Beleidsmedewerker Integrale Veiligheid (0,8-1,0fte)

Beleidsmedewerker Integrale Veiligheid (0,8-1,0fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 apr 25 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Hecht jij een groot belang aan veiligheid en heb jij kennis van- en ervaring met complexe veiligheidsvraagstukken in een dynamische omgeving zoals het hoger onderwijs? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

Functieomschrijving

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is het thuis van duizenden medewerkers en tienduizenden studenten. Dit moet een veilige plek zijn voor iedereen. Daarom hanteert de EUR een nieuw Integraal Veiligheidsbeleid met daarbij de ambitie om diverse veiligheidsthema’s verder te ontwikkelen en te borgen binnen de organisatie. Denk aan sociale veiligheid, informatieveiligheid, fysieke veiligheid, kennisveiligheid en reisveiligheid.

Als beleidsmedewerker integrale veiligheid werk je nauw samen in een team met twee andere collega adviseurs Integrale Veiligheid. Dit team valt onder afdeling Bestuurlijke Zaken van de Algemene Bestuursdienst van de EUR. Je krijgt een bijzonder dynamische functie waarin je bijdraagt aan het strategisch- en tactisch veiligheidsbeleid.

Om te beginnen ligt je focus op de organisatie van de EUR-brede Crisisorganisatie:

 • Opleiden, trainen en oefenen volgens een vooraf vastgesteld jaarplan.
 • Up-to-date brengen en houden van alle hulpmiddelen t.b.v. de centrale crisisorganisatie (zoals handboek, crisisapp, bereikbaarheidsgegevens etc.) en om alle organisatieonderdelen hierin mee te nemen.
 • Bewaken samenstelling (en werven) crisisteams.
 • Adviseren en ondersteunen bij calamiteiten en crises.

Daarnaast krijg je met andere aspecten van veiligheid te maken:

 • Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren, coördineren en uitvoeren van het integrale veiligheidsbeleid binnen de organisatie.
 • Je adviseert en informeert diverse (interne) stakeholders over veiligheidsvraagstukken.
 • Opbouwen en onderhouden van een voor de functie relevant netwerk met interne en externe partijen.
 • Organiseren en/of deelnemen aan multidisciplinaire projecten/bijeenkomsten binnen de EUR gericht op de thema’s binnen integrale veiligheid.
 • Bevorderen van veiligheidsbewustzijn.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • WO werk- en denkniveau, met een afgeronde opleiding en/of affiniteit op het gebied van integrale veiligheid of crisis- en securitymanagement.
 • Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie in bestuurlijke organisaties met genoemde taakgebieden en de diverse veiligheidsthema’s.
 • Je bent in staat om te schakelen tussen strategisch-, tactisch en operationeel niveau.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse (C1 niveau) taal in woord en geschrift.
 • Goede projectmanagementvaardigheden en ervaring met het schrijven van beleidsvoorstellen.
 • Stressbestendig zowel op het gebied van werken onder tijdsdruk als werken onder bestuurlijke druk.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De functie is gevestigd in Rotterdam, op campus Woudestein, bij Bestuurlijke Zaken. De functie bedraagt 0,8-1,0 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €3.821,- en €5.230,- bruto per maand (schaal 11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

 

 

Afdeling

Bestuurlijke Zaken

De afdeling Bestuurlijke Zaken (BZ) is de centrale afdeling van de Erasmus Universiteit die primair administratieve en bestuurlijke ondersteuning levert aan de verschillende bestuurlijke en beleidsmatige overleggen en medezeggenschap. De afdeling bestaat uit 5 inhoudelijke (bestuurssecretaris) ondersteuners, 5 bestuurssecretaresses en 2 beleidsmedewerkers. Zij ondersteunen de formele bijeenkomsten en werkzaamheden van de Raad van Toezicht, het College van Bestuur, College voor Promoties, CvB-Decanenoverleg, Universiteitsraad (UR) en het Lokaal Overleg van de vakbonden (EUROPA). Daarnaast ondersteunt en organiseert BZ het voorbereidende Agendaoverleg, de EUR-brede overleggen van de Directeuren Onderzoek en Onderwijs met de rector en het EUR-brede overleg van de directeuren bedrijfsvoering en de dienstdirecteuren met het lid CvB verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Daarnaast kent de afdeling verschillende staffuncties die zich focussen op zowel de bredere afdeling als de gehele EUR. De afdeling kent een informele en collegiale cultuur waarin hard wordt gewerkt en ook ruimte is voor ontspanning en collegialiteit.

Specificaties

 • Onderwijs; Beleid- en staf
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €3821—€5230 per maand
 • Universitair
 • BZ20220426

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you