Medewerker Bibliotheekservices

Medewerker Bibliotheekservices

Geplaatst Deadline Locatie
10 jun 26 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij thuis in de dynamische wereld van datagedreven onderwijs en onderzoek? Hou je van puzzelen? Wil je bijdragen aan open collecties en denk jij graag mee over hoe we het werk binnen de Bibliotheek vergemakkelijken? Dan is dit de baan voor jou!

De sector Acquisitie & Metadatadiensten van de Bibliotheek UvA/HvA zoekt een enthousiaste en gemotiveerde medewerker bibliotheekservices voor 30 uur per week.

De sector Acquisitie & Metadatadiensten (A&M) is verantwoordelijk voor de ontsluiting van alle wetenschappelijke publicaties. Ook tijdschriften, databanken, e-books en fysieke boeken worden binnen de sector toegankelijk gemaakt. Daarnaast draagt de sector zorg voor de bibliografische ontsluiting van de erfgoedcollecties. Je komt te werken in een hecht team met collega's die je graag verder helpen. Persoonlijke en professionele groei staat bij ons hoog in het vaandel en er zijn dan ook volop kansen om je verder te ontwikkelen. Hier kun je meer lezen over werken bij de Bibliotheek.

Wat ga je doen

Als medewerker bibliotheekservices ben je een onmisbare schakel in het toegankelijk maken van onze schat aan onderzoeksoutput en collecties. Je hebt plezier in het ordenen van informatie in systemen volgens een vast stramien. Daarnaast vind je het leuk om zelf vlot te beslissen over te catalogiseren materiaal en mee te denken over de optimalisering van onze werkprocessen.

De medewerker bibliotheekservices voert de volgende taken uit:
 • invoer in het Pure systeem, Pure is een database waarin alle onderzoeksoutput wordt geregistreerd. Het dient ook als repository voor publicaties;
 • administratie van de door UvA promovendi te publiceren proefschriften en het onderhouden van contact met deze promovendi;
 • catalogiseren van divers materiaal;
 • deelnemen aan (bibliotheekbrede)projecten, zoals de sanering van de Geesteswetenschappencollectie;
 • Na- en meedenken over procesverbetering.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we iemand met:
 • minimaal mbo/hbo opleidings- of werk- en denkniveau;
 • goede computervaardigheden en een uitstekende invoervaardigheid en -snelheid;
 • goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • kennis van zakelijk Engels, of bereidheid hier een cursus voor te volgen.
Kennis van catalogiseerstandaarden (bv. MARC21 of RDA) en -systemen (bijvoorbeeld Alma of WorldCat) is een pre.

Ervaring met documentbewerking in Adobe Acrobat Pro is een pre.

Je bent tevens snel ingewerkt in complexe systemen en workflows en kan bijdragen aan de optimalisering daarvan. Ben je benieuwd naar hoe het werk van medewerker bibliotheekservices er bij ons uit ziet? Klik dan hier.

Onze kernwaarden (open, professioneel, vooruitstrevend) en kerncompetenties (klantgericht, samenwerken, leervermogen) zijn het fundament onder onze dienstverlening. Daarnaast beschik je voor deze functie over de volgende competenties:
 • accuratesse;
 • zelfstandigheid;
 • en een analytische blik.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een parttime dienstverband van 30 uur per week voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Bij gebleken geschiktheid behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.376 tot €3.208 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Naast het salaris en de gezellige en flexibele werkomgeving bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld:
 • 232 verlofuren per jaar (bij een 38-urige werkweek) en extra vakantiedagen tussen Kerst en 1 januari;
 • een breed cursus aanbod dat je kosteloos kunt volgen, bijvoorbeeld op het gebied van tijdsmanagement of Engels en een online cursusplatform met meer dan 100 verschillende cursussen;
 • 7 weken geboorteverlof (voor partners) met 100% salarisbehoud;
 • gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
 • een pensioen bij ABP, waar de UvA voor tweederde aan bijdraagt.
Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Werkgever

Universiteitsbibliotheek

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de Bibliotheek UvA en HvA

De Bibliotheek is een inspirerende en gastvrije studie-, onderzoeks- en ontmoetingsplek voor studenten, onderzoekers en docenten, off- en online. Wij ondersteunen onderwijs en onderzoek en geven onze gebruikers hulp op maat om in het uitgebreide aanbod van informatie de juiste bronnen te vinden voor toepassing in onderwijs en onderzoek. Het Allard Pierson, als onderdeel van de Bibliotheek, beheert de erfgoedcollecties van de UvA en stelt deze collecties beschikbaar voor onderwijs en onderzoek, en presenteert ze aan een breder publiek.

Wij brengen 'kennis verder' en helpen de kwaliteit van het hoger onderwijs in Amsterdam te verbeteren en dragen zo bij aan het studiesucces van onze studenten.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 30 uur per week
 • €2376—€3208 per maand
 • MBO
 • 9380

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Singel425, 1012WP, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you