Adviseur Zorg met onderzoekservaring

Adviseur Zorg met onderzoekservaring

Geplaatst Deadline Locatie
29 apr 14 jun Diemen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het team Pakket en Kwaliteit zoekt nieuwe collega’s! Ben jij een adviseur die het leuk vindt om in onderzoek te duiken en wil jij advies uitgeven aan het ministerie van VWS over de inhoud van het verzekerde zorgpakket? Wil jij bijdragen aan goede, toegankelijke en betaalbare zorg in Nederland? Dan maken we graag kennis met je.

Functieomschrijving

Over het team

Je werkt binnen de afdeling Zorg in het team Pakket en Kwaliteit. De afdeling Zorg adviseert over de samenstelling van het pakket van goede verzekerde zorg en heeft ongeveer 200 medewerkers, verdeeld in 9 specialistische teams. Het team Pakket en Kwaliteit is verantwoordelijk voor vakinhoudelijke specialismen op de gebieden pakketbeheer en kwaliteit. We leveren expertise op inhoud of voor specifieke inhoudelijke rollen, voor de reguliere taken en tijdelijke programma’s en projecten. We onderhouden en ontwikkelen de benodigde expertise in de organisatie en het team in het bijzonder. Daarnaast signaleren we en spelen we in op veranderende behoeften en beantwoorden we complexe vragen (derde lijn).

Wat ga je doen?

Als adviseur houd je je bezig met het formuleren van adviezen aan de minister van VWS of nieuwe technieken en behandelingen tot het verzekerde pakket behoren. De visie “Passende Zorg”, “Stand van de wetenschap en praktijk” en “Kwaliteit van Zorg” spelen hierbij een bepalende rol. Je vormt samen met een team van collega’s een oordeel, waarbij je wetenschappelijke- en praktijkgegevens, oordelen van behandelaars, deskundigen en claims van marktpartijen objectief weegt. Daarnaast werk je samen met collega’s aan de meer procedurele en systematische aspecten van de beoordelingen.

Je wordt onderdeel van een groot, divers team dat bestaat uit circa 40 enthousiaste en gedreven professionals. De sfeer binnen het team is informeel. Maandelijks ontmoeten we als team elkaar live en om de week praten we elkaar digitaal bij op specifieke onderwerpen om elkaars kennis te vergroten en om zo de integratie van pakket en kwaliteit te vergroten.

Specificaties

Zorginstituut Nederland

Functie-eisen

Van onze nieuwe collega vragen wij het volgende:

  • Je bent academisch geschoold en bij voorkeur (klinisch) epidemioloog en gepromoveerd;
  • Je hebt kennis van de Nederlandse gezondheidszorg en relevante werkervaring opgedaan met het zorgstelsel;
  • Je voelt je uitgedaagd door de ontwikkelingen in de zorg en wilt daar graag een bijdrage aan leveren;
  • Je bent creatief, resultaatgericht en kan goed samenwerken;
  • Je bent omgevingsbewust en hebt politiek bestuurlijke sensitiviteit;
  • Je beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden, in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Het gaat om een fulltime functie van 36 uur per week. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor twee jaar. Als het je bevalt bij het Zorginstituut en je naar tevredenheid functioneert, krijg je daarna een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt tussen €3344,91 en € 5825,02 bruto per maand (schaal 11 of 12 CAO Rijk). Tevens ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris. Het IKB kun je naar eigen wens laten uitbetalen, omzetten in verlofuren of besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals een fiets, bedrijfsfitness of een studie.

Daarnaast bieden wij flexibele werktijden voor een goede werk-privé balans, 23 vakantiedagen, een ABP-pensioenvoorziening en de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen. Je krijgt een laptop en telefoon en kunt werken waar het passend is en aansluit op je persoonlijke voorkeuren. Hierover ga je in gesprek met jouw team. Je reiskosten of thuiswerkvergoeding worden vergoed conform de CAO Rijk. Ook faciliteren en financieren wij een goede thuiswerkinrichting.

Tijdens je introductieperiode doorloop je een inwerkprogramma waarbij je kennis opdoet van het brede werkterrein van het Zorginstituut. Je krijgt daarnaast toegang tot een breed aanbod aan online trainingen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Werkgever

Zorginstituut Nederland

Wij zijn van het samenstellen van het pakket van goede verzekerde zorg voor alle Nederlanders. De Nederlandse gezondheidszorg is een van de beste ter wereld. Iedereen betaalt eraan mee. Zo kunnen we allemaal – jong, oud, gezond of ziek – rekenen op goede zorg wanneer we die nodig hebben. Maar de zorgkosten stijgen: we worden ouder, er komen steeds meer dure medicijnen en er wordt een groter beroep gedaan op de langdurige zorg. Het Zorginstituut waakt erover dat onze zorg goed en betaalbaar is én blijft. Dit alles om ons geld voor de zorg alleen te besteden aan waardevolle behandelingen waarvan vaststaat dat die écht werken. Deze ingewikkelde keuzes maken we uiteindelijk voor en namens 17,5 miljoen Nederlanders. Zodat iedereen ook in de toekomst toegang houdt tot goede en betaalbare zorg.

 De kerntaken van het Zorginstituut zijn:

  • Adviseren aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport over de inhoud van het basispakket en het innemen van standpunten daarover.
  • Bevorderen van de kwaliteit en inzichtelijkheid van de zorg.
  • Ontwikkelen van informatiestandaarden om de informatie-uitwisseling binnen de zorg te stimuleren.
  • Beheren van de fondsen Zorgverzekeringswet (Zvw) en Wet langdurige zorg (Wlz) en het verstrekken van informatie over de kosten in de zorg.
  • Uitvoeren van de risicoverevening.

Het Zorginstituut heeft veel contact met de wereld om ons heen. Denk aan zorgaanbieders, zorgverzekeraars, wetenschappers, universiteiten, patiënten (verenigingen) en professionals, zoals artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en apothekers. Eigenlijk met de hele samenleving! We zijn daarbij sterk in beweging en volgen een duidelijke koers de komende jaren. Verbinden, inspireren en richting geven zijn daarbij belangrijke pijlers. Het Zorginstituut is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en legt verantwoording af aan de minister VWS. Er werken ongeveer 450 mensen vanuit huis én vanuit ons mooie kantoor in Diemen.

Meer informatie over het Zorginstituut kun je vinden op onze website: www.zorginstituutnederland.nl/over-ons/werken-bij-het-zorginstituut

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €3344—€5825 per maand
  • Universitair
  • 2022009174

Werkgever

Zorginstituut Nederland

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Willem Dudokhof 1, 1112 ZA, Diemen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you