Sr Onderzoeker Sensoriek, Perceptie en Gedrag

Sr Onderzoeker Sensoriek, Perceptie en Gedrag

Geplaatst Deadline Locatie
19 jul 21 aug Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een senior onderzoeker op het gebied van sensoriek, perceptie en gedrag in het voedingsdomein? Heb jij passie voor het innoveren van voeding voor een gezonde en duurzame toekomst? Dan is deze vacature misschien voor jou!

Wat ga je doen:
  • je bent de expert op het gebied van sensoriek, perceptie en gedrag in het voedingsdomein;
  • je bent de expertiseleider die inhoudelijk verantwoordelijk is voor de richting en activiteiten van de toegepaste onderzoeksgroep (Food) Consumer Behaviour binnen het WUR-instituut Wageningen Food & Biobased Research (WFBR). Dit betekent dat je een onderzoeksteam bestaande uit de onderzoekslijnen 'Behaviour Change' en 'Perception' van circa 10 professionals richting geeft;
  • je werkt nauw samen met de Flavour Science groep met betrekking tot instrumentele analyses en in-vivo technieken waarbij sensoriek en instrumentele analyse samen meer inzicht geven in de perceptie van flavour in diverse voedingsproducten;
  • in samenwerking met ons Business Development team stem je de expertiseproposities af op de marktbehoefte. Je draagt actief bij aan het acquireren van nieuwe projecten door onder andere klantbezoek, het schrijven van project voorstellen en je kennis van ontwikkelingen in het veld;
  • je draagt bij aan de uitvoer van projecten o.a. in de rol van projectleider, waarin je multidisciplinaire onderzoekersteams leidt, waarbij je overzicht houdt en de communicatie met de klant onderhoudt;
  • je bent een netwerker en zet samenwerkingen op met aangrenzende onderzoeksterreinen binnen het instituut maar ook erbuiten en met marktpartijen, zodat er unieke multidisciplinariteit ontstaat;
  • je draagt de onderzoeksresultaten uit in rapporten, wetenschappelijke publicaties, en op conferenties.
Als senior onderzoeker en expertiseleider stel je in samenspraak met het team een kennisagenda op en coacht de teamleden op de benodigde expertiseontwikkeling. Je levert een pro-actieve bijdrage aan de zichtbaarheid van de expertise en zorgt samen met het Business Development team voor het acquireren van nieuwe projecten. De expertise is in WFBR gepositioneerd binnen het domein voeding en dat is primair het domein waar jij je op richt als expert. Het is belangrijk dat je in staat bent de expertise te verbinden aan aangrenzende expertises zoals op het gebied van voeding bijvoorbeeld de flavour en food technologie en op het gebied van biobased materialen expertise op het gebied van textiel en bioplastics. Dit om aansluiting te vinden bij onze missie, namelijk om met innovatief multidisciplinair onderzoek oplossingen te leveren om voldoende hoogwaardige food en non-food producten te ontwikkelen die betaalbaar zijn en worden gewaardeerd door consumenten om daarmee de transitie mogelijk te maken naar een circulaire, biobased en gezonde samenleving. We vragen daarom een team geest, een focus op toepassing en een pro-actieve houding in het samenbrengen van partners.

Voorbeeld projecten zijn het herformuleren van producten ten behoeve van zoutreductie, het ontwikkelen van plant-based alternatieven voor dierlijke eiwitproducten, het stimuleren van gezonde, duurzame gewoonten en het promoten van gezonde eetomgevingen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • je hebt een PhD op het gebied van perceptie en gedrag, bij voorkeur in het voedingsdomein, en minimaal 10 jaar werkervaring in dit domein;
  • je hebt affiniteit met de agrifood-sector en een groot netwerk in dit veld;
  • je hebt ervaring met toegepast wetenschappelijk onderzoek;
  • je hebt passie voor en aantoonbare ervaring met het mede-acquireren van nieuwe innovatieve onderzoeksprojecten;
  • je hebt innovatief en toekomstgericht denkvermogen en kunt dit vertalen naar simpele en toegankelijke toepassingen;
  • je hebt ervaring als projectleider van complexe projecten op IPMA-C niveau;
  • je bent in staat een leidende rol te nemen in het bepalen van de visie van de groep, dit vanuit eigen expertise en vanuit bredere kennis van aanpalende vakgebieden en marktmogelijkheden;
  • je hebt ervaring in het aanbrengen van synergie in een groep medewerkers en je bent in staat de onderlinge betrokkenheid te stimuleren en medewerkers te motiveren tot het aangaan van doeltreffende samenwerkingsverbanden.
Daarnaast ben je een enthousiaste, zelfstandige onderzoeker met goede communicatieve vaardigheden die goed functioneert in een dynamische project organisatie. Je hebt een sterk mondeling en schriftelijk uitdrukkingsvermogen zowel in het Nederlands als in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform bruto salaris van minimaal € 4149,- tot maximaal € 6229,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 12).

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 17e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit" van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Voeding
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • P1020508-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you