City Engagement Officer Academisch Outreach Programma (0.8-1 fte)

City Engagement Officer Academisch Outreach Programma (0.8-1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 jun 24 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij je inzetten voor gelijke onderwijskansen voor alle leerlingen? Ben jij maatschappelijk betrokken? En ben jij een echter verbinder? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Academisch Outreach Programma

Jij gaat als city engagement officer aan de slag in het Academisch Outreach Programma van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Met het Academisch Outreach Programma (Onze Toekomst Verbinden) wil de EUR bijdragen aan gelijke onderwijskansen voor alle jongeren en zo bijdragen aan het creëren van positieve maatschappelijke impact. Specifiek beoogt het programma om het aandeel jongeren uit ondervertegenwoordigde groepen (bijv. eerste generatie studenten, studenten met een migratieachtergrond en studenten met een laag huishoudinkomen) op de universiteit te vergroten en hun studiesucces en welzijn op de universiteit te verbeteren. Het Academisch Outreach Programma is één van de pijlers van het Diversity & Inclusion Office van de EUR en bestaat uit drie programmalijnen. Wij werken nauw samen met het Wetenschapsknooppunt, het Erasmus Ambassadors Office, het Pre Academic Programme, het Platform voor Studentenwelzijn en Studentbegeleiding.

Het bevorderen van gelijke onderwijskansen is een complexe maatschappelijke uitdaging waarin wij als universiteit de verbinding zoeken met externe stakeholders. Denk aan het identificeren van gedeelde doelstellingen en het optrekken in gezamenlijke stad-outreach activiteiten met maatschappelijke organisaties en sociale ondernemers in de stad of aan het faciliteren van uitwisseling van best practices en kennis op het gebied van outreach tussen universiteiten. Aan jou de uitdaging om kansrijke verbindingen tussen de EUR en maatschappelijke partners te identificeren, tot stand te brengen en invulling aan te geven. Het werven van middelen voor gezamenlijke stad-outreach activiteiten met partners in de stad behoort tot jouw takenpakket. Je zet jouw ervaring met diversiteit en inclusie in om daar waar mogelijk een inhoudelijke bijdrage te leveren aan alle verbindingen.


Taken en verantwoordelijkheden

Wij zoeken een gedreven en enthousiaste verbinder met ervaring op het gebied van diversiteit en inclusie en/ of outreach. Taken en verantwoordelijkheden behorend bij deze functie zijn o.a.:

 • Het tot stand brengen en tot uitvoering brengen van verbindingen tussen het Academisch Outreach Programma en externe stakeholders;
 • Relatiebeheer met externe en interne stakeholders;
 • Fondsenwerving voor (gezamenlijke) outreach activiteiten;
 • Inhoudelijke (D&I) invulling geven aan outreach activiteiten.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden; je kan jouw taal en communicatiestijl op authentieke wijze aanpassen aan verschillende doelgroepen (zowel intern als extern de EUR);
 • Je hebt aantoonbare ervaring met de planning en coördinatie van activiteiten/ evenementen met verschillende stakeholders;
 • Je hebt een netwerk in de stad Rotterdam en/of aantoonbare ervaring met netwerken;
 • Je kan zelfstandig, doel- en resultaat gericht werken;
 • Je hebt ervaring met en affiniteit voor diversiteit en inclusie en/of outreach.

Arbeidsvoorwaarden

Het werk betreft internationaal georiënteerd en afwisselend werk binnen een enthousiast team, met aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO-NU). Wij bieden een contract aan van in eerste instantie voor een jaar op basis van 0.8-1 fte, met mogelijkheid tot verlenging. Jouw beloning is afhankelijk van jouw specifieke kennis en ervaring en wordt berekend op basis van een fulltime salaris variërend tussen €2.846,- en €5.230,- bruto per maand (schaal 10/11, CAO NU). Een fulltime aanstelling bij de EUR is 38 uur per week.

De Erasmus Universiteit Rotterdam biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 41 vakantiedagen per jaar op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast neemt de EUR deel aan de pensioenregeling van het ABP en bieden we ook volledig betaald extra geboorteverlof voor partners en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Bovendien mogen EUR medewerkers gebruik maken van de EUR-faciliteiten, waaronder het Erasmus Sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam is een internationaal georiënteerde universiteit met een sterke maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, maatschappelijke uitdagingen, geïnspireerd door het altijd kosmopolitische en dynamische Rotterdam. Onze missie is dan ook ‘Maatschappelijke Impact Creëren’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en pragmatisch. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en onderwijskwaliteit kan de EUR zich meten met de top van Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid en een focus op het verleggen van grenzen.

De Erasmus Universiteit Rotterdam streeft naar een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap. We koesteren een open cultuur, waarin iedereen wordt ondersteund om zijn volledige potentieel te vervullen. Wij zien inclusiviteit van talent als de basis van onze successen, en de diversiteit aan perspectieven en mensen als een zeer gewaardeerd resultaat. De EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -expressie, seksuele geaardheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, functiebeperking, burgerschap of enig ander aspect dat hen uniek maakt. We kijken ernaar uit jou te verwelkomen in onze gemeenschap.

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is de centrale staforganisatie die verantwoordelijk is voor de organisatie en ondersteuning van het beleid en de administratie van de EUR op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur bij het vervullen van haar verantwoordelijkheden op het gebied van kwaliteit, toegankelijkheid en financiering van de onderwijs- en onderzoeksprogramma's van de EUR. De ABD draagt ​​zorg voor de gezamenlijke vormgeving van integraal beleid, draagt ​​zorg voor het tijdig indienen van beleid binnen besluitvormingsprocedures en de uitvoering van de vastgestelde beleidsmaatregelen en bewaakt en evalueert de ontwikkelingen voortdurend met het oog op verdere verbetering. De ABD omvat de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ) en het Chief Information Office (CIO). Het onafhankelijke universitaire tijdschrift Erasmus Magazine valt organisatorisch ook onder de ABD. De directie staat onder leiding van de directeur van de directie Algemene Directie, tevens secretaris van het College van Bestuur.

Diversiteit & Inclusie Office

De Erasmus Universiteit Rotterdam werkt hard aan haar ambities op het gebied van diversiteit en inclusie. Daarom is er een centraal Diversity & Inclusion Office opgericht, met een D&I team dat zich inzet voor het bevorderen van diversiteit en inclusie op de universiteit. Daarnaast heeft elke faculteit een eigen Faculty Diversity Officer (FDO). Het D&I programma bestaat uit vijf pijlers: Onderwijs & Studenten, Academisch Outreach Programma, Monitoring en Onderzoek, HR en een Institutionele pijler. Het D&I team is een multidisciplinair team, bestaande uit 17 leden en wordt gekenmerkt door een warme en vriendelijke sfeer, verenigd in hun passie en ambitie voor het creëren van een inclusieve EUR. Je bent een zeer welkome aanvulling op het team.

Specificaties

 • Onderwijs; Beleid- en staf
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—38 uur per week
 • €2846—€5230 per maand
 • HBO
 • D&I20220603

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you