Scrum Master & Onderwijsadviseur

Scrum Master & Onderwijsadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
9 jun 4 jul Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een goede organisator en vind je het leuk om werkprocessen en samenwerking van jouw team te optimalisren? Heb je daarnaast didactische competenties die van belang zijn bij videoproducties voor ons onderwijs? Misschien is deze gecombineerde functie dan iets voor jou. We zoeken namelijk een Scrum Master (0,5 fte) gecombineerd met een rol als onderwijsadviseur (0,3 fte).

Education and Student Affairs
ESA is de centrale afdeling die bijdraagt aan onderwijs van hoge kwaliteit in een innovatieve leeromgeving. We leveren diensten en begeleiding aan studenten en docenten. Daarnaast adviseren we het bestuur. Belangrijke thema's zijn flexibilisering, diversiteit, internationalisering, samenwerking, digitalisering en verwevenheid van onderzoek en onderwijs.

The Education Support Centre
Als onderdeel van ESA wil het Education Support Centre (ESC) het leren, onderwijzen en onderwijsvernieuwing aan onze universiteit optimaliseren. Wageningen University & Research (WUR) heeft al 17 jaar een leidende positie in Nederland Education Support Centre is de afgelopen jaren snel gegroeid en heeft nu ongeveer 80 medewerkers in dienst, georganiseerd in 7 teams: Training & Advies, Open & Online, Online Leeromgeving, Educatieve media, Digital Assessments, Society Based Education en Education Support Service Desk.

Functie-omschrijving
Scrummaster/Flow Master (0,5fte)
Alle teams binnen ESC hanteren de Agile werkwijze. Je bent Als Scrummaster/Flow Master ben je bezig met het continue verbeteren van de SCRUM/KANBAN aanpak. Je functioneert ook als een soort project manager of productiecoordinator. Je ondersteunt het team bij het plannen en uitvoeren van het 'hoe' en het 'wanneer' met behulp van Agile artefacten en routines. Daarnaast coach je de teamleden in zelforganisatie en multidisciplinair werken. Je werkt nauw samen samen met de Product Owner van het team. Het educational media-team van WUR (momenteel 9 collega's) is verantwoordelijk voor het produceren van duizenden in-studio, on-location en gestreamde kennisclips (video's) en evenementen namens de universiteit per jaar.

Onderwijsadviseur (0,3 fte)
Als onderwijsadviseur begeleid en inspireer je docenten in de ontwikkeling van educatieve video's met een goede pedagogische basis en een didactisch sterke opzet. Dus we zoeken iemand die (redelijk) bekend is met het maken van lesmateriaal voor het onderwijs.

Wat worden je werkzaamheden als Scrum Master?
  • Je ondersteunt één Agile team naar een high perfomance-team door de projectplanning te faciliteren en de voorgang te bewaken. Daarnaast ondersteun je het team met transparant werken met de nadruk op waardecreatie;
  • Je coacht de teamleden in zelforganisatie, effectieve samenwerking, cultuur- en gedragsverandering en samenwerking;
  • Je organiseert en faciliteert Agile methodieken (bijvoobeeld Retrospectief, Planning, etc.). Maar ook het Kanban-bord, kennismatrix, backlog die door het team worden gebruikt;
  • Je ondersteunt pro-actief andere relevante taken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld communicatie met stakeholders en de organisatie van brainstormsessies. Maar ook aan evenementen tussen afdelingen en productie van lesmateriaal;
  • Je bent actief onderdeel van ondersteuningsnetwerk van de organisatie (bijvoorbeeld scrum-/flowmaster gild, Agile coaches) om competenties te ontwikkelen. Je neemt deel aan terugkerende afdelingsvergaderingen voor al onze Scum Masters voor gezamelijke ontwikkeling van kennis.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Voor deze rol vinden we het belangrijk dat je flexibel, professioneel en reflectief bent. Uiteraard zijn organisatorische en faciliterende vaardigheden een must. Wat zijn de overige eisen om deze rol goed te kunnen uitvoeren?
  • Je bent in het bezit van minimaal een hbo-bachelor;
  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring op een relevant gebied (denk aan videoproductiecoördinatie, mediaontwikkeling, marketing of productontwikkeling);
  • Je hebt vijf jaar ervaring in projectmanagement (Jira &project management applicaties ) met de nadruk op digitale media en/of onderwijsgerichte producten;
  • Je beheerst het Nederlands en Engels in woord en geschrift (C2)
  • Uitstekende communicatieve, organisatie-, documentatie- en groepsfaciliteringsvaardigheden (soft skills);
  • Bereid om relevante qualificaties voor Scrum Master te halen (of al in je bezit).

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie / compensatie uren op te bouwen;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2.846,- tot maximaal €4.490,- bij een volledige werkweek van 38 uur conform CAO Nederlandse Universiteiten (schaal 10). Het gaat om een aanstelling van 0,5 of 0,8 fte. Maar een full time dienstverband is ook bespreekbaar.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 17e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit" van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen Universiteit en Researchcentrum
De missie van Wageningen University and Research is "Het verkennen van het potentieel van de natuur om de kwaliteit van leven te verbeteren". Onder de noemer Wageningen University & Research hebben Wageningen University en de gespecialiseerde onderzoeksinstituten van de Wageningen Research Foundation hun krachten gebundeld om bij te dragen aan het vinden van oplossingen voor belangrijke vraagstukken op het gebied van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten is Wageningen University & Research een van de toonaangevende organisaties in haar vakgebied. Een integrale aanpak van problemen en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen de kern van de unieke aanpak van Wageningen. WUR is uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs voor 2019-2020.

Specificaties

  • IT
  • Landbouw
  • max. 30 uur per week
  • HBO
  • P981984-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you