PhD student / Arts onderzoeker Neoadjuvante therapie bij HER2+ borstkanker

PhD student / Arts onderzoeker Neoadjuvante therapie bij HER2+ borstkanker

Geplaatst Deadline Locatie
10 jul 7 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor de TRAIN-4 studie zijn we nu op zoek naar een arts-onderzoeker die affiniteit heeft met klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Functieomschrijving

Jouw profiel

In dit project ben je de spil in het web van de studie, van opstart en uitvoering tot aan analyse en publicatie. Je werkt daarin nauw samen met de borstkankerinternisten, chirurgen, radiotherapeuten, radiologen, pathologen, datamanagers en statistici van het NKI-AVL. Ook ben je betrokken bij analyses en publicaties van de eerdere TRAIN-3 studie. Je zult deel uitmaken van een enthousiaste groep arts-onderzoekers bij de vakgroep interne geneeskunde.
 

Specificaties

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Functie-eisen

Voor de TRAIN-4 studie zijn we nu op zoek naar een arts-onderzoeker die affiniteit heeft met klinisch wetenschappelijk onderzoek. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het traject duurt 4 jaar.

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden

Het traject duurt 4 jaar, waarbij het doel is de periode af te sluiten met een promotie in de vorm van een dissertatie. Je bent onderdeel van de Onderzoekschool Oncologie Amsterdam (OOA) met een ruim aanbod aan cursussen en opleidingen.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.468,- en maximaal € 3.922,- bruto per maand, conform de klinisch OIO-schalen (50-6 t/m 50-12) van het Antoni van Leeuwenhoek bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.

Werkgever

Antoni van Leeuwenhoek Instituut

Het Antoni van Leeuwenhoek is hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Sinds de oprichting in 1913 combineert het Antoni van Leeuwenhoek de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Wij gaan voor de beste zorg voor elke patiënt. Want kanker, dat kan iedereen overkomen.

 

Afdeling

Neoadjuvante therapie

Ieder jaar krijgen ruim 15.000 vrouwen in Nederland de diagnose borstkanker. Ongeveer 2.000 hiervan hebben het zogenaamde HER2+ subtype. De behandeling van dit type borstkanker is de afgelopen jaren sterk verbeterd, maar de behandeling met chemotherapie, doelgerichte therapie, operatie en radiotherapie is lang en intensief. De TRAIN-1, TRAIN-2 en TRAIN-3 studies in het Antoni van Leeuwenhoek hebben laten zien dat minder intensieve chemotherapie heel effectief is en minder bijwerkingen geeft. Maar het blijft een intensief traject dat gepaard gaat met korte en lange termijn bijwerkingen. Tegelijkertijd weten we dat een deel van de patiënten uitstekend behandeld zou kunnen worden met alleen doelgerichte therapie waardoor de bijwerkingen van chemotherapie vermeden kunnen worden. Daarbij zijn er nieuwe doelgerichte medicijnen ontwikkeld die deze behandeling nog effectiever kunnen maken.
 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Medisch personeel (anios, aios, specialist); PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €3468—€3922 per maand
  • Universitair
  • PA315005

Werkgever

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Plesmanlaan 121, 1066 CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you