Research datamanagement specialist

Research datamanagement specialist

Geplaatst Deadline Locatie
27 jun 7 aug Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij wetenschappers ondersteunen in duurzame, transparante en integere wetenschap in het kader van Open Science? Als Research datamanagement specialist bied je wetenschappers support, training en tools om op een veilige en duurzame manier data te verwerken en archiveren. 
Wij zijn op zoek naar een research datamanagement specialist die wetenschappers en datastewards kan ondersteunen in het beheren van onderzoekdata.

Open Science is een onderwerp van toenemend belang binnen de huidige wetenschappelijke praktijk. Een belangrijk onderdeel hiervan is effectief management van onderzoekdata. De Research Data Management (RDM) expertisegroep, onderdeel van het Research Support & Quick Solutions team, beoogt onderzoekers van de Radboud Universiteit ondersteuning te bieden in het maken van bewuste beslissingen in datamanagement, bij het schrijven van datamanagement-plannen, het structureel registreren en archiveren van datasets en publicaties en advies geven op het gebied van opslag, delen van data en omgaan met persoonsgegevens.

De RDM expertisegroep fungeert als eerste aanspreekpunt voor onderzoekers voor alle vragen rondom research datamanagement. Jouw taken zijn het ondersteunen bij het archiveren van datasets, het verzorgen van feedback op data management plannen (DMP) van onderzoekers, en het beantwoorden van RDM-gerelateerde vragen via de mail, telefoon of in persoonlijke afspraken. Verdere taken zijn het bieden van functionele ondersteuning voor het dataset/publicatie/DMP-registratie systeem RIS (Research Information Services) en de Radboud Data Repository. Tot slot ondersteun je onderzoekers en ondersteuners bij het gebruik van deze systemen.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met databeheer en dataopslag.
 • Je hebt ervaring met onderzoek van academische aard.
 • Je bent sociaal, organisatorisch en communicatief vaardig.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal.
 • Je werkt goed in teamverband.
 • Je kan zelfstandig werken en taken prioriteren, en hebt ervaring met het halen van deadlines.
 • Ervaring met statistische, analytische en database software (zoals SPSS, R, SAS, Microsoft Access, Atlas.ti, Matlab) is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

 • Het betreft een dienstverband van 0,8 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.098 en maximaal € 4.257 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 9).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De divisie Information & Library Services is na een organisatiewijziging op 1 januari 2022 van start gegaan. Binnen de divisie houden we ons bezig met dienstverlening rond (wetenschappelijke) informatie en ICT. We ondersteunen de hele Radboud Universiteit. Zo faciliteren we onder meer bijzondere collecties, toegang tot wetenschappelijke informatie, het FAIR opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access). Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de systemen voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering, en voor de ICT-infrastructuur die nodig is om al die diensten veilig te kunnen bieden. 
Onze divisie is volop in verandering om de Radboud Universiteit ook in de toekomst optimaal te kunnen ondersteunen. We leveren zo een wezenlijke bijdrage aan de brede maatschappelijke impact die de universiteit op het gebied van onderwijs en onderzoek heeft.

Werken bij de divisie Information & Library Services betekent werken in een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer. Dit bij een universiteit met een internationale reputatie waar we onderling vertrouwen, autonomie en eigen verantwoordelijkheid stimuleren en waar iedere medewerker telt.

Als informatiespecialist maak je deel uit van het team Research Support & Quick Solutions (RS&QS). Dit team is onderdeel van Information & Library Services en richt zich op de tweedelijns ondersteuning van het onderzoek. Een aantal specialisten is gespecialiseerd naar faculteit. Vragen over zaken als Open Science en Research Datamanagement worden in dit team opgepakt. Hiernaast worden door de specialisten uit het team vragen van individuele onderzoekers ook behandeld. Het team RS&QS is een nieuw team, waarin taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden nog volop in ontwikkeling zijn. Een mooie kans om je steentje hieraan bij te dragen. Je levert samen met de teamleider en het team van ongeveer 14 collega's een zichtbare bijdrage aan de ondersteuning van onderzoek binnen de Radboud Universiteit.

Ga naar www.ru.nl/werkenbijILS om alvast kennis te maken met je mogelijke nieuwe collega's, de ambitieuze IT uitdaging, de maatschappelijke impact én wat de werkgever Radboud Universiteit je te bieden heeft. Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

 • IT
 • max. 32 uur per week
 • €3098—€4257 per maand
 • Universitair
 • 1192371

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you