PhD-kandidaat Astma

PhD-kandidaat Astma

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 28 aug Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben je analytisch sterk, wil jij je wetenschappelijk verder ontwikkelen en wil jij je specialiseren op het gebied van astma? Wil jij de spil zijn in klinisch en database onderzoek naar de ziektelast van ernstig astma? Tijd om je te leren kennen!

Functieomschrijving

Astma is een heterogene ziekte die bij de meeste mensen goed te behandelen is. Bij ongeveer 4% van de patiënten is de ziekte echter moeilijk onder controle te krijgen ondanks uitgebreide begeleiding en behandeling. Er is dan sprake van ernstig astma. Patiënten met ernstig astma houden veel astmaklachten en hebben frequente astma-aanvallen, waardoor hun zorgconsumptie hoog is. Ook melden ze vaak beperkingen op diverse domeinen, variërend van afgenomen kwaliteit van slaap en energieniveau tot het minder kunnen participeren in school of werkproces. Dit alles draagt bij aan de ziektelast van ernstig astma. De afgelopen jaren zijn verschillende doelgerichte medicijnen (biologicals) op de markt gekomen voor de behandeling van ernstig astma. Bij een deel van de patiënten zijn deze biologicals geweldig effectief in het verbeteren van de astma controle. Over het real-world effect op andere domeinen die de ziektelast bepalen is nog weinig bekend. Als onderzoeker ga jij je richten op het verzamelen, analyseren en publiceren van real-world data betreffende de ziektelast van ernstig astma, waarbij de verschillende domeinen aan bod komen. Bovendien ga je onderzoek doen naar het effect van biologicals op deze ziektelast. Je maakt hierbij gebruik van data uit het Nederlands ernstig astma register RAPSODI, eventueel uit te breiden met gegevens uit  het Europees register SHARP. Daarnaast zul je van diverse patiënt reported outcomes (PROMs) data verzamelen via de LUMC PatientCoach app. Je werkt bij deze studies samen met een collega promovendus in het Medisch Centrum Leeuwarden.

Samenvatting

•             Je leidt en bent betrokken bij studies naar het gebruik van real-world data en de ziektelast van ernstig astma vanuit patiënten en socio-economisch perspectief, en bestudeert het effect van biological behandeling hierop

•             Naast nieuw te verzamelen gegevens kan je gebruik maken van data uit het Nederlands (RAPSODI) en Europees (SHARP) ernstig astma register

•             Je werkt met een zeer gemotiveerd team in het LUMC in samenwerking met het ernstig astma kenniscentrum van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL)

•             Je bent betrokken bij een parallel lopend promotietraject op het zelfde onderwerp in het Medisch Centrum Leeuwarden, waarin gebruik wordt gemaakt van dezelfde databronnen.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

We zoeken een enthousiaste onderzoeker met de ambitie zich wetenschappelijk te ontwikkelen en te promoveren. Je hebt aantoonbaar belangstelling voor en bij voorkeur ervaring met wetenschappelijk onderzoek. Je bent analytisch sterk, empathisch en sociaal. Daarnaast beschik je over een (bijna) afgeronde academische opleiding in Geneeskunde, Farmacie, Biomedische wetenschappen, Gezondheidswetenschappen, Epidemiologie of vergelijkbare achtergrond, uitstekende contactuele en organisatorische eigenschappen en heb je affiniteit met het werken met databestanden. Ook beschik je over mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal op wetenschappelijk niveau.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.800,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €4800 per maand
  • D.22.BH.MR.23

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you