Data-engineer Klinisch Wetenschappelijk Onderzoek

Data-engineer Klinisch Wetenschappelijk Onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
6 mei 29 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zoek jij een uitdagende functie als data-engineer? En wil je bijdragen aan de ontwikkeling van research datainfrastructuren voor klinisch onderzoek? Dan ben jij de kandidaat waar de sectie Advanced Data Management (afdeling Biomedical Data Sciences) naar op zoek is!

Functieomschrijving

Als data-engineer voor klinisch wetenschappelijk onderzoek bestaat je werk uit het ontwikkelen en beheren van datamanagement- en integratieapplicaties waarmee onze onderzoekers hun onderzoeksgegevens verwerken en analyseren. Daarmee sta je aan de basis van (internationaal) onderzoek en draag je bij aan het ontdekken van nieuwe inzichten in medische behandelingen. Een belangrijk onderdeel van je werk is het verder ontwikkelen en beheren van de bestaande research infrastructuur. Daarnaast werk je onder meer aan het ontwikkelen van gegevensuitwisseling met medische informatiesystemen. Zo denk je mee met artsen en onderzoekers over het automatiseren van hun dataverzameling en het beter laten aansluiten van verschillende systemen. Je vraagt hun wensen uit en gaat hier vervolgens zelf mee aan de slag. Het resultaat? De data hoeft niet meer handmatig worden ingevoerd en wordt sneller teruggevonden. Dit scheelt enorm veel kostbare tijd en voor jou betekent dit dat jouw eindgebruikers meer dan tevreden zijn. In deze rol werk je zelfstandig, maar je hebt veel contact met onder meer onderzoekers, artsen en andere gebruikers. Je stemt ontwerpen en implementaties af met de opdrachtgevers en werkt vervolgens ook intern samen met onze IT-afdeling over de afstemming van de eisen en wensen, en afronding van het project. 

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

De data-engineer die wij zoeken heeft een opleiding op hbo- of wo-niveau afgerond. Denk hierbij aan studies in de richting van informatica, (medische) informatiekunde, bio-informatica. Je hebt ervaring met een objectgeoriënteerde taal zoals C#, kunt statistische programmeren in bijvoorbeeld R of Python en hebt kennis van databasesystemen (bij voorkeur MS SQL Server). Web-gebaseerde services (zoals API) zijn voor jou bekend terrein en zo nodig kun je je nieuwe systemen of programmeertalen je snel eigen maken. Als je daarnaast kennis hebt van compartimentalisatiesoftware (zoals Docker of Singularity) dan is dit mooi meegenomen. In deze rol ben jij degene die tussen de wensen van verschillende partijen zoals gebruikers, onderzoekers, artsen en IT’ers de balans vindt. Je maakt hierbij gebruik van je IT-kennis en combineert dit met zorg, onderzoek en datamanagement. Je kunt je gelijktijdig in verschillende onderwerpen verdiepen en je bent in staat onder druk te werken en prioriteiten te stellen. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken. Ben je tot slot ook nog leergierig en ambitieus? Dan maken we graag kennen met jou!

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Min. 1 jaar.

Je werkt in een dienstverband van 32 uur per week. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.707,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

Je komt te werken bij de sectie Advanced Data Management (ADM), onderdeel van de afdeling Biomedical Data Sciences, in het cluster Onderzoek en Ontwikkeling. ADM is het kenniscentrum voor datastewardship voor klinisch wetenschappelijk onderzoek voor het LUMC. ADM ondersteunt onderzoekers bij alle facetten van datastewardship. Binnen het cluster Onderzoek en Ontwikkeling wordt gewerkt aan de ontwikkeling en beheer van research datainfrastructuren en tooling ten behoeve van de research datainfrastructuren. Door de toenemende complexiteit in computersystemen en de strenge wet- en regelgeving speelt deze expertise een grote rol in het datamanagement in Nederlands en internationaal onderzoek. ADM bestaat uit een hecht team met een informele sfeer waarin de collega’s voor elkaar klaarstaan. We leren van elkaar en naast onze dagelijkse werkzaamheden is er altijd ruimte voor gezelligheid.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT; Postdoc
  • max. 32 uur per week
  • €2986—€4707 per maand
  • Universitair
  • D.22.BH.MR.15

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you