Onderzoeker in opleiding (OIO) - mentale gezondheid militairen

Onderzoeker in opleiding (OIO) - mentale gezondheid militairen

Geplaatst Deadline Locatie
21 apr 19 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken een neurowetenschapper, psycholoog of AI data-scientist met een passie voor statistiek voor promotieonderzoek in het kader van een 4-jarige OIO-opleiding naar de determinanten van mentale gezondheid bij militairen.

Functieomschrijving

In geüniformeerde beroepen, zoals bij de politie of militairen komt men regelmatig onder stressvolle omstandigheden, die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken zoals depressieve of angstige gevoelens.

Tijdens dit promotietraject zul je gericht onderzoek verrichten naar gezondheidsklachten die militairen ontwikkelen na uitzending. Je werkt in een multidisciplinair team van neurowetenschappers en psychologen om promotieonderzoek te verrichten in het kader van een 4-jarige OIO-opleiding.
Een deel van het onderzoekstraject zal bestaan uit het onderzoeken hoe depressieve klachten zich ontwikkelen bij militairen die op uitzending zijn geweest, en te voorspellen welke militairen deze klachten zullen ontwikkelen. Hiervoor is een uitgebreide database beschikbaar met onder andere psychologische en biologische gegevens zoals persoonlijkheid, hormoonniveaus, en immunologie. Verder behoort tot de mogelijkheden om zelf onderzoek op te zetten op basis van grote, internationale databases in de context van militaire geestelijke gezondheid (zie bv UK biobank, met uitgebreide gezondheidsgegevens van een half miljoen mensen, inclusief 100.000 hersenscans).

Het grootste gedeelte van jouw taak zal bestaan uit het opzetten en uitvoeren van gedegen studies naar het ontstaan van mentale gezondheidsklachten bij militairen. Welke nog onbekende verbanden kun jij ontdekken en delen met de wereld? Welk profiel hebben militairen die een hoog risico hebben op het ontwikkelen van klachten na uitzending? Welk profiel hebben militairen die een erg laag risico hebben op het ontwikkelen van klachten? Daarnaast zul je bekwaam moeten zijn in het analyseren van gegevens en het bewerken van resultaten tot wetenschappelijke publicaties.

Je werkzaamheden zullen plaatsvinden binnen het expertisecentrum van de militaire geestelijke gezondheidszorg en de divisie hersenen van het universitair medisch centrum hospitaal in Utrecht. U zult uw promotieonderzoek verrichten met Dr. Elbert Geuze als promotor. Dr. Remko van Lutterveld en Dr. Bastiaan Bruinsma zullen als co-promotor fungeren.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

 • Je bent een neurowetenschapper, (neuro)psycholoog of kunstmatige intelligentie data scientist (M.Sc.), die gemotiveerd is om onderzoek te doen naar militaire geestelijke gezondheid in grote databases.
 • Een passie voor statistiek en het hebben van statistische vaardigheden (bv SPSS, R, Mplus) zijn essentieel.
 • Inzicht en interesse in de psychologische en biologische determinanten van geestelijke gezondheid is een vereiste.
 • Ervaring met machine learning strekt tot de aanbeveling.
 • Je bent de Engelse en Nederlandse taal zowel schriftelijk als mondeling machtig; het schrijven van wetenschappelijk teksten gaat je makkelijk af.
 • Je hebt de ambitie om een excellente wetenschapper te worden.
 • Je bent collegiaal, flexibel, stressbestendig en in staat om zelfstandig te werken.
 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (32 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 3.271,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden.

Afdeling

Militaire geestelijke gezondheidszorg (MGGZ)

De militaire geestelijke gezondheidszorg (MGGZ) is onderdeel van de defensie gezondheidszorg organisatie en levert tweedelijnszorg aan de gehele krijgsmacht. Het expertisecentrum van de MGGZ concentreert zich op neurobiologische en psychologische aspecten van uitzendingsgerelateerde stoornissen waaronder posttraumatische stress stoornis. Voor verdere informatie verwijzen wij naar onze website.

Voor algemene informatie over het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de divisie hersenen, afdeling volwassenen psychiatrie, verwijzen wij u graag naar onze internetsite.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
 • Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • max. €3271 per maand
 • Universitair
 • 2022-2027

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584 CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you