Privacy Officer EUR (ABD, ESL) 1,0 FTE

Privacy Officer EUR (ABD, ESL) 1,0 FTE

Geplaatst Deadline Locatie
3 aug 5 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 sep 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar een functie waarin je hét aanspreekpunt bent op het gebied van privacy en gegevensbescherming voor studenten en medewerkers?  Spreekt de combinatie van interessante vraagstukken en een goede work-life balance je aan? Dan zijn we op zoek naar jou als onze nieuwe Privacy Officer.

Functieomschrijving

Als Privacy Officer ben je hét eerstelijns aanspreekpunt voor de Algemene Bestuursdienst (ABD) en de faculteit Erasmus School of Law (ESL) voor verschillende vragen met betrekking tot privacy en gegevensbescherming. Je signaleert risico’s, zorgt voor afhandeling van verzoeken van betrokkenen, geeft trainingen aan collega’s, geeft presentaties voor nieuwe medewerkers, voert DPIA’s uit en bent betrokken bij het up to date houden van het verwerkingsregister. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies binnen de Algemene Bestuursdienst, de daarbij horende expertisegebieden en de Erasmus School of Law.  

Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van gegevensbescherming, bijvoorbeeld omtrent doorgiften van persoonsgegevens naar landen buiten de Europese Economische Ruimte. Je schakelt met je collega Privacy Officers bij complexe vraagstukken en zorgt dat je regelmatig rapporteert richting de faculteit, Algemene Bestuursdienst en de Chief Privacy Officer. Wekelijks sluit je aan bij het overleg met het Privacy Office, waarin we triviale zaken bespreken, intervisie houden en elkaar meenemen in waar we mee bezig zijn. Daarnaast maak je deel uit van werkgroepen die worden opgericht binnen het Privacy Office. 

Je werkt vanuit het Privacy Office bij de Algemene Bestuursdienst en de faculteit Erasmus School of Law binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Algemene Bestuursdienst bestaat uit 6 expertise gebieden, namelijk: Academische zaken, Bestuurlijke zaken, Corporate Planning & Control, Central Information Office, Juridische zaken en Strategy Office. Onder de Algemene Bestuursdienst valt organisatorisch ook het onafhankelijke journalistieke medium Erasmus Magazine. De Erasmus School of Law is een internationaal georiënteerde faculteit voor academisch talent in de rechtswetenschap, de criminologie en het fiscaal recht en zet zich onder andere in voor het bevorderen van internationaal en interdisciplinair onderzoek. Het Privacy Office bestaat uit ongeveer 15 collega’s (waarvan het merendeel decentraal is geplaatst), waaronder de Chief Privacy Officer, de Functionaris Gegevensbescherming, de Privacy Jurist, Privacy Officers en student-assistenten. 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je CV is voor ons niet leidend: het gaat om wat je motiveert en wat je kan. Wel is bepaalde kennis en ervaring nodig om succesvol te starten in deze functie: 

 • Aantoonbaar HBO of WO werk- en -denkniveau, opleiding Rechten, Bestuurskunde of vergelijkbaar;
 • Kennis van relevante wetgeving (o.a. AVG en UAVG); 
 • Werkervaring op het gebied van privacy; 
 • In bezit van een IAPP-certificering (CIPP/e, CIPM of CIPT) of bereid deze op korte termijn via ons te behalen; 
 • Goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands en Engels (minimaal C1-niveau).   

Je bent: 

 • Flexibel en proactief; 
 • Een pragmatische aanpakker en hebt overtuigingskracht; 
 • Creatief in het bedenken van werkbare oplossingen voor de organisatie; 
 • Goed in het inschatten en prioriteren van risico’s op het gebied van privacy en gegevensbescherming; 
 • Direct in de communicatie. 

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de collectieve arbeidsvoorwaarden overeenkomst Nederlandse Universiteiten (cao NU). 

Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en zal bij goed functioneren worden omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.960,- en € 5.439,- bruto per maand (schaal 10 of 11). Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten. 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is een centrale staforganisatie. Zij ondersteunt het College van Bestuur bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid, financiering van onderwijs en onderzoek, het beheer van de universiteit en het bewaken van haar (inter)nationale positie. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het tijdig voor besluitvorming voorleggen van beleidsvoorstellen, het functioneel sturen op de uitvoering van dat beleid en voor de continue monitoring en evaluatie gericht op efficiency en effectiviteit.

De ABD is een zelfstandige dienst die wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens secretaris College van Bestuur) en een managementteam, waarvan de leden voor onbepaalde tijd worden benoemd. De ABD heeft haar eigen Dienstraad.

De ABD is onderverdeeld in 6 expertisegebieden, namelijk: Academische zaken, Bestuurlijke zaken, Corporate Planning & Control, Central Information Office, Juridische zaken en Strategy Office. Onder de Algemene Bestuursdienst valt organisatorisch ook het onafhankelijke journalistieke medium Erasmus Magazine.

De ABD is ook de organisatorische thuisbasis voor een aantal EUR-brede programma’s, te weten:

 • Centre for Learning and Innovation (CLI)
 • Diversiteit & Inclusie (D&I)
 • Erasmus X
 • Impact at the Core
 • Student Wellbeing

Erasmus School of Law (ESL)

De faculteit Erasmus School of Law (ESL) is een internationaal georiënteerde faculteit, maar met geworteld in Rotterdam. Het is een plaats voor academisch talent in de rechtswetenschap, de criminologie en het fiscaal recht. Daarnaast is het een partner van de rechtspraktijk, overheid en bedrijfsleven, kunstwereld en wetenschap. Ook biedt het onderwijs en onderzoek op hoog niveau aan.

Het onderwijs aan de Erasmus School of Law wordt gekenmerkt door Active Academic Learning. Onder dit motto leidt Erasmus School of Law studenten op tot leiders in de rechtspraktijk, het bedrijfsleven, de politiek, NGO’s en de wetenschap. Het interactieve onderwijsmodel Erasmus Law College geeft iedere student individuele aandacht, voedt de studenten vanuit ons wetenschappelijk onderzoek en staat in verbinding met de beroepspraktijk.

Het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek aan Erasmus School of Law is dat het recht niet in een prachtig isolement of als een doel op zich kan worden beschouwd. Het is ingebed in een economische en sociale context die de wet bepaalt. Tegelijkertijd vormt het recht zelf de samenleving en definieert het economische relaties. In lijn met deze visie is het de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek te doen naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context.

Specificaties

 • Beleid- en staf; Juridisch personeel
 • max. 40 uur per week
 • €2960—€5439 per maand
 • HBO
 • EDIS/220803

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you