Junior Docent voor Gezondheidseconomie

Junior Docent voor Gezondheidseconomie

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 27 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je afgestudeerd in economie of gezondheidswetenschappen? Wil je je verder ontwikkelen in academisch onderwijs en onderzoek naar gezondheidseconomie? Solliciteer bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De sectie Gezondheidseconomie van de afdeling Ethics, Governance and Society (EGS) van de School of Business and Economics (SBE) van de VU zoekt een junior docent.

EGS geeft onderwijs in gezondheidseconomie en gezondheidszorgbeleid aan bachelor- en masterstudenten van de opleidingen gezondheidswetenschappen en economie. Je belangrijkste onderwijstaken zijn het begeleiden van werkgroepen en het begeleiden van studenten bij afstudeerstages en scripties. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van vijf bachelor- en mastervakken op het gebied van gezondheidseconomie.

Bij SBE geven we onderwijs, maar we doen ook onderzoek in de gezondheidseconomie. Als junior docent heb je ook een onderzoekstaak. Je doet onderzoek en publiceert dit, met name op het gebied van gezondheidszorg. Je wordt daarin begeleid door senior medewerkers van de sectie gezondheidseconomie.

Als je na deze functie wil doorgroeien, zijn er mogelijkheden voor een promotietraject.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Wij vragen een afgeronde academische opleiding in economie of gezondheidswetenschappen.
Ook heb je de volgende vaardigheden en kwaliteiten:
 • goede contactuele eigenschappen en sociale vaardigheden. Je bent een aansprekend docent
 • je kunt goed werken binnen een team van docenten
 • je bent bereid de basiskwalificatie onderwijs (BKO) aan de VU te behalen
 • ervaring met het geven van onderwijs en onderzoekspublicaties zijn een pre
 • je bent kwantitatief ingesteld en houdt van het werken met data
 • ervaring in STATA of R is een pre

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.846 (schaal 10) en maximaal €4.490 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor ten minste 1 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

School of Business and Economics
Aan de School of Business and Economics (SBE) verzorgen wij hoogwaardig onderwijs en excellent onderzoek in de bedrijfskunde en economie met een impact op de maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen van onze tijd. Of het nu gaat om robotisering of big data, arbeidsmarktparticipatie of flexibilisering van de arbeidsmarkt, filerijden of woningmarkt, flash crashes op de aandelenbeurs of keuzegedrag bij kansspelen, leiderschap of verandermanagement: wij geloven in doel gedreven wetenschap en begrijpen dat vooruitgang in wetenschap, bedrijfsleven en samenleving wordt gedreven door samenwerking, openheid en sociale verantwoordelijkheid.

Werken bij SBE is samenwerken in een stimulerende, dynamische en internationale omgeving met gedreven collega's die de samenleving tot weloverwogen keuzes willen brengen. De School telt zo'n 7.000 bachelor- en masterstudenten en 1.700 executive studenten, en er werken 600 medewerkers.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gepromoveerd
 • 11755

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you