Universitair Docenten Pedagogische Wetenschappen - ontwikkelingspsychopathologie

Universitair Docenten Pedagogische Wetenschappen - ontwikkelingspsychopathologie

Published Deadline Location
21 Jul 21 Aug Amsterdam

Job description

De Faculteit Maatschappij en Gedrag gaat met de sectorplanmiddelen extra investeren in de interdisciplinaire thema's: 'Psychische aandoeningen', 'De menselijke factor in nieuwe technologieën', 'Maatschappelijke ongelijkheid en diversiteit' en 'Onderwijs, burgerschap en democratie in een digitale wereld' en in de discipline Onderwijswetenschappen. Daarom zijn we op zoek naar meerdere Universitair Docent(en).

Ontwikkeling in de kindertijd en adolescentie is bepalend voor de levensloop op veel gebieden, zoals vriendschappen, relaties, school, werk en (geestelijke) gezondheid. Onze programmagroepen Preventieve Jeugdhulp, Orthopedagogiek en Forensische Orthopedagogiek onderzoeken hoe problemen in verschillende fasen van de ontwikkeling ontstaan en hoe deze effectief kunnen worden voorkomen en behandeld. De sleutel daarbij is het begrijpen en beïnvloeden van mechanismen die deze problemen in stand houden, zoals sociale cognities, gezinspatronen, relaties met leeftijdsgenoten en maatschappelijke kansen. Deze benadering leidt niet alleen tot meer kennis, maar ook tot effectievere preventie en behandeling, met directe toepassingen in de praktijk.

Als Universitair Docent speel je een belangrijke rol in ons onderwijs in de bachelor Pedagogische wetenschappen en in de masters Preventieve Jeugdhulp, (Forensische) Orthopedagogiek, Youth at Risk en in de Research Master Child Development and Education. Wij leiden studenten op tot handelingsgerichte deskundigen in signalering, preventie, diagnostiek en behandeling van problematische ontwikkeling bij kinderen en jeugdigen. Hierbij richten we ons op een breed scala aan ontwikkelingsdomeinen en hulpvragen in kind, gezin, onderwijs, leeftijdgenoten en wijken.

Je ontwikkelt en begeleidt ons wetenschappelijk onderzoek rond de ontwikkeling kind tot jongvolwassene, op meerdere domeinen, van genetische gevoeligheid tot gezinsfunctioneren, sociaal gedrag, sociale cognitie, speciale zorgbehoeften in het onderwijs, kindermishandeling, regelovertredend gedrag en delinquentie. Juist op het snijvlak van verschillende benaderingen en domeinen ontstaat immers de meest relevante kennis. Een belangrijke prioriteit van ons onderzoek is directe maatschappelijke toepassing van methodologisch sterk onderzoek, zoals bijvoorbeeld blijkt uit onze bijdragen aan effectieve preventie en behandeling met kinderen en jongeren.

Over de specifieke focus van je onderwijs en onderzoek gaan wij graag in overleg.

Wat ga je doen
 • Je bouwt aan je eigen onderzoekslijn binnen het thema ontwikkelingspsychopathologie;
 • Je ontwikkelt en verzorgt onderwijs in onze bachelor- en masteropleiding;
 • Je presenteert en publiceert over je onderzoek voor een internationaal wetenschappelijk publiek;
 • Je bent actief in verwerven van onderzoekssubsidies;
 • Je begeleidt promovendi;
 • Je zoekt (kennis)uitwisseling en (onderzoeks)samenwerking met professionals op jouw onderzoeksterrein;
 • Je draagt positief bij aan de organisatie en samenwerking binnen de programmagroep en de afdeling.

Specifications

University of Amsterdam (UvA)

Requirements

Je hebt:
 • een afgerond promotietraject in de sociale wetenschappen op een terrein relevant voor de (Ortho)Pedagogiek;
 • aantoonbare ervaring in onderzoek naar ontwikkeling, preventie of interventie van problematische ontwikkeling bij kinderen of jongeren;
 • uitstekende onderzoeksvaardigheden, blijkend uit publicaties in internationale tijdschriften;
 • originele ideeën voor nieuw, relevant onderzoek op het thema ontwikkelingspsychopathologie;
 • ervaring met internationaal onderzoek;
 • enige ervaring met het geven van wetenschappelijk onderwijs;
 • goede communicatieve, sociale en organisatorische eigenschappen;
 • een deeltijdsaanstelling naast een bestaande functie in de jeugdhulp of onderwijs is in overleg mogelijk en kan een pré zijn.
Daarnaast ben je een enthousiaste collega die graag kennis deelt, open science omarmt, nieuwsgierig, kritisch en leergierig, dus met een academische attitude.

Conditions of employment

Het betreft een dienstverband voor 19 - 38 uur per week, voor de duur van 12 tot 18 maanden (e.e.a. afhankelijk of je al in dienst bent van de UvA). Bij gebleken geschiktheid, is een vast dienstverband mogelijk.

De verhouding onderwijs-onderzoektijd is in het eerste jaar 50%-50% en daarna 60%-40%. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €3.974 en maximaal €5.439/€6.181 bruto per maand (schaal 11- schaal 12) op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Employer

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Additional information

Voor vragen over de functie of de afdeling kun je contact opnemen met:

 1. Machteld Hoeve, Universitair Hoofddocent Forensische Orthopedagogiek, m.hoeve@uva.nl
 2. Bram Orobio de Castro, Hoogleraar Orthopedagogiek, b.castro@uva.nl
 3. Geertjan Overbeek, Hoogleraar Preventieve Jeugdhulp, g.overbeek@uva.nl

Specifications

 • Assistant professor
 • Behaviour and society
 • 19—38 hours per week
 • €3974—€6181 per month
 • Doctorate
 • 9922

Employer

University of Amsterdam (UvA)

Learn more about this employer

Location

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

View on Google Maps

Interesting for you

X

Apply for this job

Apply for this job

This application process is managed by the employer (University of Amsterdam (UvA)). Please contact the employer for questions regarding your application.

Thank you for applying

Please contact the employer for questions regarding your application.

Tip: save this job as favorite in your AcademicTransfer account. This gives you an immediate overview and makes it easy to find the job later on. No account yet? Create it now and take advantage of other useful functionalities too!

Application procedure

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. We ontvangen graag in één pdf:
 • een motivatiebrief en curriculum vitae (800 woorden max)
 • een statement met je onderzoeksplannen (400 woorden max)
 • namen van 2 referenten
De reactietermijn sluit op 21 augustus 2022. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Application procedure

Application procedure

Herken je je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. We ontvangen graag in één pdf:
 • een motivatiebrief en curriculum vitae (800 woorden max)
 • een statement met je onderzoeksplannen (400 woorden max)
 • namen van 2 referenten
De reactietermijn sluit op 21 augustus 2022. Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Make sure to apply no later than 21 Aug 2022 23:59 (Europe/Amsterdam).