Projectleider (1,00 fte) voor onderwijsprojecten bij het domeinteam I-Education van de Universiteit Maastricht

Projectleider (1,00 fte) voor onderwijsprojecten bij het domeinteam I-Education van de Universiteit Maastricht

Geplaatst Deadline Locatie
9 jun 29 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bouw jij mee aan de ambities en het programma van de UM op gebied van onderwijsinnovatie?

Functieomschrijving

De recente vlucht van het onlineonderwijs, het dynamische informatielandschap en de vele stakeholders in en om het domein I-Education bieden veel ruimte voor een projectleider die samen met het kernteam van het I-Education domein invulling geeft aan het realiseren van de visie op digitalisering en onderwijsinnovatie. Met het domeinteam I-Education werken we aan de ambities voor de “I” van informatievoorziening en stimuleren we het beheer en de vernieuwing van waardevolle I-services voor het onderwijs aan de Universiteit Maastricht (UM). Dat doen we vanuit een agile filosofie. In de rol van projectleider ben je hoofdzakelijk bezig met de het begeleiden en coördineren van het volledige proces van de ontwikkeling en implementatie van nieuwe applicaties.

We krijgen deze rol niet vaak vrij, dus maak hier gebruik van!

Wat ga je doen?

Als projectleider I-Education lever je onmisbare bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het I-Education domein. Op basis van een uitgebreide analyse draag je zorg voor het realiseren van hoogwaardige oplossingen voor het onderwijs. Je draagt daarmee actief bij aan waardevolle digitale ondersteuning van het onderwijs. Dat doe je samen met de product owners van de multidisciplinaire teams, de domeinteamlead, tevens CIO I-Education, de domeinarchitect en strategisch beleidsadviseur, de portfolio manager, de vertegenwoordigers van de faculteiten, en je collega’s binnen het CI-Office.

Activiteiten

  • Samen met het team ontwikkel je de projectvisie en geef je invulling aan de projectuitvoering. Een eerste project waarmee je aan de slag gaat betreft de implementatie van het nieuwe roosterpakket, inclusief het ondersteunen van de organisatie bij het realiseren van procesoptimalisaties. Andere projecten waar je op termijn aan kunt denken gaan bijvoorbeeld over de vervanging van onze huidige course catalogue en onze huidige student administratie.
  • Je organiseert hiervoor de benodigde overleggen op strategisch, tactisch en operationeel niveau met stakeholders en key-users op frequente basis, waarmee je werkt aan continue verbetering van en eventuele knelpunten in de (samen)werking signaleert.
  • Je plant en coördineert het werk, in overleg met je team, de business owner en leidinggevenden.
  • Je draagt zorg voor een goede teamsfeer en draagt vanuit de inhoud bij aan de ontwikkeling van medewerkers.
  • Je onderhoudt nauw contact met de opdrachtgever(s), behartigt hun belang en in overleg met de vertegenwoordigers van gebruikersgroepen werk je aan een goede klantrelatie en onderhoud je de contacten met leveranciers. Dit alles doe je in een hecht team van professionals in een open en informele cultuur.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

We zoeken iemand met bij voorkeur ervaring in het Hoger Onderwijs. Je snapt het onderwijsproces en hebt een visie op wat digitalisering voor het onderwijs kan betekenen. Je weet mensen op alle niveaus met elkaar te verbinden. We zoeken een ervaren professional op gebied van informatie-, systeem- en gegevensanalyse in een complexe organisatie. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring als projectleider.

Je kan goed in een team werken, bent creatief, zorgvuldig en enthousiast, weet hoe moderne informatie-architecturen en technieken voor het onderwijs eruit moeten zien en hebt ideeën die bijdragen aan een optimale inrichting van het informatielandschap voor I-Education. Je beschikt over WO werk- en denkniveau met een passie voor IT, een prima mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands (min. B-1 niveau) en Engels (min. C-1 niveau).

Arbeidsvoorwaarden

  • Aan de slag bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht.
  • Ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in de laatste technologie.
  • Deze functie is ingeschaald in salarisschaal 11 (aanloopschaal 10). Op basis van een fulltime dienstverband (38 uur) is het salaris afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.846 en maximaal € 5.230 bruto per maand (conform de salaristabel per 1 januari 2022, Cao Nederlandse Universiteiten)
  • In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering van toepassing.
  • Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kun je denken aan: flexibele werktijden, veel verlofdagen (232 vakantie-uren per jaar bij een fulltime aanstelling en de mogelijkheid om 2 uur per week extra te werken om maar liefst 96 extra vakantie-uren op jaarbasis te hebben), extra feestdagen zoals carnavalsmaandag en –dinsdag, goede vrijdag en Bevrijdingsdag, een goede pensioenregeling, mogelijkheid tot thuiswerken en een CAO á la carte.
  • Aanstelling zal in eerste instantie tijdelijk plaatsvinden voor een periode van 1 jaar met een omvang van 1.0 FTE met een proefperiode van 2 maanden. Bij gebleken geschiktheid zal de aanstelling voor deze functie omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website  http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
 

Afdeling

CI-Office

Het CI-Office is je thuisbasis waar je veel vrijheid krijgt om je rol in te vullen. Het CI-Office adviseert en ondersteunt de faculteiten, de servicecentra en het College van Bestuur op gebied van Informatie Technologie. Het CI-Office is een multidisciplinair team dat bestaat uit beleidsmedewerkers met uiteenlopende aandachtsgebieden (strategie, architectuur, privacy & security) en programma- en projectmanagers die de organisatie adviseren en ondersteunen bij de digitale en agile transformatie van de universiteit.

Specificaties

  • IT
  • max. 38 uur per week
  • €2846—€5230 per maand
  • AT2022.229

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you