Promovendus

Promovendus

Geplaatst Deadline Locatie
26 apr 24 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je op zoek naar een promotieplek waar je je als (beginnend) arts en onderzoeker kunt ontwikkelen? Heb je een specifieke interesse in de oogheelkunde? Zou je willen werken in een omgeving waar zeer specialistische zorg wordt geleverd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Jouw rol als Promovendus

Glaucoom is één van de belangrijkste oorzaken van onherstelbare blind- en slechtziendheid in de wereld. Naast medicamenteuze en lasertherapie, zijn er diverse chirurgische behandelingen mogelijk die vooral worden ingezet als de eerdergenoemde behandelingen niet of onvoldoende aanslaan. Maar ook die chirurgische behandelingen zijn voor de patiënt niet altijd een prettige oplossing, omdat er vaak sprake is van complicaties. Er is nog veel onderzoek nodig om de uitkomsten van deze behandelingen te optimaliseren.

Binnen het programma Topspecialistische Zorg- en Onderzoek (TZO) is subsidie vrijgemaakt voor een fulltime promovendus. De promovendus wordt betrokken bij twee studieprojecten naar de chirurgische behandeling van glaucoom. Het gaat met name om de vergelijking tussen verschillende glaucoomdrains (Paul vs Baerveldt) en tussen verschillende operatietechnieken. Er wordt gekeken naar klinische uitkomsten, maar ook naar kwaliteit van leven.

Dit ga je doen

 • Je verricht wetenschappelijk onderzoek binnen de kaders van het onderzoeksplan, welke op dit moment bestaat uit twee hoofdstudies.
 • Je verricht metingen aan patiënten, analyseert en beschrijft deze gegevens.
 • Je ondersteunt – zo ver je werkzaamheden het toelaten – andere studies binnen het ROI. Bijv AMD studies waarin patiënten geprikt moeten worden.
 • Naar aanleiding van onderzoeksresultaten schrijf je wetenschappelijk publicaties en verzorg je presentaties.
 • Je overlegt over de wijze waarop het onderzoek wordt verricht, bespreekt de resultaten met de projectleider en de begeleidende oogartsen en werkt volgens de richtlijnen en procedures voor klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Specificaties

Het Oogziekenhuis Rotterdam

Functie-eisen

Wat heb je nodig

 • Je hebt je studie geneeskunde, biomedische wetenschappen of een andere relevante wetenschappelijke opleiding succesvol afgerond.
 • Je hebt aantoonbare belangstelling voor de oogheelkunde.
 • Je bent analytisch, schriftelijk en sociaal vaardig, ambitieus en nieuwsgierig.
 • Je bent gemotiveerd voor wetenschappelijk patiëntgebonden onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: vier jaar, beginnend met een aanstelling voor één jaar, waarbij het doel is het onderzoek af te ronden met een proefschrift.

Wat wij bieden

 • Een specifiek onderzoeksdomein binnen een topspecialistische omgeving
 • Een onderzoek binnen een omgeving waar je als onderzoeker “met je voeten in de dagelijkse praktijk staat”, dichtbij de patiënten en waar je werkt in een uniek en toonaangevend ziekenhuis in hartje Rotterdam.
 • Een onderzoeksaanstelling voor een periode van vier jaar, beginnend met een aanstelling voor één jaar, waarbij het doel is het onderzoek af te ronden met een proefschrift.
 • Een klein maar stevig onderzoeksteam met een informele werksfeer. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO ziekenhuizen.
 • Bij goed functioneren zul je als basisarts de garantie hebben op doorstroom naar een opleidingsplek binnen het oogziekenhuis.

Werkgever

Het Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogziekenhuis Rotterdam is een uniek en toonaangevend ziekenhuis in hartje Rotterdam. Vanuit het ziekenhuis sta je binnen 3 minuten op de Witte de Withstraat en binnen 5 minuten op de Coolsingel, Lijnbaan of metrostation Beurs.

Binnen het ziekenhuis wordt zowel tweede- als derdelijns zorg geleverd, leiden we artsen op tot oogarts en verrichten we wetenschappelijk onderzoek. Met zo'n 600 collega’s zorgen we dag in dag uit voor vele patiënten met allerlei uiteenlopende oogklachten.

Per jaar zijn er 150.000 polikliniekbezoeken en worden 13.500 operaties uitgevoerd binnen 6 snijdende vakgroepen (vitreoretinale chirurgie, glaucoom, cornea, cataract, strabismus en OCPL). Deze operaties worden uitgevoerd binnen het grote OK-complex, bestaande uit 4 operatiekamers en het Dagcentrum, bestaande uit 2 operatiekamers. Binnen het grote OK-complex worden complexe oogoperaties uitgevoerd onder zowel lokale als algehele anesthesie.

Afdeling

Het Rotterdam Oogheelkundig Instituut (ROI)

Het Rotterdam Oogheelkundig Instituut (ROI) is een kleine, maar hechte afdeling bestaande uit een team met allemaal verschillende achtergronden en disciplines. Wij ondersteunen in het OZR zowel zelf geïnitieerd klinisch wetenschappelijk onderzoek als onderzoek wat gesponsord wordt door de industrie (contractresearch). Het team bestaat uit vast personeel, zoals een research nurse, een ortoptist, research TOA’s, een clinical trial assistent, een management assistente en een sr Onderzoeker. Daarnaast zijn er twee fulltime promovendi en een aantal deeltijdpromovendi. De inhoudelijke begeleiding wordt gedaan door de Glaucoom artsen van het Oogziekenhuis, met name door Drs. Bollemeijer en Drs. de Waard.

Specificaties

 • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
 • Gezondheid; Natuurwetenschappen
 • max. 36 uur per week
 • Universitair
 • SP OO 20220426

Werkgever

Het Oogziekenhuis Rotterdam

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Schiedamse Vest 180, 3011 BH, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you