Regionale opleiding tot laboratoriumspecialist klinisch chemie

Regionale opleiding tot laboratoriumspecialist klinisch chemie

Geplaatst Deadline Locatie
20 mei 14 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je wordt opgeleid tot laboratoriumspecialist klinische chemie volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (NVKC). Dit houdt in dat er gedurende 4 jaar gewerkt wordt aan het ontwikkelen van consultatieve, theoretische en praktische vaardigheden in het specialisme klinische chemie.

De opleiding kent een basis-, een verdiepings- en een profileringsfase. Binnen de OOR-ON zijn diverse mogelijkheden voor de profileringsfase, binnen de focusgebieden methodologie en datavaardigheden, medisch leiderschap en technologie. Naast vakinhoudelijke onderdelen wordt aandacht besteed aan wetenschappelijk onderzoek en managementtaken.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

  • Een afgeronde universitaire master in de geneeskunde, farmacie of biomedische/-chemische studierichting is een basisvereiste.
  • Onderzoekservaring of een academische promotie strekken tot aanbeveling.
  • Daarnaast strekt aantoonbare interesse in de klinische chemie en in de toekomstige ontwikkelingen van het vak tot aanbeveling.
Daarnaast:
  • Een goed analytisch denkvermogen.
  • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Heb je affiniteit met leidinggeven.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van de opleiding.

  • Een aanstelling voor de duur van de opleiding.
  • De opleiding start uiterlijk november 2022 in het Rijnstate ziekenhuis voor de duur van ongeveer 2 jaar. Het 3e jaar zal voornamelijk plaatsvinden in het Radboudumc (de inhoud en plaats van profileringsfase zal tijdens de opleiding vormgegeven worden).
  • De arbeidsvoorwaarden bij Rjnstate zijn conform de CAO Ziekenhuizen, FWG 65.

Werkgever

Radboudumc

De Onderwijs- en Opleidingsregio Oost Nederland (OOR-ON) - Klinische Chemie is een ambitieuze en unieke samenwerking die een regionale opleidingsplaats aanbiedt voor de opleiding tot laboratoriumspecialist klinische chemie. Binnen de OOR-ON zijn een tweetal opleidingsclusters samengesteld die de AIOS de mogelijkheid biedt om zowel in (grote) perifere ziekenhuizen als in een universitair medisch centrum de opleiding tot klinisch chemicus in te vullen. Door deze unieke combinatie krijgt de AIOS alle ruimte om zich het vak van de klinische chemie in de volle breedte eigen te maken en mee te doen in ontwikkelingen richting de toekomst. Binnen de OOR-ON is ten aanzien van de opleiding een samenwerking tussen Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Gelderse Vallei, Rijnstate ziekenhuis en Radboudumc. Zij bieden nu een opleidingsplaats aan welke ingevuld wordt binnen het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem en het Radboudumc te Nijmegen.

Het Rijnstate ziekenhuis en Radboudumc zijn grote opleidingsziekenhuizen, waar alle opleidingen beschikbaar zijn voor artsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en andere zorgverleners. De samenwerking met huisartsen en andere zorgpartners in de regio is van groot belang.

De klinisch chemische laboratoria van het Rijnstate ziekenhuis en het Radboudumc zijn state-of-the-art ingericht en werken op het gebied van opleiden van klinisch chemici nauw samen. Binnen de OOR-ON is door de opleiders klinische chemie een regionaal opleidingsplan opgesteld, dat de leidraad zal vormen voor opleiden in verschillende ziekenhuizen. Het uitgangspunt is dat de verschillende opleidingsinstituten complementaire faciliteiten bieden, waardoor de AIOS in breedte en diepte van het vak zijn of haar competenties zal ontwikkelen.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 161803-P962492-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you