Coördinator bedrijfsvoering (0,6-0,8 FTE)

Coördinator bedrijfsvoering (0,6-0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
15 jul 14 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij sterke organisatorische vaardigheden en heb je interesse in bedrijfsvoering in de breedste zin van het woord? Ben jij nieuwsgierig naar de financiële en HR vraagstukken in een kennisintensieve omgeving? Kom dan ons Departement versterken en solliciteer op de functie van coördinator bedrijfsvoering.

Functieomschrijving

In deze functie ondersteun je de directeur Vital Cities & Citizens (VCC) en de directeur van het departement Public Administration and Sociology (DPAS) bij de beleids- en besluitvorming op het gebied van de bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering omvat het financiële, HRM-, ICT- en facilitaire beleid in de breedste zin van het woord. Belangrijk is dat de bedrijfsvoering goed aansluit op het primaire proces onderwijs en onderzoek. Je zorgt voor een efficiënte en effectieve organisatie van de bedrijfsvoering binnen bestuurlijke richtlijnen, universitaire en facultaire kaders en procedures, met als doel een optimale bedrijfsvoering te realiseren.

Jouw taken en verantwoordelijkheden:

 • Het managen van HR-vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld verlof, salaris, opstellen en inregelen van (tijdelijke) contracten.
 • Het periodiek analyseren van de prognose cijfers van de afdeling en bijdragen aan de jaarrekening en begroting.
 • Het monitoren en beheren van projectbegrotingen en het adviseren bij de programmabegroting.
 • Aanspreekpunt voor vragen met betrekking tot bestellingen en het inkoopproces, vragen over inkomende facturen en declaraties.
 • Aanspreekpunt voor contractonderzoek, dat naast het subsidieonderzoek een groot deel uitmaakt van de financiën van het departement. Je voert de zgn. FLAT-check (Finance, Legal, Audit en Tax) uit in de acquisitie fase en schakelt met projectleiders in de fase van uitvoering en afsluiting.
 • Werkzaamheden op het terrein van ICT/facilitair. Denk bijvoorbeeld aan het proactief organiseren en ondersteunen van het hybride werken.
 • Participeren in diverse overleggen, zoals de bestuursvergadering en diverse facultaire overleggen.

In deze functie werk je nauw samen met je directe collega coördinator bedrijfsvoering. De organisatie is in beweging, op termijn kom je mogelijk in een groter team van coördinatoren bedrijfsvoering te werken. Je schakelt dagelijks met het DPAS-supportteam, dat bestaat uit secretaresses en financieel medewerkers. Ook werk je nauw samen met de collega’s binnen het faculteitsbureau, waar alle ondersteunende diensten van de faculteit zijn ondergebracht.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je hebt een klantgerichte en samenwerkende houding. Je kunt je goed opstellen als “partner” van het wetenschappelijk personeel. Je bent bekend met projectmatig en programmatisch werken, bij voorkeur in een academische omgeving. Je vindt het leuk om afwisseling te hebben in taken, onderwerpen en bezigheden. Je kunt snel en goed schakelen en blijft bij drukte het overzicht houden, proactief handelen en prioriteren. Indien nodig ben je in staat om hulp in te roepen en op te schalen waar nodig. Je hebt een goed reflectief vermogen en je kunt feedback geven en ontvangen

 • Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding;
 • Je hebt aantoonbare relevante werkervaring op het terrein van ondersteunende bedrijfsprocessen in de volle breedte en in het bijzonder met financiën en HR;
 • Uitstekende beheerde van Excel en andere Office-programma’s;
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en beheerst het Engels voldoende. Dit mag ook andersom zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is zo spoedig mogelijk. De functie bedraagt 0,6 tot 0,8 fte FTE en is in eerste instantie voor de periode van een jaar. Afhankelijk van functioneren en mogelijkheden binnen de organisatie behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960, - en € 5.439, - bruto per maand (schaal 10 of 11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Department Of Public Administration and Sociology (DPAS)

DPAS huisvest de wetenschapsgebieden Bestuurskunde en Sociologie. Twee nauw verwante disciplines met ieder een eigen profiel. De Bestuurskunde richt zich op vraagstukken van bestuur, beleid en organisatie. Hierbij gaat de aandacht uit naar de werking en de effectiviteit van het bestuurlijk optreden en van beleidsmatige interventies. Binnen de Bestuurskunde in Rotterdam is er veel aandacht voor veranderende verhoudingen, bijvoorbeeld in publieke-private samenwerking of in netwerken of ketens van organisaties die een bestuurlijke verantwoordelijkheid delen. De Sociologie onderzoekt de sociale structuur van samenlevingen en veranderingen die daarin plaatsvinden. De Rotterdamse sociologie richt zich onder andere op verschijnselen als globalisering en individualiseringen en de doorwerking daarvan in internationale sociale verhoudingen, de arbeidsmarkt of familierelaties. Maatschappelijke vraagstukken die hiermee samenhangen betreffen migratie, flexibilisering en solidariteit. Het bestuurskundige en het sociologische perspectief vullen elkaar aan en staan samen borg voor een relevante en wetenschappelijk hoogwaardige bestudering van bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken. De bachelor- en masterprogramma's van DPAS zijn op dit profiel gebouwd en leiden studenten op tot wetenschappelijk geschoolde professionals.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 24—32 uur per week
 • €2960—€5439 per maand
 • HBO
 • ESSB/DPAS/14072022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you