Beleidsmedewerker Onderzoek en Valorisatie

Beleidsmedewerker Onderzoek en Valorisatie

Geplaatst Deadline Locatie
16 mei 29 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij affiniteit met de academische wereld en wil je een rol spelen bij het verbeteren van de onderzoekskwaliteit, promovendibeleid en stimuleren van valorisatie- en impactactiviteiten? Solliciteer dan als Beleidsmedewerker Onderzoek en Valorisatie b...

Functieomschrijving

Vanwege een mooie loopbaanstap van onze collega zoeken wij een beleidsmedewerker onderzoek en valorisatie. Als beleidsmedewerker richt jij je in de eerste plaats op de ondersteuning van onderzoek en valorisatie. Je werkt daarin nauw samen met de portefeuillehouders onderzoek en valorisatie van het faculteitsbestuur, met managementteams en onderzoekers van de tien wetenschappelijke afdelingen en uiteraard je collega-beleidsmedewerkers. Belangrijke thema's van de faculteit zijn onder meer het erkennen en waarderen van activiteiten op gebied van valorisatie, outreach en impact van onze medewerkers, promovendibeleid en het verbeteren van de onderzoeksondersteuning.
 • opstellen van (beleids)adviezen op gebied van onderzoek en valorisatie voor het faculteitsbestuur en afdelingsmanagement en bijdragen aan de implementatie hiervan
 • doorontwikkelen van het promovendibeleid en het Research Data Management (RDM) beleid
 • ondersteunen van de onderzoekskwaliteit, waaronder procesbegeleiding en adviseren bij onderzoeksevaluaties en de voordrachten bij benoemingen voor prijzen en beurzen
 • secretaris werkgroep Transitie Proefdiervrije Innovatie Amsterdam
 • landelijk secretaris Outreach voor de bètadecanen
 • facultaire vertegenwoordiging in VU-brede netwerken

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • je hebt een afgeronde academische opleiding
 • je hebt kennis van / affiniteit met onderwerpen als promovendibeleid, data management, valorisatie, impact en met het bètadomein
 • je hebt ervaring met het verzamelen van en inzichtelijk maken van (financiële) gegevens en informatie
 • als je ervaring hebt met beleidsadvisering, dan is dat een pré
 • je bent sociaal en communicatief vaardig, zowel mondeling als op papier, in Nederlands en Engels
 • je werkt nauwkeurig, pragmatisch en je kan snel schakelen
 • je begrijpt hoe een grote organisatie werkt en werkt graag aan een gezamenlijk doel

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.846 (schaal 10) en maximaal €5.230 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Beleidsmedewerker 3 of Beleidsmedewerker 4 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • een stimulerende omgeving met volop ontwikkelmogelijkheden zoals trainingen, webinars, mentorprogramma
 • grote autonomie om je eigen dossiers vorm te geven met goede begeleiding in een betrokken team
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
 • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
Werken bij de Faculteit der Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. We zijn trots op ons collegiale werkklimaat binnen de faculteit dat zich kenmerkt door een gedreven en pragmatische instelling met betrokkenheid bij het grotere geheel.

Bij Bètawetenschappen werken wetenschappers en studenten aan fundamentele en complexe maatschappelijke vraagstukken voor een duurzame en gezonde toekomst. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot ondervoeding, van genetica tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Het wetenschappelijke onderwijs en onderzoek is sterk experimenteel technisch, computationeel en interdisciplinair van aard. Daarom wordt er veel samengewerkt met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven. De faculteit telt ruim 11.000 studenten die studeren aan één van de 40 opleidingen en er werken ruim 1.600 medewerkers verdeeld over 10 wetenschappelijke afdelingen, daarmee zijn we de grootste bètafaculteit van Nederland.

Beleidsteam BETA
Het beleidsteam BETA ondersteunt op een duurzame en pragmatische wijze de borging en de verhoging van de kwaliteit van het onderwijs, onderzoek, valorisatie, besluitvorming en bedrijfsvoering van het faculteitsbestuur, de afdelingen en de opleidingen. Dit doen we door te signaleren, te verbinden, te adviseren en bovenal benaderbaar te zijn.

Het beleidsteam bestaat uit acht collegiale medewerkers, waaronder één coördinator, en is dicht bij het faculteitsbestuur gepositioneerd. Jouw operationele aansturing ligt in handen van de coördinator. Voor de inhoudelijke aansturing onderhoud je tevens een intensieve relatie met de decaan van het faculteitsbestuur en de directeur valorisatie van de faculteit.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gepromoveerd
 • 10715

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you