij bent een enthousiaste, gemotiveerde teamspeler. Je hebt aantoonbare affiniteit met onderwijs en bij voorkeur onderzoekservaring met primaten en vogels. Verder zien we graag dat je het volgende meebrengt: 

 • een PhD in diergedrag en cognitie, of een aanverwant onderzoeksveld;
 • ervaring met het ontwerpen en geven van onderwijs en het begeleiden van bachelor- en masterstudenten;
 • ervaring met onderwijsvernieuwing is een pré;
 • je beschikt over de basiskwalificatie onderwijs (BKO) of een equivalent. Als je deze nog niet hebt, vragen we je deze kwalificatie te behalen;
 • uitstekende kennis van Engels en Nederlands (zowel mondeling als schriftelijk);
 • gevorderde kennis van statistiek;
 • een eigen onderzoekslijn in diergedrag;
 • het vermogen de ‘4 why’s of Tinbergen’ in relatie tot diergedrag te onderwijzen.

Arbeidsvoorwaarden

 • een positie als docent voor vier jaar ( 0,8 fte);
 • een voltijdsbrutosalaris variërend van € 2.846,- tot € 5.230,- (schaal 10-11 volgens de CAO Nederlandse Universiteiten);
 • voordelen inclusief 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen en sport. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden zelf uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Meer informatie over werken bij de faculteit Bètawetenschappen vind je hier.

Werkgever

Bij de Animal Behaviour en Cognition groep hebben we een lange traditie in onderzoek naar het sociaal gedrag en de cognitie van primaten. De laatste jaren hebben we onze expertise verder uitgebreid naar onderzoek naar het sociaal gedrag van vogels en het welzijn van dieren in gevangenschap. Als vakgroep verzorgen wij gezamenlijk het onderwijs van zowel het studiepad gedrag in de bachelor en van de track Behavioural Ecology in de master Environmental Biology. Dit betekent dat we over veel verschillende onderwerpen lesgeven. Om dit te kunnen doen bezit jij over een brede kennis van en interesse voor diergedrag.

De faculteit Bètawetenschappen bestaat uit een heleboel fundamentele verbindingen. We hebben zes departementen: Biologie, Farmaceutische Wetenschappen, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Elk van deze departementen bestaat uit verschillende instituten die zich samen richten op belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Nog fundamenteler zijn de individuele onderzoeksgroepen, de bouwstenen van onze ambitieuze wetenschappelijke projecten. Meer weten over ons?

De Universiteit Utrecht is een vriendelijke en ambitieuze universiteit in het hart van een oude stad. We verwelkomen graag nieuwe wetenschappers in onze stad - een bloeiend cultureel centrum dat consequent wordt beoordeeld als een van de gelukkigste steden ter wereld. We staan bekend om ons innovatieve interdisciplinaire onderzoek en onze nadruk op inspirerend onderzoek en excellent onderwijs. We staan ook bekend om onze vertrouwde sfeer en de 'can-do' mentaliteit van onze mensen. Deze levendige en inspirerende academische omgeving trekt professoren, onderzoekers en promovendi van over de hele wereld aan, waardoor zowel de universiteit als de faculteit Bètawetenschappen een levendige en diverse internationale gemeenschap vormen.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Natuurwetenschappen
 • 30—32 uur per week
 • €2846—€5230 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1187793

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you