Veiligheidskundige wetenschappelijk onderzoek

Veiligheidskundige wetenschappelijk onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 1 jul Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Help als veiligheidskundige bij de TU Delft om veilige omgevingen te creëren voor uiteenlopende baanbrekende onderzoeken met impact voor een betere maatschappij.

Functieomschrijving

Jouw werkomgeving als veiligheidskundige – de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de TU Delft – telt meer dan tweehonderd hightech laboratoria. Van chemische tot laser- en cryogene labs. Hier volgen zo’n drieduizend studenten hoogstaand wetenschappelijk onderwijs en werken honderden wetenschappers aan baanbrekende onderzoeken voor wereldwijde uitdagingen. Jij ondersteunt en adviseert de afdelingen Imaging Physics en Quantum Nanoscience op het gebied van veilig werken en de bijbehorende wet- en regelgeving.

Reken op een interessante en uitdagende job. Samen met de vijf andere veiligheidskundigen creëer je bewustwording onder de gedreven wetenschappers en studenten, zodat zij bij elk onderzoek een goede veiligheidscultuur op waarde schatten. Binnen jouw afdelingen maak je risico-inventarisaties. En je overlegt met wetenschappelijk medewerkers en technici over veilig werken en adviseert hen daarover. Dat doe je op basis van je eigen expertise en in nauwe samenspraak met de adviseur health, safety and environment (HSE-adviseur).

Ook vertaal je wettelijke eisen voor veiligheid bij onderzoek naar praktisch uitvoerbare oplossingen. Je schrijft veiligheidsinstructies voor de verschillende laboratoria. En als het nodig is treed je in overleg met de HSE-adviseur en de voorzitter van de afdeling handhavend op. Heeft er toch een incident of ongeval plaatsgevonden? Dan analyseer je wat er mis ging, zodat we ervan leren.

Daarnaast zijn er jaarlijks tachtig tot honderd verbouwingen in de labs; van het plaatsen van een extra stopcontact tot projecten van € 1,5 à 2 miljoen. Ook hierbij adviseer jij over veiligheid tijdens de werkzaamheden en de wet- en regelgeving. Aan afwisseling geen gebrek in jouw functie. En met je werk draag je er aan bij dat de impactvolle wetenschappelijke ontdekkingen voor een betere maatschappij in een veilige werkomgeving worden gedaan!

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

  • Je hebt hbo-niveau en een diploma in hogere veiligheidskunde.
  • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een onderzoekomgeving en kennis van lasers en chemicaliën.
  • Je kunt helder communiceren en op verschillende niveaus in de organisatie veiligheidsaspecten op een overtuigende manier voor het voetlicht brengen.
  • Je kunt goed onderhandelen en hebt gevoel voor de juiste balans tussen geven en nemen om resultaten te boeken.
  • Je bent leergierig en kunt complexe processen inzichtelijk maken.
  • Je werkt praktisch, kunt onafhankelijk handelen in een grote organisatie en zelfstandig de kwaliteit van je eigen werk bewaken.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van 38 uur (1,0 FTE) per week. Het betreft een tijdelijke aanstelling van 1 jaar (met uitzicht op vast). Het salaris is gebaseerd op schaal 9 of 10 afhankelijk van vooropleiding en werkervaring (met een maximum van € 4.490,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling). Daarnaast biedt TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars, en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact! 

Afdeling

Faculteit Technische Natuurwetenschappen

De faculteit Technische Natuurwetenschappen richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Daarbij staat het ontwikkelen van fundamentele kennis voor nieuwe technologische ontwikkelingen die breed in de maatschappij toegepast kunnen worden voorop. De wetenschappelijke staf heeft een uitstekende internationale reputatie in onderzoek en onderwijs. Met circa 177 vaste wetenschappelijke medewerkers, circa 400 promovendi en postdocs en zo’n 250 medewerkers in de ondersteuning verricht TNW vanuit zeven wetenschappelijke afdelingen onderzoek op de gebieden Life Sciences and Health, Nanosciences, Chemical Engineering, Radiation Sciences en Applied Physics. Zij verzorgt het onderwijs voor circa 3000 studenten in 4 bacheloropleidingen, 5 masteropleidingen en 3 ontwerpersopleidingen, vanuit de visie dat onderwijs en onderzoek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Klik hier om naar de website van faculteit Technische Natuurwetenschappen te gaan.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • MBO+
  • TUD02100

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you