Jurist

Jurist

Geplaatst Deadline Locatie
30 jun 13 jul Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 jul 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij die resultaatgerichte, meedenkende jurist die de uitdaging graag aan gaat om in een internationaal georiënteerde organisatie te werken waar onderzoek aan voedselproductie op een duurzame wijze centraal staat? En werk je graag in een klein juridisch team op wie je terug kan vallen als dat nodig is? Dan hebben wij bij Wageningen University & Research vermoedelijk de baan die bij jou past!

Onze medewerkers dragen bij aan het vinden van antwoorden op de uitdagingen van de wereld op het gebied van landbouw, gezond voedsel en de leefomgeving. Dat kunnen zij alleen maar doen met goede ondersteuning op business en juridisch gebied om afspraken met financiers en samenwerkingspartners goed te regelen.

Wij zoeken een jurist die nog geen jarenlange ervaring hoeft te hebben, maar wel affiniteit heeft voor onderzoek, gevoel voor belangen van (bedrijfsleven) partners in samenwerkingsprojecten denkt te hebben, en een oplossingsgerichte instelling heeft.
Je gaat deel uit maken van het juridisch team, wat naast jou bestaat uit 4 andere juristen waarvan er één als teamleider fungeert, en 2 collega's die het contractmanagement voor hun rekening nemen. Je bent medeverantwoordelijk voor het opstellen van overeenkomsten en bewaakt de juridische kwaliteit. Je collega's en jij adviseren onze business unit managers, leerstoelhouders, projectleiders en directie over kansen en risico's op een breed gebied, zoals verbintenissenrecht, intellectueel eigendomsrecht, privacy en data, subsidieregelingen en aanbestedingen. Een deel van deze expertises kun je werkenderwijs opbouwen d.m.v. het volgen van cursussen en coaching door je collega's.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:
  • Opstellen en beoordelen van diverse soorten contracten en overige juridische documenten in samenspraak met projectleiders, samenwerkingspartners en financiers. Het speelveld van de afdeling omvat de volledige contract drafting met binnen- en buitenlandse (markt)partijen en is zeer divers, variërend van omvangrijke EU-projecten tot aan toegepast onderzoek voor MKB en multinationals.
  • Geven van juridische adviezen bij inschrijvingen op (internationale) aanbestedingen en bij gehonoreerde projectaanvragen van diverse (inter-)nationale subsidieprogramma's;
  • Het (mede) ontwikkelen en onderhouden van WUR-brede juridische formats zoals algemene voorwaarden en modelovereenkomsten;
  • Samen met de teamleider en de andere juristen bijdragen aan de ontwikkeling van juridisch beleid en deelname in het WUR-brede juristenoverleg over operationele en inhoudelijke zaken en relevante ontwikkelingen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Een afgeronde opleiding Nederlands Recht en minimaal 1 jaar relevante werkervaring met contractenrecht; ervaring met intellectueel eigendomsrecht of ondernemingsrecht is een pré;
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
  • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden en bent een teamspeler;
  • Je kunt goed luisteren en hebt gevoel voor de belangen van de diverse partners in een samenwerking;
  • Je hebt een kritische blik en werkt gestructureerd, zorgvuldig, en resultaatgericht; je bent leergierig en hebt een proactieve houding;
  • Je kunt met deadlines omgaan (stress bestendig) en weet de juiste prioriteiten te stellen;
Enthousiast geworden over deze positie, maar ben je op zoek naar meer verantwoordelijkheden en uitdaging? Reageer dan via deze link op onze senior positie. We zien ons team ook graag verstrekt met expertise in contractenrecht, ondernemingsrecht en intellectueel eigendomsrecht. We gaan graag het gesprek met je aan.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een baan bij een organisatie die je dagelijks uitdaagt om onze interne en externe klanten de best mogelijke oplossing te bieden. Als jurist met bovenstaande verantwoordelijk-heden ben je onderdeel van een kleine, ambitieuze stafafdeling Business Development & Juridische Zaken en ondersteun je samen met de collega's van het juridisch team zowel de leerstoelen van WU Departement Plantenwetenschappen als de business units van Wageningen Plant Research. Voor ons juridisch team is hybrid working, d.w.z. deels vanuit huis werken en deels op kantoor, de nieuwe realiteit. Standplaats voor deze functie is Wageningen.

Het betreft een uitdagende functie voor 24-36 uur per week met, afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.836,- tot maximaal € 5.268,- (schaal 10 / 11) bij een volledige werkweek van 36 uur. Een aanstelling tussen 24 en 36 uur is bespreekbaar.
  • 8% vakantietoeslag;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • flexibele werktijden die we in overleg samen vaststellen zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP;
  • 171 vakantie-uren, de mogelijkheid om bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan.
  • een levendige werkplek waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden op de Wageningen Campus. En waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd;
  • gebruik maken van de op de campus aanwezige faciliteiten voor vitaliteit en welzijn.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving; wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

De Plant Sciences Group (PSG) is een samenwerkingsverband van Wageningen Plant Research en het departement Plantenwetenschappen van Wageningen Universiteit. PSG ondersteunt de maatschappij en het bedrijfsleven bij innovaties op het gebied van de groene productiesystemen voor een duurzame samenleving door kennis te ontwikkelen, over te dragen en tot waarde te brengen in een samenwerking van universitaire en toepassingsgerichte onderzoeksgroepen.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.



Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • Recht
  • max. 36 uur per week
  • HBO
  • P835912-7

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you