Projectsecretaris NL-Lab

Projectsecretaris NL-Lab

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 15 jun Amsterdam

Functieomschrijving

Voor het KNAW Humanities Cluster zijn we ter ondersteuning van de onderzoeksgroep NL-Lab op zoek naar een Projectsecretaris NL-Lab (0,4 fte tot februari 2024).

Functieomschrijving

NL-Lab, een nieuwe onderzoeksgroep van het KNAW Humanities Cluster, ontwikkelt onderzoek naar Nederlandse cultuur en identiteit. De projectsecretaris wordt het eerste aanspreekpunt van deze organisatie. De projectsecretaris ondersteunt de kwartiermaker in administratieve taken, zorgt voor de communicatie en de coördinatie van evenementen, en ondersteunt bij de organisatie en uitvoering van lopende onderzoeksprojecten. U werkt nauw samen met de kwartiermaker van NL-Lab en het NL-Lab kernteam, maar hebt ook regelmatig overleg met onderzoekers en partners in het netwerk. De projectsecretaris maakt onderdeel uit van een team van onderzoekers en onderhoudt veel contacten binnen en buiten het KNAW Humanities Cluster. Belangrijke onderdelen van de functie zijn de voorbereiding, verslaglegging en follow-up van bijeenkomsten, bijhouden van de agenda en correspondentie, en stagecoördinatie.

Taken
 • het organisatorisch en inhoudelijk voorbereiden van bijeenkomsten;
 • het maken van rapportages en/of besluitenlijsten van bijeenkomsten;
 • het verzorgen van correspondentie en agendabeheer voor de kwartiermaker;
 • actieve ondersteunende rol bij besluitvorming en beleid;
 • interne en externe communicatie, waaronder het onderhouden van projectwebsites en social media accounts;
 • het verlenen van onderzoeksondersteuning, zoals materiaal verzamelen en het beheren van data;
 • stagecoördinatie.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Functie-eisen

We vragen:
 • een aantoonbaar academisch niveau (afgeronde (research)masteropleiding);
 • het daarbij behorende analytische vermogen;
 • een werkwijze en instelling die past bij een innovatieve en creatieve wetenschappelijke organisatie waar interdisciplinaire samenwerking een belangrijk uitgangspunt is;
 • organisatorisch talent en ervaring;
 • een enthousiaste, dynamische en initiatiefrijke persoonlijkheid, die goed met mensen kan omgaan;
 • het vermogen om vlot goede teksten te kunnen schrijven in het Nederlands en Engels;
 • een bovengemiddelde handigheid met computers, webservices en software (met name Word, Wordpress, Excel);
 • affiniteit met geesteswetenschappelijk onderzoek en cultureel erfgoed;
 • relevante werkervaring;

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1,5 jaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.979,- en maximaal € 4.093,- bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW). Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

KNAW Humanities Cluster

Over het HuC
Het KNAW Humanities Cluster staat voor innovatief en interdisciplinair onderzoek in de geesteswetenschappen en erfgoedwereld.

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW: het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. In deze instituten verrichten we baanbrekend en excellent geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) met toepassing van vernieuwende methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. Het bedrijfsbureau van het KNAW Humanities Cluster heeft de bedrijfsvoering ondergebracht in een centraal bedrijfsbureau en ondersteunt deze drie instituten, alsmede het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) in hun bedrijfsvoering. Het HuC beschikt over een gezamenlijke afdeling Digitale Infrastructuur, een Digital Humanities Lab en NLLab.

Additionele informatie

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 15.2 uur per week
 • €2979—€4093 per maand
 • Universitair
 • 889

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Korte Spinhuissteeg 3, 1012CG, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 15 jun. 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).