Medewerker catalogisering erfgoed

Medewerker catalogisering erfgoed

Geplaatst Deadline Locatie
15 jun 26 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De sector Acquisitie & Metadatadiensten van de Bibliotheek UvA/HvA zoekt een enthousiaste en gemotiveerde medewerker catalogisering erfgoed voor het catalogiseren van boeken en handschriften.

Je valt formeel onder de sector Acquisitie & Metadatadiensten (A&M) van de Bibliotheek UvA/HvA. Deze sector is verantwoordelijk is voor acquisitie, beheer, ontsluiting en presentatie van de materialen van de Bibliotheek. Je werkt in het team Erfgoed in de Universiteitsbibliotheek en bij het Allard Pierson.

In het Allard Pierson worden de erfgoedcollecties van de Universiteit van Amsterdam gedeeld met het publiek en de wetenschap. De verscheidenheid aan collecties van het Allard Pierson is te groot om op te noemen. Samen beslaan ze bijna elk denkbaar onderwerp en behoren ze tot de mondiale top. Het Allard Pierson organiseert tentoonstellingen en faciliteert onderzoek en onderwijs op basis van de collecties. Hierbij is het waarborgen van de kwaliteit van de collectiedata van groot belang.

Wat ga je doen

Het erfgoed waar jij mee gaat werken, is onderdeel van onder meer de Bibliotheca Rosenthaliana, de collectie handschriften en de collectie oude drukken. Ook verwerk je nieuwe aanwinsten. Je mag daarnaast meedenken over, en meewerken aan, Bibliotheekbrede (verbeter)projecten en springt waar nodig bij voor het moderne materiaal.

Je maakt goede bibliografische metadata, door middel van ontlening aan externe bibliografische bestanden, of door het vervaardigen van oorspronkelijke titelbeschrijvingen. Je blijft op de hoogte van nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van bibliografische metadata en metadataverrijking en denkt mee over de toepasbaarheid hiervan binnen de eigen werkzaamheden. Je bewaakt de datakwaliteit door data te verbeteren en te verrijken.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we iemand met:
  • een hbo-/wo-opleiding op het gebied van Boekwetenschap, Informatiemanagement, Hebreeuws, klassieke talen of cultureel erfgoed;
  • ervaring met collectiebeheer, dataverrijking, trefwoorden toekenning en tools daarvoor;
  • ervaring met metadatering, bibliografische standaarden en internationale regelgeving op het gebied van titelbeschrijving;
  • gedegen kennis van Hebreeuws (bij voorkeur ook Jiddish);
  • gedegen kennis van klassieke talen;
  • gedegen kennis van namiddeleeuwse paleografie en handschriften;
  • gedegen analytische vaardigheden;
  • een procesmatige en nauwgezette werkstijl.
Kennis van andere talen, ook niet-Westerse en kennis van standaarden als MARC21 en RDA, is een pre. Ben je benieuwd naar hoe het werk van medewerker catalogisering erfgoed er bij ons uit ziet? Hier kun je meer lezen over werken bij de Bibliotheek.

Onze kernwaarden (open, professioneel, vooruitstrevend) en kerncompetenties (klantgericht, samenwerken, leervermogen) zijn het fundament onder onze dienstverlening. Daarnaast beschik je voor deze functie over de volgende competenties:
  • flexibiliteit;
  • nauwkeurigheid.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een parttime dienstverband van 32 uur per week voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden. Afwijken van dit aantal uren kan in overleg.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2.710 tot €3.619 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Naast het salaris en de gezellige en flexibele werkomgeving bieden we een gevarieerd pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld:
  • 232 verlofuren per jaar (bij een 38-urige werkweek) en extra vakantiedagen tussen Kerst en 1 januari;
  • uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden, we stimuleren medewerkers om zich blijvend te professionaliseren;
  • 7 weken geboorteverlof (voor partners) met 100% salarisbehoud;
  • gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof;
  • een pensioen bij ABP, waar de UvA voor tweederde aan bijdraagt.
Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Werkgever

Universiteitsbibliotheek

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Over de Bibliotheek UvA en HvA

De Bibliotheek is een inspirerende en gastvrije studie-, onderzoeks- en ontmoetingsplek voor studenten, onderzoekers en docenten, off- en online. Wij ondersteunen onderwijs en onderzoek en geven onze gebruikers hulp op maat om in het uitgebreide aanbod van informatie de juiste bronnen te vinden voor toepassing in onderwijs en onderzoek. Het Allard Pierson, als onderdeel van de Bibliotheek, beheert de erfgoedcollecties van de UvA en stelt deze collecties beschikbaar voor onderwijs en onderzoek, en presenteert ze aan een breder publiek.

Wij brengen 'kennis verder' en helpen de kwaliteit van het hoger onderwijs in Amsterdam te verbeteren en dragen zo bij aan het studiesucces van onze studenten.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 32 uur per week
  • €2710—€3619 per maand
  • Universitair
  • 9379

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Singel425, 1012WP, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you