Projectadministrateur Programma & Project Control (1,0 fte)

Projectadministrateur Programma & Project Control (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
4 mei 22 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De EUR heeft in september 2019 een nieuwe strategie gelanceerd met als missie ‘Creëren van positieve maatschappelijke impact, op Erasmiaanse wijze’. Met Strategie 2024 geeft de Erasmus Universiteit vorm aan haar ambitie om vanuit haar unieke profiel oplossingen te formuleren voor complexe maatschappelijke vraagstukken. De nieuwe strategie zorgt voor veranderingen in ons onderwijs en onderzoek, maar ook in de wijze waarop wij onze bedrijfsvoering gaan inrichten. De uitdagingen waarvoor we staan kunnen alleen opgelost worden door een community die hecht samenwerkt, kennis vergaart en deelt, en waarvan de leden vanuit verschillende invalshoeken met elkaar tot multidisciplinaire oplossingen komen.

De EUR is op zoek naar 2 projectadministrateurs die de afdeling Programma & Project Control (PPC) gaan ondersteunen in het opzetten, structureren en afhandelen van de financiële administratie voor het programma Strategy 2024. De projectadministrateur werkt nauw samen met de (1,0 fte) programma en (2 fte) projectcontrollers, ondersteunt deze in de administratie van de strategische projecten.  De projectadministrateur is verantwoordelijk voor het voeren van een juiste, tijdige en volledige programma- en projectadministratie. Hij/zij is daarbij de contactpersoon voor de lijn voor alle financieel administratieve aspecten en geeft uitvoering aan diverse administratieve taken, zoals correcties en doorbelastingen. De projectadministrateur handelt de registratie in de systemen op basis van beschikbaarheid van actuele en betrouwbare data en geeft uitvoering aan financiële -en niet financiële rapportages t.b.v. de P&C-cycli. Daarnaast is de administrateur betrokken voor de aanleg en onderhouden van de administratieve structuur van projecten (WBS) in SAP.

Samen met het PPC-team denkt en werkt de projectadministrateur mee om werkprocessen verder te optimaliseren.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zoeken 2 initiatiefrijke projectadministrateurs, die in staat zijn binnen een groeiend team de basis voor projectadministratie op orde te brengen.

Je bent een proactieve, flexibele persoonlijkheid en vindt het een leuke uitdaging om processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Je vindt het leuk om in een nieuwe rol te beginnen, waarbij je affiniteit hebt met het opzetten, afstemmen en inrichten van nieuwe werkprocessen en structuren.

Je denkt mee met het team om werkprocessen vorm te geven en geeft gevraagd en ongevraagd advies voor procesverbeteringen op basis van jouw ervaring en inzichten.

Je kunt nauwkeurig werken en bent in staat onder druk te werken, waarbij je meerdere ballen gelijktijdig in de lucht kunt houden. Je hebt oog en oor voor wat er in de omgeving gebeurt en kunt ook in je werkzaamheden deze slimme verbanden leggen.

Je kunt je goed uitdrukken in woord en geschrift en bent daarnaast een echte teamplayer en je staat stevig in je schoenen

Naast een moderne en dynamische werkomgeving bieden wij een hoge mate van zelfstandigheid waarbij veel ruimte is voor persoonlijke groei en vakinhoudelijke ontwikkeling.

Het profiel

 • Minimaal MBO-4 denk- en werkniveau, bij voorkeur bedrijfsadministratie;
 • 1-3 jaar relevante werkervaring o.a. projectenadministratie;
 • Accuraat, analytisch, proactief en een goed cijfermatig inzicht;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Goede kennis en vaardigheden van en affiniteit met IT-systemen (voorkeur SAP FiCO) en professionele kennis van Excel;
 • Zelfstandig kan werken, maar ook een teamspeler is, zowel binnen het team als daarbuiten.

Competenties en persoonlijkheid

 • Nauwkeurig en secuur;
 • Teamspeler;
 • Proces- en klantgericht;
 • Cijfermatig inzicht;
 • Proactief en zelfstandig;
 • Resultaatgericht en organisatie sensitief;
 • Initiatiefrijk en in staat om actief met het team mee te denken;
 • Geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • Communicatief vaardig in zowel woord als geschrift in de Nederlandse en Engelse taal (aantoonbaar B1-niveau conform CEF).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar n kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden omgezet naar een vaste aanstelling.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband (1,0 FTE) wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren en ongewijzigde organisatieomstandigheden worden omgezet naar een vaste aanstelling.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.710, - en € 3.619 - bruto per maand (schaal 8), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Dienst Finance (FIN)

De dienstverlening van de dienst Finance Services is georganiseerd in een viertal afdelingen: Financial Transaction Office (FTO), Monitoring & Reporting (M&R), Controlling Services (CS) en Programma & Project control (PPC). Door de sterke groei van het aantal projecten welke onder strategische programma’s worden uitgevoerd is er behoefte ontstaan tot het vormen van een nieuwe afdeling (PPC) Programma- en Projecten Control binnen de dienst Finance. De control en de monitoring van strategische programma’s zal hierbij worden versterkt evenals het organiseren van de expertise op een plek. Deze afdeling moet bemenst gaan worden met (thans 3 fte) ongeveer 5 fte, waarbij de programma controller het afdelingshoofd is.

Specificaties

 • Financiën; Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 40 uur per week
 • €2710—€3619 per maand
 • MBO
 • PRO/FIN - 04052022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you