Programmamaker Wetenschap (0,8 fte)

Programmamaker Wetenschap (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 mei 13 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij het Programmabureau van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) aan de Universiteit Utrecht hebben wij per direct plek voor een programmamaker!

Functieomschrijving

Kunnen we vertrouwen op ons geheugen? Hoe krijgen we vat op extreem gedachtegoed? Zijn sociale media echt zo machtig als we denken? Hoe verwerken we historisch onrecht?

Bij het Programmabureau van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) aan de Universiteit Utrecht hebben wij per direct plek voor een programmamaker. Het Programmabureau werkt met een team van 15 programmamakers, -managers en – medewerkers aan de ontwikkeling en organisatie van verschillende publieksprogramma’s. Studium Generale, voor studenten en andere geïnteresseerden, is er daar een van, en stelt vragen zoals die hierboven. Prikkelend en op het snijvlak van wetenschap, maatschappij, politiek en cultuur.

Als programmamaker voor Studium Generale bedenk, ontwikkel, organiseer en presenteer je interdisciplinaire discussies, lezingen en talkshows voor studenten en andere volwassenen, op diverse locaties in Utrecht. En je schrijft en redigeert teksten voor de website, de nieuwsbrief en social media. Een werkdag kan bestaan uit research voor een nieuw programma, zoeken naar het juiste format en de juiste sprekers, een artikel naar aanleiding van een lezing schrijven of redigeren, of een nieuwe podcast opnemen. ’s Avonds sta je op het podium om een expert aan te kondigen of een discussie te modereren. We zoeken een enthousiaste, gemotiveerde en ervaren programmamaker die zich durft vast te bijten in de belangrijke vragen van nu en die weet te vertalen in aantrekkelijke publieksprogramma’s.

Taken en werkzaamheden
  •  Je signaleert relevante maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen, vertaalt die in thema's voor programmering en werkt die uit in concrete evenementen.
  • Je signaleert en initieert verbindingen met het universitaire onderwijs aan studenten. Je scout en begeleidt sprekers en presenteert programma’s (lezingen en discussies) in samenwerking met partners en op verschillende locaties binnen en buiten de universiteit.
  • Je werkt zelfstandig en met collega’s aan de inhoudelijke ontwikkeling, de organisatie, de uitvoering en evaluatie van programma’s.
  • Je levert een substantiële bijdrage aan de communicatie rond programma’s, zowel off- als online.
  • Je werkt soms ook mee aan publieksprogramma’s voor andere doelgroepen van het Centrum voor Wetenschap en Cultuur.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • Een afgeronde academische masteropleiding.
  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring.
  • Ervaring met het zelfstandig uitwerken van inhoudelijke thema’s tot aantrekkelijke kennisprogramma’s voor studenten en andere volwassenen.
  • Ervaring met het professioneel organiseren van en communiceren over kennisprogramma’s met studenten en/of andere volwassenen.
  • Ervaring met en visie op multidisciplinair en interdisciplinair academisch onderwijs en/of onderzoek.
  • Bovengemiddelde research-, schrijf- en redactievaardigheden in Nederlands en Engels
  • Brede interesse in en kennis van maatschappelijke, wetenschappelijke, filosofische en/of culturele thema’s en discussies.
  • Ervaring met projectmatig werken en samenwerking met diverse partners.
  • Ervaring met en plezier in presenteren voor grote groepen.
  • Bereidheid om regelmatig ’s avonds of in het weekend te werken bij evenementen.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 0,8 fte tot en met 31-12-2022. Het salaris bedraagt minimaal € 2710,- en maximaal € 4.490,- (schaal 8/10 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.
Het Centrum voor Wetenschap en Cultuur (CWC) is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst. Het CWC is een centrale ontmoetingsplek voor wetenschap, cultuur en samenleving. Met activiteiten en expertise op het gebied van brede vorming, wetenschapscommunicatie en -educatie en cultuur draagt het CWC bij aan het profiel en de ambities van de Universiteit Utrecht voor onderwijs, onderzoek en maatschappelijke impact. Centraal daarbij staan de betrokkenheid van een breed publiek bij wetenschap (public engagement) en de brede vorming van studenten. Bij het Programmabureau werken creatieve mensen, samen met wetenschappers en anderen, aan geëngageerde programma’s
en evenementen voor verschillende doelgroepen, zoals Studium Generale, Meet the Professor, het Weekend van de Wetenschap en het Betweter Festival. Over het programma van Studium Generale lees je meer op https://sg.uu.nl/. Voor een indruk van andere activiteiten waarbij het Programmabureau betrokken is, zie https://www.uu.nl/organisatie/publiekenwetenschap.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 30—32 uur per week
  • €2710—€4490 per maand
  • Universitair
  • 1190604

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Nieuwstraat 106 (tijdelijk nog op Newtonlaan 102), 3512 PN, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you