Klinisch docent Orthopedagogiek

Klinisch docent Orthopedagogiek

Geplaatst Deadline Locatie
16 mei 31 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij ervaring als gedragsdeskundige in de jeugdzorg, het onderwijs, of de zorg voor mensen met een beperking, en deel je dit graag met onze studenten Pedagogische Wetenschappen? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Een klinisch docent orthopedagogiek verzorgt werkgroep onderwijs aan studenten in de bachelor en master Pedagogische Wetenschappen. Het betreft specifiek de klinische en praktijkgerichte vakken, zoals Diagnostiek, Risicotaxatie, Jeugdhulp en Gehandicaptenzorg, Passend onderwijs, Gespreksvaardigheden, Observatievaardigheden en de Klinische masterstage. Een klinisch docent vertaalt theorieën voor studenten naar voorbeelden uit de klinische praktijk en stimuleert studenten om vanuit een onderzoekende houding inzichten uit de praktijk te gebruiken om theorie verder te verdiepen.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Academische opleiding in de sociale of gedragswetenschappen, met een specialisatie in orthopedagogiek, gezinspedagogiek, of klinische ontwikkelingspsychologie;
  • Vertrouwd met het terrein van jeugdzorg, gehandicaptenzorg, jeugd-(s)ggz en/of passend onderwijs en de werkzaamheden van orthopedagogen;
  • Een klinische registratie (bijv Orthopedagoog-Generalist) is een pré;
  • In het bezit van een basiskwalificatie onderwijs (BKO) of bereid om deze kwalificatie te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.846 (schaal 10) en maximaal €5.230 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 3 of Docent 4 en staat open voor ten minste 0,2 fte. Ook detachering voor een bepaalde periode of vak behoort tot de mogelijkheden.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 6 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering, kinderdagverblijf aanwezig op VU campus, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Pedagogische en Onderwijswetenschappen
De vacature bestaat binnen de sectie Ontwikkelingspedagogiek, onderdeel van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) . Pedagogische en Onderwijswetenschappen - Vrije Universiteit Amsterdam (vu.nl)

De onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van de sectie richten zich op de bijdrage van opvoeding en zorg aan gezond opgroeien, en hebben een sterke maatschappelijke relevantie. De academische werkplaatsen bieden veel mogelijkheden om onderwijs, onderzoek en de klinische praktijk met elkaar te verbinden. Clinical Child and Family Studies - Vrije Universiteit Amsterdam (vu.nl)

Specificaties

  • Universitair docent
  • Gepromoveerd
  • 10688

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you