Programmamanager Convergence (1,0 FTE)

Programmamanager Convergence (1,0 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
15 jul 15 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Krachten bundelen om de maatschappelijke uitdagingen van onze tijd op te lossen – dat is waar wij bij de Convergence voor staan en voor gaan. Wil jij de wereld een stukje beter maken, krijg je energie van een academische setting met een zakelijke twist, en zoek je naar een baan met volop uitdaging en afwisseling? Dan gaan we graag met je in gesprek voor de rol van Programmamanager Convergence.
Alles over de Convergence en onze missie lees je op onze website. De Convergence is een initiatief van Erasmus University Rotterdam, het Erasmus Medisch Centrum en de Technische Universiteit Delft, waar samengewerkt wordt om grote maatschappelijke vraagstukken te beantwoorden.

Functieomschrijving

Als Programmamanager Convergence ben je continu in contact met onze stakeholders. De Convergence is een breed initiatief met veel stakeholders, die bij elkaar moeten komen en samen moeten werken. Dit is in de kern waar jij je op richt. Daarnaast krijg je veel vrijheid in hoe je de functie invult. Heb je ideeën om de Convergence beter te laten functioneren? Dan gaan we graag met je in gesprek.

Concreet krijg jij een belangrijke rol in:

 • Afstemmen tussen werkgroepen, instituten en andere stakeholders. Je opent deuren, zorgt voor verbinding en krijgt iedereen samen om tafel. Hierbij heb je aandacht voor de onderlinge verhoudingen en houd je het overzicht;
 • Voorbereiden en begeleiden van de vergaderingen van de Executive Board, de werkgroepen en de Supervisory Board. Jij handelt als procesbegeleider om te zorgen dat deze bijeenkomsten productief zijn en de gewenste resultaten opleveren;
 • Leidinggeven aan een klein team van professionals;
 • Toezicht houden op de voortgang van alle programma’s en het budget gedurende het jaar. Dit doe je in nauwe afstemming met de controller.

Je werkt wisselend op een van de drie Convergence-locaties, afhankelijk van je agenda: de Erasmus Universiteit Rotterdam, Technische Universiteit Delft of het Erasmus Medisch centrum. Ook reizen naar stakeholders, momenteel vooral binnen Nederland maar in de toekomst mogelijk ook in Europa en wereldwijd, behoort tot de mogelijkheden.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Voor deze functie vinden we het belangrijk dat je goed kan netwerken en gemakkelijk schakelt tussen verschillende niveaus en partijen. We willen met de Convergence echt een verschil maken en de productieve deelname van alle stakeholders is daarbij essentieel – jij neemt de juiste skills mee om hiervoor te zorgen. We zien daarom graag dat je:

 • Enkele jaren ervaring hebt in een functie met veel stakeholder management, afstemming en regelen, bijvoorbeeld in de consultancy, projectmanagement of vergelijkbaar;
 • Uitstekende sociale vaardigheden hebt, in staat bent om over grenzen heen te kijken en deuren te openen waar nodig. Dit doe je op proactieve en assertieve wijze, waarbij je duidelijk eigenaarschap toont;
 • Gevoel hebt voor de verhoudingen tussen en binnen mensen en organisaties, en hier op gepaste wijze naar kan handelen om resultaten te behalen; 
 • Oplossingsgericht denkt en kansen met beide handen aangrijpt. Binnen de Convergence krijg je veel ruimte, en we vinden het belangrijk dat je daar energie van krijgt en de ruimte constructief gebruikt voor de groei van de Convergence.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU).

Je werkt voor de Convergence Office, dat staat onder leiding van de directeur Convergence en direct rapporteert aan de Convergence Executive Board. Het dienstverband wordt om praktische redenen aangegaan met een van de drie instellingen, namelijk de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit is voor een periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden omgezet in een vaste aanstelling. Beoogde startdatum is zo snel mogelijk.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €3.974, - en € 5.439, - bruto per maand (Schaal 11) voor een medior programmamanager en tussen €4.814, - en € 6.181, - bruto per maand (Schaal 12) voor een senior programmamanager.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

De EUR biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Convergence

Sinds 2018 wordt er door het Erasmus MC, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam nauw samengewerkt binnen de Convergence. Binnen deze samenwerking kijken we verder dan de grenzen van instellingen en disciplines, om tot oplossingen te komen voor de complexe maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals klimaatverandering, verstedelijking, duurzaamheid, gelijke kansen, uitdagingen in de gezondheidszorg en digitalisering. 
De Convergence bestaat momenteel uit een kernteam van een directeur, secretaris en een ondersteuner. Daaromheen bevindt zich een grote schil van allerlei werkgroepen en stakeholders vanuit verschillende (private) organisaties en instituten die input leveren op de thema’s. Op deze manier brengen we brede kennis en ervaring om samen het verschil te maken met weloverwogen, multidisciplinaire oplossingen.
 

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • max. 40 uur per week
 • €3974—€6181 per maand
 • HBO
 • ABD/CO/15072022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you