Onderzoeker in opleiding (OIO)

Onderzoeker in opleiding (OIO)

Geplaatst Deadline Locatie
20 mei 17 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken een gemotiveerde neurowetenschapper of psycholoog met kennis van de neurobiologische determinanten van gedrag. Als onderzoeker in opleiding (OIO) zul je in het kader van een 4-jarig promotie-traject onderzoek doen.

Functieomschrijving

Stress en traumatische ervaringen kunnen een ingrijpende negatieve impact hebben op mentale gezondheid. Dit geldt ook voor veteranen na militaire uitzending. Helaas is voor veteranen met posttraumatische stressstoornis (PTSS) de effectiviteit van huidige traumabehandelingen relatief laag. Een potentieel nieuwe methode om behandeleffectiviteit te verhogen is door middel van het synchroniseren van hersenactiviteit met behulp van zwakstroomstimulatie.

Tijdens dit promotie traject zul je gericht onderzoek verrichten naar de effecten van elektrische hersenstimulatie op neurale activiteit en cognitief functioneren met als uiteindelijk doel de effectiviteit van traumabehandeling te verbeteren. Je werkt in een multidisciplinair team van neurowetenschappers en psychologen om promotieonderzoek te verrichten in het kader van een 4-jarige OIO opleiding.

Het traject start met een project rondom de klinische effectiviteit van wisselstroom stimulatie (tACS) bij veteranen met PTSS. Daarnaast zul je experimentele studies doen naar het werkingsmechanisme van tACS in het brein en de effecten van tACS op fundamentele gedragsprocessen die een rol spelen bij traumabehandeling, waaronder (angst)geheugen. Het grootste gedeelte van jouw taak zal bestaan uit het opzetten en uitvoeren van deze studies. Daarnaast zul je bekwaam moeten zijn in het analyseren van gegevens en het bewerken van resultaten tot wetenschappelijke publicaties.

Je werkzaamheden zullen plaatsvinden binnen het Expertisecentrum van de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg en de Divisie Hersenen van het Universitair Medisch Centrum Hospitaal in Utrecht. In dit project werken wij nauw samen met de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

Je bent een neurowetenschapper of (neuro/cognitief)psycholoog (M.Sc.), die gemotiveerd is om multidisciplinair onderzoek te doen. Inzicht en interesse in de psychologische en neurobiologische determinanten van gedrag en onderzoekservaring in de cognitieve neurowetenschappen zijn een vereiste. Organisatorische en statistische vaardigheden zijn essentieel. Programmeervaardigheden zijn een pre. Ervaring met elektrofysiologische metingen en hersenstimulatie strekken tot aanbeveling. Je bent de Engelse en Nederlandse taal zowel schriftelijk als mondeling machtig. Het schrijven van wetenschappelijk teksten gaat je makkelijk af. Tevens moet je de ambitie hebben om een excellente wetenschapper te worden. Je bent collegiaal, flexibel, stressbestendig en in staat om zelfstandig te werken. Tenslotte beschik je over goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (36 uur) functie bedraagt maximaal € 3.271,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden.

Afdeling

Militaire geestelijke gezondheidszorg (MGGZ)

De militaire geestelijke gezondheidszorg (MGGZ) is onderdeel van de defensie gezondheidszorg organisatie en levert tweedelijnszorg aan de gehele krijgsmacht. Het expertisecentrum van de MGGZ concentreert zich op neurobiologische en psychologische aspecten van uitzendingsgerelateerde stoornissen waaronder posttraumatische stress stoornis. Voor verdere informatie verwijzen wij naar onze website.

Voor algemene informatie over het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de divisie hersenen, afdeling volwassenen psychiatrie, verwijzen wij u graag naar onze internetsite.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €3271 per maand
  • Universitair
  • 2022-2013

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584 CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you