HBO analist Vogelgriep

HBO analist Vogelgriep

Geplaatst Deadline Locatie
25 jul 28 aug Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 aug 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij meewerken aan het bestrijden van de vogelgriepuitbraken die momenteel zowel wilde vogels en pluimvee treffen? Heb je ervaring met moleculair biologische technieken, en wil je meewerken aan diagnostiek en onderzoek naar het vogelgriepvirus? Lees dan verder en reageer snel!

Binnen de afdeling Virologie en Moleculaire Biologie bij Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) in Lelystad is een vacature voor een HBO analist op het gebied van aviaire influenza.

WBVR is het referentie-laboratorium dat alle monsters van pluimvee en wilde vogels verdacht van vogelgriep test. Deze winter werd Nederland getroffen door een grote uitbraak van vogelgriep onder wilde vogels en pluimvee en naar verwachting zal dit probleem ook komende jaren spelen. We zoeken daarom uitbreiding van het team dat verantwoordelijk is voor diagnostiek en onderzoek gericht op het aviaire influenza virus. Je onderzoekt welke virusstam de uitbraak heeft veroorzaakt, bent betrokken bij het opzetten van nieuwe diagnostische methoden en bij onderzoeksprojecten gericht op kennis en bestrijding van aviaire influenza.

Ook ben je bereid om mee te draaien in het team dat verantwoordelijk is voor de achterwachtdiensten. Je staat daarbij enkele weken per jaar in het weekend paraat om uitbraakvirussen te typeren.

Taken en verantwoordelijkheden:
  • Uitvoeren, opzetten en valideren van diagnostiek voor het vogelgriepvirus;
  • Meedenken over verbetering van diagnostiek en opzetten van nieuwe technieken;
  • Uitvoeren van moleculair biologische en virologische onderzoeksprojecten;
  • Werkzaamheden uitvoeren op het BSL3-laboratorium;
  • Bijhouden van databases met kenmerken van vogelgriepvirussen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Wij vragen:
  • HBO opleiding op het gebied van Life Sciences, zoals Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (HLO opleiding);
  • Kennis van technieken als:RNA isolatie, PCR, Sanger sequencen, Illumina sequencen, virus titraties, serologische assays, celkweek en virus isolatie;
  • Affiniteit met laboratoriumdiagnostiek en kwaliteitszaken (ISO 17025);
  • Je werkt nauwkeurig en kan je werk goed organiseren;
  • Je vindt een goede samenwerking in een team belangrijk.
De werkzaamheden zullen (deels) plaatsvinden in gebouwen waarvoor na het verlaten nog een aanvullende quarantainerestrictie geldt (op basis van EU-regelgeving). Dit houdt in dat het niet is toegestaan om evenhoevige dieren te houden. Ook is het gedurende 72 uur na de werkzaamheden niet toegestaan contact te hebben met deze dieren en pluimveeproductiebedrijven te bezoeken.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week bij fulltime, extra compensatie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit ;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.574,- tot maximaal € 3.821,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 7-8). Het betreft een aanstelling voor 32 tot 36 uur per week en als WR HBO Onderzoeker voor in eerste instantie een jaar. Bij gebleken geschiktheid is er uitzicht op een aanstelling in vaste dienst.

Standplaats Lelystad, Houtribweg 39, High Containment Unit.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers en 13.200 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wageningen Bioveterinary Research
Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) in Lelystad richt zich specifiek op het uitvoeren van innovatief onderzoek voor de overheid en het bedrijfsleven op het gebied van dier- en volksgezondheid zoals vaccinontwikkeling en diagnostische testen. 250 betrokken professionals zetten zich dagelijks in voor dit doel en zij realiseren samen een omzet van 35 miljoen euro.

Binnen WBVR wordt onderzoek verricht naar besmettelijke dierziekten ten dienste van de gezondheid van dieren en mensen. Dit gebeurt zowel voor de overheid (ministerie van LNV) als voor het bedrijfsleven.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • HBO
  • P1025056-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you