Cloud Infrastructure Engineer

Cloud Infrastructure Engineer

Geplaatst Deadline Locatie
27 jul 31 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 dec 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij op zoek naar een dynamische IT job en een hele prettige werksfeer? Kom dan werken bij het ICT Shared Service Centre van de Universiteit Leiden als

Cloud Infrastructure Engineer

Wij zijn op zoek naar jou!

Het ICT Shared Service Center (ISSC) is het IT innovatie-, kennis- en supportcentrum van de Universiteit Leiden, een van de meest gerenommeerde universiteiten van Europa. Dagelijks maken tienduizenden studenten, medewerkers en alumni gebruik van de zeer uiteenlopende IT voorzieningen.

Je komt te werken in een Agile/Scrum Cloud team. Samen zijn we verantwoordelijk voor een flexibele, veilige en stabiele cloud-infrastructuur en daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de Universiteit. Zonder goed werkende IT voorzieningen zijn studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers tenslotte nergens! Niet voor niets is de Universiteit Leiden één van de meest vooraanstaande Universiteiten van Europa, en dat al eeuwenlang. Een werkgever om trots op te zijn dus!

Wat ga je doen:

In deze rol werk je samen met je collega's aan het veilig draaien van de systemen en applicaties voor de domeinen onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering binnen de Universiteit. Je hebt een belangrijke rol bij het verder inrichten van de Public Cloud in Azure, waar we volop mee bezig zijn. Natuurlijk zorg je samen met het team ook voor de continue veilige, stabiele en flexibele cloud-infrastructuur.

De private cloud oplossing waar we mee werken is op basis van VMware Cloud Foundation (ESX, VSAN, NSX, vRA, vRO, vROPS), Puppet, Ansible, Git en Red Hat Satellite, jouw kennis en ervaring deel je met veel oog voor de wensen en behoeften van gebruikers met je collega's en klanten. Zo zorgen we samen voor een optimale klantervaring.

Dat is nog niet alles!

Je komt te werken in een enthousiast team van gedreven collega's met een hele prettige werksfeer. Ervaren professionals en jonge talenten leren hier met plezier van elkaar. Ontwikkeling is key en je krijgt ontzettend veel vrijheid, jouw gevraagde en ongevraagde advies is hier meer dan welkom.

Er is alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling, de mogelijkheden voor opleidingen en trainingen en ook het budget daarvoor, zijn vrijwel eindeloos. In deze uitdagende functie leer je enorm veel, geef je je expertise en loopbaan in korte tijd een enorme boost en vind je veel doorgroeimogelijkheden.

Werken bij één van de meest gerenommeerde Universiteiten van Europa betekent dynamiek, kwaliteit die hoog in het vaandel staat, een enorme diversiteit aan nationaliteiten, vakgebieden en culturen, kortom een bruisende, ontwikkelgerichte werkomgeving waar jouw talenten volledig de ruimte krijgen. De universiteit is ook een plek waar je aansluiting vindt bij jouw persoonlijke idealen.

Flexibiliteit vind je onder andere in deeltijdmogelijkheden, verlofdagen, thuiswerken en zeer goede en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar om met elkaar een diverse werkomgeving te creeëren, waarin je je welkom en gewaardeerd voelt en je met je eigen unieke talent een bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling van het ISSC.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur richting IT,
 • Minimaal 3 jaar ervaring als beheerder binnen zowel Linux (RedHat, Ubuntu) als Windows georiënteerde omgevingen,
 • Ervaring met technologieën voor netwerk, storage, virtualisatie, containerisatie en ecosysteem tools voor automation en monitoring,
 • Je voelt je op je gemak in een omgeving waar op basis van SCRUM/Agile wordt gewerkt.
Daarnaast heb je kennis van en ervaring met:
 • VMware cloud foundation,
 • Programmeren en automatiseren met Bash/Python/Javascript, Puppet, Ansible.
Bij voorkeur heb je ook ervaring met:
 • Het ontwikkelen aan de deployment zijde en met orchestration,
 • Het inrichten van een public cloud (Azure).

Arbeidsvoorwaarden

 • Een goed salaris van tussen € 2.846,- en € 4.490,- bruto per maand bij fulltime dienstverband, schaal 10 volgens de CAO Nederlandse Universiteiten.
 • Zicht op een vaste aanstelling na een jaar goed functioneren.
 • Je werkt deels thuis, de werkduur en -tijden zijn flexibel, er is een reiskostenvergoeding en je krijgt 29 vakantiedagen bij een fulltime werkweek.
 • Je ontvangt jaarlijks vakantiegeld én een eindejaarsuitkering en je maakt gebruik van een zeer aantrekkelijke pensioenregeling.
 • Ruime keuze in je secundaire arbeidsvoorwaarden, zo kun je kiezen voor een sabbatical, je vrije dagen en salaris inzetten voor bijvoorbeeld een sportabonnement en zijn er mogelijkheden voor kinderopvang.
 • Veel aandacht voor goede werkplekken en werkomstandigheden, en uiteraard krijg je een laptop tot je beschikking.
Meer informatie over arbeidsvoorwaarden lees je hier: https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG vind je hier.

Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn kernwaarden van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar een inclusieve gemeenschap te zijn waarin alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en al hun mogelijkheden kunnen ontwikkelen. We verwelkomen diversiteit in ervaringen en perspectieven omdat zij onze universitaire gemeenschap verrijken en versterken.

Solliciteer direct

Werkgever

ICT Shared Service Centre (ISSC)

Het ICT Shared Service Centre (ISSC) is de IT dienstverlener van de Universiteit Leiden, één van Europa's meest gerenommeerde en oudste Universiteiten en daar zijn we trots op! In een continue veranderende omgeving waar vernieuwing centraal staat, werken we met ongeveer 150 collega's steeds meer in Agile teams om moderne en flexibele IT diensten te leveren aan onze researchers, docenten, studenten en bedrijfsvoering.

Wij ontwikkelen en beheren onder andere state-of-the-art (mobiele) workspaces en moderniseren continu het geavanceerde IT-netwerk en onze private-cloud omgeving. Naast het applicatiebeheer van de informatiesystemen voor bedrijfsvoering en onderwijs, ontwikkelen en beheren we robuuste universitaire rekenfaciliteiten en storage voorzieningen zoals meerdere datacenters en een supercomputer.

De prachtige uitdagingen waar we voor staan, vragen om collega's die op zoek zijn naar dynamiek en die zichzelf vakmatig continu op hoog niveau willen blijven ontwikkelen. Binnen het ISSC zijn hier veel mogelijkheden voor!

Specificaties

 • IT
 • €2960—€4670 per maand
 • HBO
 • 8885

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you