Gallery manager VU Art Science Gallery

Gallery manager VU Art Science Gallery

Geplaatst Deadline Locatie
13 jun 26 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij werken op het snijvlak van kunst en wetenschap? Neem je daarbij graag alle praktische en facilitaire zaken voor je rekening? Voor de VU Art Science Gallery van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) zoeken we een gallery manager.

Functieomschrijving

Als gallery manager ben je verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van de programmering en de ruimte. Je voert het tentoonstellingsconcept van de curator uit en zorgt ervoor dat de samenwerking van alle betrokkenen (kunstenaars, wetenschappers, vormgever, art handlers) soepel verloopt, binnen planning en budget. Ook de praktische uitvoering van het randprogramma neem je voor je rekening. Daarnaast draag je zorg voor de dagelijkse gang van zaken in de gallery: je zorgt voor de aansturing van de student gallery hosts, springt in wanneer dat nodig is, regelt de administratieve en facilitaire zaken en speelt een centrale rol bij de uitvoering van communicatie van de galerie.

Jouw taken
 • coördineren van de productie van exposities en randprogramma
 • zorgdragen voor ruimte en faciliteiten
 • dagelijkse begeleiding van student gallery hosts

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Ervaring met het werken met kunst
 • Ervaring in het coördineren van projecten met verschillende betrokkenen en belangen
 • Ervaring met het begeleiden van studenten is een pre
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift
 • Competenties: ondernemend, open houding, eigenaarschap

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.846 (schaal 10) en maximaal €4.490 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Projectleider 1 en staat open voor ten minste 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Universiteitsbibliotheek
De Universiteitsbibliotheek ondersteunt en adviseert onderzoekers en docenten: van literatuuronderzoek en research data management tot en met open access publiceren, open leermiddelen en auteursrecht. Studenten bieden we workshops, begeleiding en studieplekken. Ook beheert en exposeert de UB bijzondere collecties, erfgoed en kunst. De UB ontwikkelt zich de komende jaren verder tot een plek voor ontmoeting, kennisdeling en inspiratie voor zowel studenten als medewerkers.

Werken bij de UB betekent bijdragen aan het verhogen van onderzoeksimpact en studiesucces. Samen met je collega's zorg je voor innovatieve dienstverlening die uitstekend aansluit op de wensen en behoeften van medewerkers en studenten. Bij de UB werken 100 medewerkers op twee locaties: in het VU-hoofdgebouw en binnen het VUmc.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Taal en cultuur
 • 24—32 uur per week
 • €2846—€4490 per maand
 • HBO
 • 11971

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you